56. DÖNEM OYUN BAŞKANI GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR. (9 Kişi İçeride)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
56. DÖNEM Oyun Başkanı seçimi bitmiş olup, Oyun Başkanımız MAGARSUS seçilmiştir.

Oyun Başkanı Görev Ve Yetkileri:
-Oyun Başkanı görev süresi 1 Oyun Dönemidir. (Yeni Oyun Başkanı seçilene kadar mevcut Oyun Başkanı görevde kalır.)
-Oyun Başkanı Meclisten ve Meclis Bileşenlerinden (Başkan ve Bakanlardan) sorumludur.
Oyun Başkanının sorumluluk alanında Ordu yoktur ve Ordu işleyişinde Meclisten sorumlu olduğu için Milli Savunma Bakanı dışında bir bağlantısı yoktur.
Oyun Başkanı sorumlu olduğu alanların takibini yapmaktan ve gerekli olduğunda bu alanlara müdahale etmekten sorumludur.
Bu müdahale yöntemleri, meclisi harekete geçirmek, bildiriler yayınlamak ve yetkisi dahilinde işlem yapmaktır.
-Oyun Başkanı düzen ve işleyişin bozulmaması adına bazı makamların herhangi bir sebepten boşalması haline direkt Başkanlık Ataması yolu ile atama yapar.
Atadığı kişi tartışılmaz olup bir sonraki seçilme/atama dönemine kadar görevde kalır.
Bu makamların hangi makamlar olduğu bu metin içerisinde yer alan makamların bilgi içeriğinde mevcuttur.
-Oyun Başkanı düzen ve işleyişin bozulmaması adına Başkanlık Ataması yolu ile yaptığı atamaları geri çekebilir ve yerine başka bir oyuncuyu atayabilir.
-Oyun Başkanı düzen ve işleyişin bozulmaması adına Mecliste yaşanan sorunlarla ilgili ültimatom verebilir, Meclisteki kriz durumlarında çözüm yolu için çözüm yolu ile Referandum’a gidebilir.
(Referandum için ilk etapta ültimatom ve çözüm yollarını Başkanlık Duyurularında bildirmesi gerekmektedir.)
-Oyun Başkanı düzen ve işleyişin bozulmaması adına Ordudaki Darbe girişimlerinde Meclisi göreve çağırarak Referandum için tam yetki izni alabilir. Sonuca göre referandum için halk oylaması başlatabilir. (Meclis bu görevi reddedebilir.)
Referandumdan, Oyun Başkanı lehine bir karar çıkarsa Oyun Başkanı dönemi boyunca darbe yapılamaz.
-Oyun Başkanı af yetkisi kapsamında dönem içerisinde ya da geçmişte ceza alan 1 oyuncuyu affedebilir. Af yetkisini Başkanlık Afları alanına göndereceği bir kararname ile kullanır. BaşkanOnline Yönetimi bu kararnameyi onaylayamayabilir ancak bu durumda Oyun Başkanı kararı referanduma götürebilir. Bu durumda ceza alan oyuncunun dönüşünden yönetim sorumlu değildir ve referandumda çıkacak kararı uygulamak zorundadır.
Referandumdan hayır kararı çıkarsa Oyun Başkanına +1 oyuncu affetme hakkı doğar.
-Oyun Başkanı, Meclise, Yasa Tasarısı gönderme hakkına sahiptir.

Atanma ödülü olan:
-7500 Yeşil Taş,
-5000 Hediye Edilebilir Yeşil Taş,
-50 Kırmızı Taş
Gönderilmiştir.

Kendisine görevinde başarılar dileriz.
Herkese iyi oyunlar dileriz.