Gerekli Makamları Göreve Davet Ediyorum 🙏 (1 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AG34

Özgürlük Ve İrade Partisi Kurucu Başkanı
38. Dönem Oyun Başkanı
@Ayhangünerr kısa bir ciddi konuşalım inan ben sizin seçim zamanındaki çalışmanızı takdir ettim.Güvenoyundan da geçerek haklı bir başkanlığa başladın.Hala anlatamadığımız şey bizim atamaların geri çekilmesine bi itirazımızın olmadığıdır özenli bir metin hazırladık ancak anında konu kapandı kendimizi anlatamadık yeterince. Bak yeniden doğuş seçim sırasında sizin tarafa geçti seçimi aldınız bir tane bakan da sizin tarafa geçmiş oldu. Ancak meclis seçimlerini gönül ittifakı kazandı ve meclis atamalarını da doğal olarak bizim yapmamız gerekir. Biz istedik ki gerçekten siyaset yapalım bu atamalar meclisin dışına çıkmasın yeniden doğuşla oturalım masaya konuşalım.Benim ilk seçimimdi daha önce yaşandı mı bilemem o yüzden ancak bu kural sayesinde bir oyun başkanı meclisteki tek bir bakanı kendi safına çektiği anda diktatör olacak anlamına gelir çünkü tüm atamalar bir anda onun eline geliyor.İtirazımız bunaydı ve foruma taşımak istedik herkes fikirini belirtecekti işin sonunda yönetim bu kuralı revize edilmesi için meclise taşıyabilir yahut referandum yapabilirdi sonuçta anayasa değişiyor. He bunu yapmayacaksa bile bu kuralın gerekliliğini bize güzel bir dille anlatabilirlerdi herkesin önünde biz de gerçekten bir mantığı varsa eyvallah derdik önümüze bakardık.
ben her şekil ciddi konuşurum. makarayade pek girmem yasin başkan. işleyiş rehberine bakmaya davet ettim meclis başkanını sen kimsinli konuştu bana saygısızlığı kendisine iade ediyorum. olur böyle şeyler öğrenmesi gerekeceği çok şey var galiba orasını ben bilemem terbiyemide asla bozmam . beni sizlere yanlış mı tanıttılar bilmiyorum ama onurturan ve ahmecet önceden işçi ve emekçi partisinin yöneticileriydi. kendileri bir yola cıktılar. sorunlar yaşadık. ama beni onlara sorun bakalım ben nasılmışım. onlarada çok emeğim oldu bana.oyunda ama saygısızlık. yapmıcak önce.

Y

YasinKartal

Ziyaretçi
O partindeki adamlara beni sor bakalım bir oyunu kimden öğrenmişler siz konusmalarınızda dikkatli olun .
bu oyunda eski olmanın neyi değiştirdiğine inandırdınız kendinizi ayhan 15. 20. günümde falan ben oyundaki yakın zamana ait siyaseti çözdüm ve aynı şekilde partimizi sadece parti içi oylarla meclise soktuk 20 gün yetti bunun için.

AG34

38. Dönem Oyun Başkanı
bu oyunda eski olmanın neyi değiştirdiğine inandırdınız kendinizi ayhan 15. 20. günümde falan ben oyundaki yakın zamana ait siyaseti çözdüm ve aynı şekilde partimizi sadece parti içi oylarla meclise soktuk 20 gün yetti bunun için.
tebrik ediyorum. bizim yolumuzda ilerliyorsunuz. biz 1.haftasında seçime sokmuştuk. mesele o değil. bişi değiştirmekte değil. yasin başkan. sadece işleyiş rehberini hatırlattım.

Y

YasinKartal

Ziyaretçi
tebrik ediyorum. bizim yolumuzda ilerliyorsunuz. biz 1.haftasında seçime sokmuştuk. mesele o değil. bişi değiştirmekte değil. yasin başkan. sadece işleyiş rehberini hatırlattım.
1. haftamızda seçim yoktu ya :))
aynı şeyi yine konusamadık bak biz işleyiş rehberindeki kuralın farkındayız bu kurala dair bir itirazımız oldu yani bunu hatırlatman bir şey ifade etmiyor. sen kimsin tarzı laflar tabii şık değil ancak bunun üzerinde bu kadar durmak oyunu geliştirmekten uzaklaştırıyor seni. bir oyun başkanı olarak sana bire bir anlatıyorum problemli gördüğüm şeyi sana normal geliyorsa bu kural bana bunu anlat. Eğer beni gerçekten dinlersen ve ortak bir düşünceye varırsak oyun başkanı olarak görevini yap bu problemi çözmek adına harekete geç.Amacımız uzun vadede oyuna katkı sağlamaktır.

AG34

38. Dönem Oyun Başkanı
1. haftamızda seçim yoktu ya :))
aynı şeyi yine konusamadık bak biz işleyiş rehberindeki kuralın farkındayız bu kurala dair bir itirazımız oldu yani bunu hatırlatman bir şey ifade etmiyor. sen kimsin tarzı laflar tabii şık değil ancak bunun üzerinde bu kadar durmak oyunu geliştirmekten uzaklaştırıyor seni. bir oyun başkanı olarak sana bire bir anlatıyorum problemli gördüğüm şeyi sana normal geliyorsa bu kural bana bunu anlat. Eğer beni gerçekten dinlersen ve ortak bir düşünceye varırsak oyun başkanı olarak görevini yap bu problemi çözmek adına harekete geç.Amacımız uzun vadede oyuna katkı sağlamaktır.
Ozaman yasa tasarı verirsiniz başkanım meclise gelir bu konu değerli milletvekillerinin oylamasına sunulur. ama siz karara tepkinizi istifalar ederek verip. türlü tartışmalar içine girenler. bir sürü hakaretler vs durumlar hiç hoş değil. bunun çözümü yasa tasarısıdır. itiraz böyle edilmez.

Y

YasinKartal

Ziyaretçi
Ozaman yasa tasarı verirsiniz başkanım meclise gelir bu konu değerli milletvekillerinin oylamasına sunulur. ama siz karara tepkinizi istifalar ederek verip. türlü tartışmalar içine girenler. bir sürü hakaretler vs durumlar hiç hoş değil. bunun çözümü yasa tasarısıdır. itiraz böyle edilmez.
düşünmedik mi sanıyorsun ayhan ama zaten o tasarı meclise gelse bu durumdan faydalanan milletvekilleri o tasarıya onay verirler miydi

AG34

38. Dönem Oyun Başkanı
düşünmedik mi sanıyorsun ayhan ama zaten o tasarı meclise gelse bu durumdan faydalanan milletvekilleri o tasarıya onay verirler miydi
Meclis çoğunlu şuanda Gönül ittifakında. Neden geçiremesin ayrıca güzel iyi bir ttasarıya rakip bakmaksızın bizde onay verirdik. denemediniz. böyle bir duruma gidilmesini tercih ettiniz. herşeye okeyim ama Haksız koltuklar falan lafına okey değilim. siz haklı oturduğunuz koltuklardan isyan edip kalkıyorsanız karşı tarafı kışkırtacak laflar atılması hiç yakışmıyor.

AG34

38. Dönem Oyun Başkanı
Hazırla tasarıyı ben sunucam.
ve gelip düşmanca yaklaşılana kadar gelip banada fikrinizi sunabilirdiniz ben Oyun başkanı olarak . köprü olurdum bu yasa tasarısına ama öyle bir durum almışki oyun başkanı ayhan karşı ittifaktan fikrini almayalım. danışmayalım herkes istifa etsin.

Y

YasinKartal

Ziyaretçi
meclis kurmaylarının %75inin onayından geçen atamaların direkt oyun başkanına geçmesi meclisin işleyişini sekteye uğratmaktadır.Meclis kurmaylarını kendi seçmiştir. İtirazımız bu prosedüredir.Talebimiz bakanların ortak bir karara varması ve meclise dışardan müdahale olmamasıdır.
Tabii ki farklı sesler çıkacaktır.Bu siyasetin doğasında vardır ve oyunun da amacına hizmet etmektedir.Ancak meclis başkanı ve bakanları yoksayan bu kural oyun içindeki tüm gücü oyun başkanlığı makamına vermektedir. Meclis başkanı ve bakanların seçilmesinin hiçbir amacı kalmamaktadır.Bu sistemde direkt oyun başkanı tarafından atanmaları daha mantıklı olacaktır. Bu da oyunun işleyişine ve siyasete aykırı bir durumdur.Toplumun hiç bir kesimi tarafindan kabul edilemez.
konu gerekçe değişim sonuç haline dönüştürmedim siz de yorumunuzu katın. buyurun samimiyetinizi gösterin.

Fettah Özdemir

🇹🇷MKP🇹🇷
Yasaklı Üye
Vatandaş
meclis kurmaylarının %75inin onayından geçen atamaların direkt oyun başkanına geçmesi meclisin işleyişini sekteye uğratmaktadır.Meclis kurmaylarını kendi seçmiştir. İtirazımız bu prosedüredir.Talebimiz bakanların ortak bir karara varması ve meclise dışardan müdahale olmamasıdır.
Tabii ki farklı sesler çıkacaktır.Bu siyasetin doğasında vardır ve oyunun da amacına hizmet etmektedir.Ancak meclis başkanı ve bakanları yoksayan bu kural oyun içindeki tüm gücü oyun başkanlığı makamına vermektedir. Meclis başkanı ve bakanların seçilmesinin hiçbir amacı kalmamaktadır.Bu sistemde direkt oyun başkanı tarafından atanmaları daha mantıklı olacaktır. Bu da oyunun işleyişine ve siyasete aykırı bir durumdur.Toplumun hiç bir kesimi tarafindan kabul edilemez.
konu gerekçe değişim sonuç haline dönüştürmedim siz de yorumunuzu katın. buyurun samimiyetinizi gösterin.
👍

AG34

38. Dönem Oyun Başkanı
👍

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...