MAKAMI İLE DALGA GEÇEN AÇIKLAMALAR TEPKİYİ BÜYÜTTÜ: GÖREVİNE SADIK OYUNCULAR RAHATSIZ (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü

BERAT KOTO’NUN PAYLAŞIMLARI OYUNCULARIN SABRINI TAŞIRDI​

Eski Demokratik Cumhuriyet Partisi Kurucusu Berat Koto’nun oyun forumu üzerinden yaptığı paylaşımlar, son günlerde kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ediyor. Özellikle belediyeler ve valilerle ilgili etik dışı yorumlarıyla tanınan Koto’nun, forum üzerinden “Biz daha önce gelince 2 günde halkın parasını kriptoya gömerek harcamıştık fakat şimdiki belediye bırak parayı, koltuk bile çürüdü oturmaktan.” gibi ifadeler kullanması hem mevcut belediyeleri hedef aldı hem de belediye görevlerine saygısızlık olarak değerlendirildi.

Koto’nun “Önceki belediyeler de aynı şekilde koltukları çürüttü. En son koltuk kırılınca belediye boşta kaldı. Eski belediye bana laf eden adama duyurudur: gelsin artık oturamayacağı koltuğa geri dönsün. Kendisi paraları yiyememişti, zoruna gitmişti tabi.” şeklindeki ifadeleri birçok oyuncu tarafından ciddiyetsizlik ve görev bilincine aykırı bir yaklaşım olarak yorumlandı.

ALTIN OK PARTİSİ: “BU TİP PAYLAŞIMLAR ROL DIŞI VE YIKICIDIR”​

Altın Ok Partisi Genel Başkanı Kadir Aydın, Forum hesabı üzerinden yaptığı açıklamada sert bir çıkış yaptı:

“Bu tarz paylaşımlar etik olmadığı gibi role-play dışında kalıyor. Oyuncu tamamen aşağılama ve kötüleme, görevini kötüye kullanma, görev bilincinden bir haber olup, görevini yapacak olanlara da kötü örnek olmakta. Biz bu tarz paylaşımları üyelerimizin forumda görmesini istemiyoruz. Konunun silinmesini ve bu tarz paylaşımları yapanların ceza almasını talep ediyoruz. Saygılarımı sunar, herkese iyi oyunlar dilerim.”

OYUN YÖNETİMİNDEN YANIT: “YARGI BİRİMLERİ GEREĞİNİ YAPMALI”​

Yönetim cephesinden gelen ilk açıklamada, bu tür paylaşımlarda bulunan oyuncuların görev bilincini zedelediği belirtilerek, İçişleri Bakanı ve Oyun Başkanı’nın kamuoyu oluşturmasının uygun olabileceği ifade edildi. Açıklamada, “Görevini yerine getirmeyen bir kişi var ve görev tanımı wikide yazılı. Bu tür davranışlar iyi bir oyun savcısı tarafından oyun cezasına kadar götürülmelidir.” denildi.

Fakat bu açıklamanın ardından gözler Oyun Savcısı SiraçDeniz42’ye çevrildi. Oyuncular defalarca çağrıda bulunsa da uzun süre Savcıdan konuya ilişkin herhangi bir cevap gelmedi.

OYUNCULARIN TEPKİSİ BÜYÜDÜ: “SAVCI NEREDE?”​

Forumda birçok oyuncu SiraçDeniz42’ye şu şekilde seslendi:

“@SiraçDeniz42 değerli Savcım, gereğinin yapılmasını arz ederim.”
“Berat görevden alınmalı. Vekil yazmak istiyorduk, istifa etmeyi unutmuş. Ben de çok kızdım.”

“@SiraçDeniz42 iyi misin sayın savcım, keyfin neşen yerindedir umarım.”

BERAT KOTO: “DALGASINA YAZDIM”​

Ancak Berat Koto’nun bu tepkilere karşılık açıklaması ise tepkiyi daha da büyüttü. Koto yaptığı yorumda tüm bu yazdıklarının “dalgasına yazıldığını” ifade etti. Fakat bu açıklama da oyuncular arasında kabul görmedi. Başkan Medya olarak şunu net belirtmeliyiz ki; oyun içinde yapılan bu tür yorumlar, “dalga geçmek” bahanesiyle açıklanamaz. Bu ifadeler, hem görev bilincine hem de oyun kültürüne zarar vermektedir.

34KRAL34’TEN SAVUNMA: “GÖREVİMİ LAYIKIYLA YAPTIM”​

Konuya eski Karaman Belediye Başkanı 34KRAL34 da yorumda bulunarak şu sözleri sarf etti:

“Ben işimi görevimi layıkıyla yaptım Berat kardeş sen canını sıkma. İç Karaman ilini ADİN Başkanımla beraber 27. sıraya kadar getirdik. Çabaladık.”

ADEN’DEN NET CEVAP: “İÇERİĞİ ÇÖPE ATILMALI”​

Başkan Medya'nın sorularını yanıtlayan Oyun Başkanı Aden, konuya çok sert bir dille tepki gösterdi:

“Belediye veya vali görevi alıp ‘Biz daha önce gelince 2 günde halkın parasını kriptoya gömerek harcamıştık’ diyerek geçmişi hafife almak, sadece görev bilincinin değil, kişiliğin de eksikliğidir. Bu, oyun içindeki sorumluluklara yapılan doğrudan bir saldırıdır. Ciddiye alınacak hiçbir tarafı yoktur. Oyunda emek veren, sistemi önemseyen herkes bu tip cümleleri zaten ayıklayacak zekâya sahiptir. Ortada kamuoyu oluşturulacak bir fikir değil, çöpe atılacak bir cümle vardır.”

Aden sözlerine şöyle devam etti:

“‘Dalga geçmek için yazdım’ diyerek yapılan açıklamaların ne forumda ne oyunda bir karşılığı yoktur. Berat Koto’nun ifadeleri, herhangi bir fikir ya da eleştiri değil; yalnızca boş bir dikkat çekme çabasıdır. Başkanlık makamı, böyle içeriksiz ve laubali söylemleri muhatap almıyor.”

SİRAÇDENİZ42’DEN AÇIKLAMA: “HASTALIKTAN DOLAYI GÖZÜMDEN KAÇTI”​

Tepkilerin merkezindeki isim olan oyun savcısı SiraçDeniz42, Başkan Medya’ya verdiği açıklamada şöyle konuştu:

“Ben gerekli oyunculara oyun içi raporlamalara dayanarak gerekli cezayı talep ediyorum. BaşkanOnline yönetimi ceza taleplerine biraz geç bakıyor, neredeyse yarısını umursamıyor. Oyuncular bu yüzden cezasız kalıyor.”

“Foruma ve oyuna son günlerde hastalığımdan dolayı belirli günlerde giriyorum. Forumdaki bazı detayları gözümden kaçırmış olabilirim.”

Ancak Başkan Medya ekibinin incelediği yargı bileşeni kararlarında Berat Koto hakkında verilmiş bir ceza kararı görünmemektedir. Savcı, aktif şekilde görev yapmasına rağmen bu dosyada eksik kalmıştır.

SiraçDeniz açıklamasına şu sözleri de ekledi:

“Sayın Adalet Bakanımız Ayşegül ve oyun hâkimiz Bualpra Başkan neden bu konularla ilgilenmiyor? Para uğruna koltuğu işgal etmeleri hoş değil. Oyunun en aktif adalet adamı olduğumdan gurur duyuyorum. Adalet bölümünde hiçbir katkıları yok, bu görev şerefli bir görevdir. Yapamayacaklarsa istifa etmelilerdir.”

KONUK SİYASİ YORUMCU ERENA: “BU KONULARLA DEĞİL, SİSTEMLE UĞRAŞILMALI”​

Başkan Medya’nın konuk yorumcusu ErenA, tüm süreci şu şekilde değerlendirdi:

“Bu konu gerçekten çok boş bir konu. Oyunda ilgilenilmesi gereken ve çare bulunması gereken çok fazla sorun var. Şehir alanında yaşanan aksamaların önüne geçmek adına yapılan önerileri ön plana çıkarmak gerekirken, böyle bir forum paylaşımının gündemde tutulmasını gereksiz buluyorum.”

“Oyundaki makamların işlevselliği oyunculardan kaynaklanmıyor. Makamların yetkisi wiki kurallarında yazıyor olsa da makamlara duyulan saygı çok düşük seviyede. Savcı makamını kim ne kadar ciddiye alıyor tartışmalı da olsa, böyle bir konuda sessiz kalınmasını yadırgamıyorum.”

Başkan Medya olarak bu sürecin takipçisi olacağız. Unutulmamalı ki, oyun içi makamlar sadece isimden ibaret değildir; oyuncunun sorumluluk duygusu, etik bilinci ve topluma olan saygısıyla değer kazanır.

Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.
WhatsApp Görsel 2025-04-17 saat 21.44.25_df5fd6b2.jpg

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Bu arada benim de şahsi görüşüm makamların işlevsizleşmesi, duyulan saygının azalması bir iki kişinin eğlenmek için söylediği sözlerden kaynaklı değil. Biz oyunculara, müstakbel vekillere ve oyun yönetimine düşen şey belediye başkanı, vali, milletvekili ve diğer makamları nasıl daha işlevsel kılarız, nasıl daha çok talep edilmesini sağlarız, nasıl daha eğlenceli kılarız bunlara odaklanmak. Gerekli çalışmaları yapmak diye düşünüyorum.

ARDEN

Üye
Vatandaş
@ARDEN bu ne demek oluyor küfür eden oyuncuya nasıl işlem yapma olarak talep veriyorsun
İşlem sırasında Tavsiye olarak seçenekler çıkmamıştır böyle şeylere katiyen karşıyım izin vermem de bizim görevimiz sadece tavsiye vermektir ceza vermek değildir
Yeni seçilecek Adalet Bakanı konuyla en kısa sürede ilgilenecektir.

Son düzenleme: