Altın Ok Medya olarak başlattığımız serideki bu röportajımızda oyunun efsanesi, Altın Ok Partisi'nin '1 numarası' Kadir Aydın konuğumuz!
• Sayın Kadir Aydın, sizi daha yakından tanımak isteyenler için soralım: Altın Ok Partisi’nin genel başkanlık koltuğunda oturuyorsunuz. Peki, Kadir Aydın kimdir? Siyasi geçmişiniz, vizyonunuz ve bu yolda sizi motive eden temel etkenler nelerdir?
K.A.: Herkese merhabalar efem. Ben Kadir Aydın. BaşkanOnline oyununda, oyunun en başarılı partisi ve davasında güçlü duran, adam gibi adamların genel başkanıyım.
Siyasi geçmiş olarak oyuna 2022 yılında başlamış bulunarak, 3-4 ay kadar kalıp 1 sene kadar bir tedavi sürecinden sonra tam anlamıyla geri dönüş yaparak, dava arkadaşlarım ile bir sürü başarılara imza atmış bulunmaktayız.
'Biz biriz, yenilmeyiz.'
Beni motive eden şey ise stratejiler üreterek rakiplerimizi mağlup etmek.

• 41. Dönem Oyun Başkanlığı gibi kritik bir görevde bulundunuz. O dönemde aldığınız en tartışmalı karar neydi? Bugün geriye dönüp baktığınızda ‘keşke yapmasaydım’ dediğiniz bir adım oldu mu?
K.A.: 41. Dönem bizim için dönüş noktası ve partimizin prime dönemlerine adım atmasıdır. Partimizin ilk oyun başkanı olarak parti kütüğüne kaydımı yaptırdım. Tabii bu, derin stratejiler ve dava arkadaşlarımın büyük çabası ve emeği sayesinde oldu. O dönemde aldığım tartışmalı bir karar olmadı sakin ve sükûnetli bir dönem geçirdim. Herkese adil olmaya çalıştım. Tabii makamın verdiği sorumluluk ve ağırlık da vardı. Murat Ünlü kardeşim, Fatih kardeşim ve Emre kardeşimin baskıları ile sakin kalmaya çalıştım hep, yoksa çok ban aldığım için makam tehlikede olabilirdi.

Keşke yapmasaydım dediğim ise, o dönemde BİLGEM GÖKTÜRK aplamızın bir yakını süresiz oyun banı almıştı. Onun için oyuncu af hakkımı kullanmak oldu. Keşke yapmasaydım.

• 56. Dönem Meclis Başkanlığı süreciniz, bazı çevreler tarafından oldukça otoriter bulundu. Bu eleştirilere nasıl yanıt verirsiniz? Meclisi yönettiğiniz dönemde perde arkasında neler yaşandı?
K.A.: 56. Dönemde Fatih kardeşimin talihsiz durumu nedeniyle bu görevi ben devraldım. Kısa süre de olsa yürütme fırsatı buldum. Bu süre içerisinde milletvekillerini bol bol rahatsız ederek görevlerinin bilincini hatırlattım. Çünkü bu makamın ağırlığı ve gereği budur. Maalesef bir koltuk sevdasıdır almış herkesi gidiyor. Yok öyle bir dünya. Herkes görevini en iyi şekilde yapacak.
• Bir dönem aktif roller üstlendikten sonra süresiz ban yediniz. Açıkça soralım: Bu ban tam olarak neden verildi? Hangi hamleniz ya da tutumunuz bu sonucu doğurdu? Sizce bu adaletli bir karar mıydı, yoksa belli çevreleri rahatsız ettiğiniz için mi hedef alındınız?
K.A.: Hedef alındığımız bir nokta yoktu. Bizi hedef alan da yok. Durum ve şartlar o an öyle yön verdi. Bu oyunda bu sorunları yaşamayan parti yok denecek kadar çok az. Maalesef o zamanlar öyle tatsız bir olay yaşadık. Ama eskiyi unuttuk, konjonktür değişti. Önümüze bakıyoruz.
• Sizi yıllardır izleyenler, her krizde bir şekilde ayakta kalmayı başardığınızı söylüyor. Peki bunun arkasında ne var?
K.A.: Bu oyunda senelerdir parti yönetiyoruz. Bir topluluğu bir arada tutuyoruz, tutmaya çalışıyoruz. Parti yöneticisi demek aynı zamanda idareci demektir. Sırf marj olsun, adım parti başkanı olarak gözüksün diye o koltuğa geçmeye gerek yok.
Partin için en iyisini düşüneceksin, doğru karar vereceksin. Strateji üreteceksin. Seçimlerde ilk önce kendini değil de seninle yol yürüyeni dava güdeni düşüneceksin ki güçlenesin. Topluluk yönetiminde başarı hiçbir zaman tek başına elde edilmez.
'Parti Başkanı beyin,
Partinin yöneticileri bilek,
Dava arkadaşları yumruktur.'
Bu üç faktörü doğru kullanırsan, her türlü krizin altından kalkarsın.
• Sizin asıl gücünüz halktan mı geliyor, yoksa perde arkasında size yol açan gizli bir yapı mı var? Kadir Aydın gerçekten bağımsız bir lider mi, yoksa bir projenin vitrin yüzü mü?
K.A.: Kadir Aydın elbette bağımsız değil. Dava arkadaşları, dostları, kardeşleri ile birlikte. Gücüm değil, 'gücümüz' olacak. Ben tek başıma hiçbir şeyim. Herkes de aynı şekilde. Tek başına kimse bir şey yapamaz. Biz Altın Ok Partisi olarak bu yola sadece 9 kişi çıktık. Sonra büyüdük, büyüdük ve büyük bir kitleye ulaştık. Bize katılan, bizi tanıyan bizden vazgeçmedi. Dışarıdan tanıyanlar beni sert siyasetle yorumlar. Egoist der. Bana bizzat yazanlar da oldu bunu. Kusura bakmasın kimse, iktidar isem iktidar gibi, muhalefet isem en muhalif tarafımı ortaya koyarım, koyacağım da.
Bir projenin vitrin yüzü yakıştırmanızı da ayrıca kınadım. Ben kimsenin maşası olmam. Siyasi çıkar ne ise ona göre hareket ederim.
• Bazıları sizin ‘siyasette ikinci baharınızı’ yaşadığınızı söylüyor. Sizce bu bir dönüş mü, yoksa bir hesaplaşma mı?
K.A.: Derler... derler... ama yıkamazlar. İkinci üçüncü dördüncü... akıllarına ne gelirse o bahardayım

• Oyundaki sanal siyaset camiası, entrikalarıyla meşhurdur. Size göre en sinsi hamle kime aitti? İsimsiz konuşmak yok!
K.A.: Ya buna örnek vermeye kalkacak olursam sayfa yetmez. Ne sinsi olaylara şahit olduk. Neler gördük. Neler yaşadık. Sadece bir tane örnek vereyim çok yakın tarihten. Sinsi deyince Fettah başkan gelir akıllara. İşi gücü konuşmaları ss almaktır. Kayıt toplamaktır ve millete bunun üzerinden şantaj yapmaktır. Deneyin görün, yazın sosyal platform hesabına, siz konuşurken daha konuşma bitmeden başka gruptan görürsünüz yazdıklarınızı.

Ben buna KİRLİ SİYASET diyorum.
Yapma bunu Fettah Özdemir, yapma. Yakışmaz erkek adama bunlar.

• Geçmişte sizi destekleyip şimdi karşı safa geçen isimlere bir mesajınız var mı? İhanet mi ettiniz, yoksa onlar mı yoldan çıktı?
K.A.: İhanet eden insana ne mesaj verilir ki? Ne denir yani. Hadi istedin bari diyeyim kırmayayım seni.
Eyy Göktürk... aaaa kapanmış!

Yani anlayacağınız, bize ihanet eden bir şekilde buluyor belasını da cezasını da.

• Son olarak, Altın Ok Partisi’nin geleceğini 3 kelimeyle özetlemenizi istesek, ne dersiniz?
K.A.: Altın Ok geçmişte de parlayan bir yıldızdı, şimdi de öyle. Gelecekte de olmasını temenni ediyorum.
Dostlarıma buradan selam olsun. Her zaman gruplarımda da söylediğim gibi burada da diyeyim;
'Dik duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz.
Makam için eğilip bükülmeyeceğiz.
Zalime had bildirmeye devam edeceğiz.
Kimsenin maşası olmayacak ve tam gaz yola devam edeceğiz.'
Hepinizi seviyorum ALTIN KALPLİ DOSTLARIM. İyi ki Varsınız.

Bir sonraki röportajımızda görüşmek üzere, bize forum dm ve @Muhammed daban. @Berkin Bakırel @SEMİH KARAOĞLU @TOMRİS Hesaplarından ulaşabilir, istek ve şikayetlerinizi bildirebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar.

Bu Röportaj ve Diğer Yazılarda Emeği Geçenler:
Altın Ok Medya Başkanı: Muhammed daban
Altın Ok Medya Başkan Yardımcısı: Berkin Bakırel
Medyadan Sorumlu İdari Başkan: SEMİH KARAOĞLU
Altın Ok Medya Muhabiri: SiraçDeniz42
Altın Ok Medya Editörü: TOMRİSSS