Altın Ok Mikrofonda: Darbe Özel (1 Kişi İçeride)

Altın Ok Medya

Altın Ok Medya Kuruluşu
Vatandaş
WhatsApp Görsel 2025-06-30 saat 17.32.18_eb182ec9.jpg

‎Altın Ok Medya olarak gündeme oturan röportajlarımıza devam ediyoruz! Bu röportajımızda geçtiğimiz günlerde BaşkanOnline sakinlerinin başına adeta bir balyoz gibi inen Ada Darbe Girişimi'nin, göz önünde olan ve perde arkasında konuşulanlarını bizzat aktörlerinin ağzından dinliyoruz! Keyifli okumalar dileriz!

‎57. Dönem Genel Kurmay Başkanı
‎KUTALMIŞ BEY

‎• Oyun Yönetiminin durdurması sonucunda darbe, sadece girişimden ibaret kaldı. Aslında bu darbe birçok makama uyarı mıydı, yoksa menfaat ve makam yükseltmek için yapılan bir darbe miydi?

‎K.B.: Bu darbe ne sadece bir isyandı, ne de basit bir koltuk kavgası! Bu, çürüyen sistemin bağrına saplanmış ilk uyarı okuydu! Birileri devleti uyandırmak için yola çıktı… Ama ne yazık ki, bazı tilkiler o yolculuğu kendi postlarını büyütmek için kullandı.

‎Unutmayın!

‎Gerçek darbe, tankla yapılmaz. Gerçek darbe, adaleti suskunluğa mahkûm eden makamlarla yapılır. Bu kalkışma; hem milletin haykırışıydı, hem de sinsi maskelerin düştüğü, çirkefin kusulduğu bir geceydi.

‎• Komutanları önceden siz atamıştınız, atadığınız komutanları görevden alıp yerine Altın Ok Partisi'nin demirbaşlarını atadınız. Bunun sebebi nedir acaba?

‎K.B.: Ben komutanları atadım çünkü bir devleti omuzlamalarını istedim ama sonra gördüm ki, omuz değil omurga yokmuş bazılarında. Savaş olmadan karargâhı terk eden komutana, ben 'komutan' değil, 'korkak' derim.

‎Altın Ok’un neferleri Kadir Aydın, Emreİzmir ve Fatih Tutuk'u göreve getirdim çünkü onlar yumruk yemiş ama eğilmemiş adamlardır. O mevkilere yalnız sadakat değil, 'kut' getirdiler. Çünkü biz koltukları doldurmak için adam aramadık… Biz koltukları sarsacak adamlar seçtik!

‎• Önceden atamış olduğunuz Hava Kuvvetleri komutanı olan T Ü R K B E Y tarafından 'darbeye izin vermiyorum' açıklaması gelmişti. Ancak darbe yapılması sonucunda rüşvet teklifi edildiği iddiası var. Bu konu hakkında fikirleriniz nelerdir?

‎K.B.: Eğer bir adam hem “Ben bu ihanete karşıyım!” der, hem de karanlık odalarda altın sayar gibi teklif dinlerse oadamın adını değil, gölgesini bile destanlarıma yazmam! Bu bir iftiraysa, ortaya çıksın!
‎Ama gerçekse, o zaman en büyük ihanet, kılıç kuşanmış hainin değil, yemin bozmuş subayın ihanetidir. Bir milleti tank değil, satın alınmış vicdanlar yıkar!

‎• Eğer bu darbe başarılı olsaydı, Oyun Başkanı olarak ne tür bir atılım yapacaktınız ve oyun yönetiminin darbeye müdahale etmesi hakkında düşünceniz nedir?

‎K.B.: Eğer o gece bu milletin kalbi bizden yana atsaydı; halk, kılıcın yönünü bizim adımıza çevirmiş olsaydı, bir çağ bitecek, yeni bir devran başlayacaktı!

‎•Yalana sarılanlar mahkemeye çekilecekti.
‎•Milleti hor görenler, halk meclislerinde sorguya çekilecekti.
‎•Oyun değil, kutlu düzen kurulacaktı!

‎Ancak Oyun Yönetiminin darbeyi durdurma kararını sorgulamak bize düşmez, tabii ki onların da kendince haklı sebepleri vardır.

‎57. Dönem Kara Kuvvetleri Komutanı
‎Fatih Tutuk

‎• Daha önceki darbede de yer alıp 1. Darbeci Oyun Başkanı unvanına sahip oldunuz ve son darbe girişimi ise Oyun Yönetimi tarafından durduruldu. Kamuoyu sizi makam meraklısı biri olarak lanse ediyor. Bunu diyenlere ne demek istersiniz?

‎F.T.: Bana makam meraklısı diyenler 2 yılda 1 defa iktidara gelmiş, bunu da yine bize attığı kazık sayesinde yapmıştır.
‎Bana makam meraklısı diyenler kaybedeceği seçimden kaçıp, kazanacağı her seçime kendisini aday gösterenler(tabi kazanabildiği herhangi bir seçim kalmadı, boş boş konuşup bizi eğlendiriyorlar). İşin özü bizim adaylarımızı tartışmak yerine güçlü aday çıkartmaları gerekiyor ki bu sorun kökten çözülsün. 😀

‎• Genel Kurmay Başkanı tarafından darbeden birkaç gün önce atamanız gerçekleştirildi. Darbe girişiminden önce Hava Kuvvetleri Komutanı 'ben darbeyi desteklemiyorum' açıklaması yaparak bir skandala imza attı. Günün sonunda ise görevden alınarak yeni komutanlar atandı. Darbenin yapılacağından eski komutanın haberi var mıydı, yoksa rüşvet teklif edilip verilmediği için iftirada bulunup, 'tesadüfen' darbe girişimi sırasında mı açıklama yaptı?

‎F.T.: Olmaması gereken kişiler komutan olmuş, hatanın neresinden dönersen kârdır. Darbenin yapılacağından herkesin haberi vardı, bundan herkes zevk alıyor bakmayın sizi demokrasi mesajlarına. 😀

‎• 57. Dönem Milletvekili seçildikten sonra sizi şu anda Kuvvet Komutanı olarak görüyoruz ve Ada Darbe Girişimi'nin başrollerinden biri olarak yer alıyorsunuz. Size bununla ilgili ne vaat edildi de milletvekilliği bırakıp komutan oldunuz?

‎F.T.: Bizim için makamın mevkinin bir önemi yok, bize ne görev verilirse onu yaparız çünkü biz sorgusuz sualsiz Altın Ok demişiz. Bizi 2 ayda bir parti değiştiren, gittiği hiçbir yerde tutunamayan adamlarla karıştırmayınız.
‎Bizde, oyuna Altın Ok Partisi'nde başlarsın, Altın Ok Partisi'nde bırakırsın.

‎57. Dönem Deniz Kuvvetleri Komutanı
‎Emreİzmir

‎• BaşkanOnline Medya tarafından kamuoyuna sızdırılan çay vb. muhabbetleri darbenin bir gizli şifresi miydi?

‎E.İ.: Şimdi, çay muhabbetlerinin darbe şifresi olduğuna dair elimizde sadece çay kaşıkları var. Belki de gizli mesajlar, iki şekerli mi olsun, tek şekerli mi olsun şeklinde şifrelenmişti. Kim bilir; tabii ki de biz biliriz.

‎• Bu darbede kazanan kim oldu? Darbenin başrolünde oynayan sizler mi? Yoksa darbe yapılan Oyun Başkanı ŞİMAL NAZ mı? Yoksa her zaman kazanan olan halk mı?

E.İ.: Bu tür olaylarda kazanan kavramı oldukça göreceli. Darbede rolü olan kişiler ile aktiflik isteyenler kazançlı çıktı tabii ki. ŞİMAL NAZ'ın kazançlı çıktığını söylemek zor. İhanetler hiçbir zaman cezasız kalmaz. Kazanan oyun içi aktiflik oldu, arada sorumluluk alıp oyun için de bir şeyler yapmak gerekir.

‎• 'Zorla görevimden alındım.' diyen komutan oldu. Bu komutanın iddiaları gerçek midir? Eğer gerçek ise size olursa ne tür bir aksiyon almayı düşünürsünüz?

‎E.İ.: Komutanın görevden alınması mı? Eğer öyleyse, 'Benim görevim nerede?' diye bağıran bir ses duymadım. Eğer bana aynısı olursa, önce 'Kahve mi, çay mı?' diye sorardım; kahveyse 'Sütlü mü, sütsüz mü?' diye sorardım. İşin esprisi bi' tarafa, öyle bir durum olursa o zaman aksiyonu görürsünüz ama biz bu komutanlığa makam, mevki, para için gelmedik, bedeller ödeyip sorumluluk almak için geldik.

‎57. Dönem Hava Kuvvetleri Komutanı
‎Kadir Aydın

‎• Sayın Aydın, Ada Darbesi devam ediyorken demokrasi açıklamalarında bulunan partiler oldu. Bunlardan biri ile günün sonunda ittifak halinde bir arada bulunuyorsunuz. Ne oldu da bu partiyle aynı ittifakta bulunmaya karar verdiniz?

K.A.: Evet darbe esnasında tarafları demokrasiden yanaydı ama şöyle bir durum da var, bizler de demokrasiden yanaydık. Biz demokrasiyi hiçe saymak amacı ile darbe başlatmadık. Demokrasideki yanlış giden tüzükleri düzeltmek, demokrasiyi icra eden ilgili kişilere 'Bak, işini düzgün yap, demokrasiyi kendi lehine kullanma. Demokrasi sadece sana değil, herkese.' diyerek onlara bir çağrıda bulunduk ama kulak asmadılar, bizi şaka yapıyor sandılar. Tabii ciddiyetimizi anlayınca bir anda yuvalarından çıkıp, sahte demokrasi adı altında siyasete büründü hepsi.

‎Biz boş konuşmayız, biz yalan konuşmayız, bizim sahte profil, sahte kişilik ile işimiz yok. Neysek oyuz. Yaparız dedik mi, yaparız. Olmaz dedik mi, olmaz. Artısı eksisi yok bu işin.

‎Gelelim darbe olayından sonra bizimle olan partilere. Bizi anladılar, doğruyu gördüler. Haklı ile haksızı, mazlum ile gaddarı ayırdığımızı, mazlumun yanında olduğumuzu, kişinin haklarını savunduğumuzu gördüler. Çok geç olmadan bunun farkına varıp, doğru safta yer aldılar. İşin özü budur.

‎• Ada Darbesi sizin için ne ifade ediyor?

‎Ada Darbesi'nin, bizim açımızdan tek bir ifadesi, anlamı vardır: Hak, hukuk, adalet. Biz bunları her zaman savunuruz. Bu oyunu oynamak isteyen üyelerimize sadece makam vermek değil, oyunun strateji boyutunun zevkini almasını sağlamak; amacı sadece puan kasmak üzerine bir düzen değil, partiler arasındaki dinamikler, oyunun temel yapsını da anlatmak için varız.

‎Ee biz bunları düşünürken, faaliyete sokmaya çalışırken, başkalarının da oyuna yeni gelmiş üyelerin sırtından geçinip makam derdine düşme çabalarını görmezden gelemeyiz. Anında olaya müdahale eder, bu kan emicileri ortaya çıkarırız. Ki sonuçta da görüldüğü üzere, hemen piyasaya çıkıp kendilerini belli ettiler. Darbe sonlandı, tekrar kabuklarına çekildiler.

‎İşte ADA DARBESİ bizim için bu konuyu ifade ediyor.

‎• Ada Darbesi'nde sizin yanınızda olanlar gibi bir de karşınızda olan parti ve üyeler vardı. Bunlardan biri başkanı olduğunuz partiden seçilen Meclis Başkanı O A B İ Başkan. Bu konu hakkında bir yorumunuz var mıdır? Altın Ok Partisi, parti içi muhalefetle mi karşı karşıyadır?

‎K.A.: O A B İ çok değer verdiğim dostlarımdan bir tanesidir. Karakteri ve duruşu nettir. Sözü neyse icraati de odur. Onunla çok zaman birlikte hareket etmişliğimiz oldu. Biz bu kararı aldığımızda kendisi direkt söyledi, 'Ben darbe tarafında olamam, beni anlayışla karşılayacağınızdan eminim.' dedi. Biz de 'Sen bildiğini yap, bundan yana sorun yok.' şeklinde cevap verdik. Aslında biz darbe planı yaparken, Bekir'in yanımızda olmayacağını, bize rakip olacağını en başta kestirdik ve ona göre plan yaptık. 😁 Çünkü adamın duruşu belli. En azından bize he hü deyip, arkamızdan vuranlardan değil. Gerçek bir dost, karakterli bir yapı. Yolu bahtı açık olsun, başarıları bol olsun. Meclis Başkanı olup da meclisi ayağa kaldıracağından da hiç şüphemiz yoktu, ki meclis canavar gibi. 😁

‎57. Dönem Eski Kara Kuvvetleri Komutanı
‎Fırat yardımcı

‎• Görevden alınmanız hakkında ne düşünüyorsunuz, duygularınız nelerdir? Görevden alınmasaydınız Kara Kuvvetleri Komutanı olarak darbenin yanında mı, karşısında mı olurdunuz?

‎F.Y.: Açık konuşayım; bu görevden alma kişisel değil, ideolojikti. Çünkü biz susmuyorduk, çünkü biz dik duruyorduk. Görevde olsaydım, bu darbenin sadece destekçisi değil, planlayıcılarından biri olurdum. KUTALMIŞ BEY'im doğru zamanda doğru adımı attı, hepimiz için bu gerekiyordu. Her zaman arkasındayım görevden alınmamın da. Ne küserim ne de kırılırım, Altın Ok nasıl isterse onu yaparım.

‎• Görevden alınan bir Kara Kuvvetleri Komutanı olarak, Genel Kurmay Başkanı KUTALMIŞ BEY'e karşınızda olsa ne demek isterdiniz?

‎F.Y.: Komutanım KUTALMIŞ BEY'ime bağlılığım hiç bitmedi. KUTALMIŞ BEY milletin sesi, bize de arkasında durmak düşer. Altın Ok'un var olması benim için önemli, makam mevki gelip geçici.

‎• Sizce darbe yanlış bir zamanda mı yapıldı? Ayrıca Oyun Başkanı'nın istifa etmemesi hakkında düşünceniz nedir?

‎F.Y.: Oyun Başkanı istifa etseydi oyun temiz biterdi, şimdi millet temizliyor.

‎Altın Ok Medya olarak bizimle röportaj yapmayı kabul eden BURAYA İSİMLERİ ETİKETLENECEK başkanlarımıza sevgi ve teşekkürlerimizi iletiyoruz.

‎Bir sonraki röportajımızda görüşmek üzere, bize forum dm ve @Muhammed daban. @Berkin Bakırel @SEMİH KARAOĞLU @TOMRİS hesaplarından ulaşabilir, istek ve şikayetlerinizi bildirebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar. 🏹

‎Bu Röportaj ve Diğer Yazılarda Emeği Geçenler:

‎Altın Ok Medya Başkanı: Muhammed daban
‎Altın Ok Medya Başkan Yardımcısı: Berkin Bakırel
‎Medyadan Sorumlu İdari Başkan: SEMİH KARAOĞLU
‎Altın Ok Medya Editörü: TOMRİSKATUN
‎Altın Ok Medya Muhabiri: Sıraçhan

Son düzenleme:

M-D

Adanmış Hayatların Umudu Şanlı Yeniden Doğuş
18. Dönem Oyun Başkanı
Güzel gibi de çok uzun okumakla okumamak arasındaki ince bir çizgideyim özet geçicek varmı

Kadir aydın asıldımı

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
İyi güzel eminim güzel olmuştur ama bu kadar uzun yaparsanız okunma oranı düşer onun yerine Dünya klasiği okuyup en azından kültürlenebilirim bence daha kısa yapmaya özen gösterin
Avnicim oku. Okumayınca cahil olursun.

Kuran-ı Kerim'in bile ilk ayeti "İkra"
Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku!

Penguen Avni

Binbaşı Kinder Pinguin
Vatandaş
Avnicim oku. Okumayınca cahil olursun.

Kuran-ı Kerim'in bile ilk ayeti "İkra"
Oku! Yaratan Rabbinin adıyla oku!
Allah ayetlerinde küfrü ve hakaretide yasaklıyor Kadir başkanım herkesin bir yerde eksiği oluyor işte Allah oku öğren demiş bu metni okudum ve bir şey öğrenemedim maalesef