Oğuz neden göktürke bize destek verin diye gittiniz o halde?Kendi hatalarımızı sorgulamamız konusundaki düşüncenizde haklısınız burdan kendi ittifakımız için dersler çıkarmaya çalışacağız.
Yalnız sayın yönetim, ne yaptıkları beni ilgilendirmemekle birlikte, X partisi 10 vekili geçiyor Y partisi 10 vekil altı kalıyor Z partisi de 10 vekil altı kalıyor ama bu 3 parti ittifaklar. X partisi 10 vekil üzeri çıkardığı için kendi partisine oy atabiliyor ama Y ve Z partileri 10 vekil altı kaldıkları için bağlı bulundukları ittifaka oy atamıyor başka bir ittifaka oy kullanıyor. Bu durumda ittifakların ittifak yapması olmuyor mu ve bu konuda bir kısıtlama oyunun işleyişi açısından engel teşkil etmiyor mu? Y ve Z partileri madem ittifak içinde 10 vekil çıkaran ittifak ortağına oy atmayacaksa neden hala o ittifakta bulunuyor. Herşey oyunu ve seçimi kazanmak ve bu yolda herşey mübah diye meclisi kazandık naraları atanlar bu sistem birgün size de zarar verir. Gelin partinizin belirlediği kişilerle ve tabiki vekil oyuna sunularak bu durumu beraber çözümleyelim. Şimdi buna siyaset diyeceksiniz ama inanın öyle değil.Sistemin işleyişi açısından soruyorum.
Madem bu yanlış. söyler misin?