MECLİS SEÇİMLERİNİN İŞLEYİŞİ HK. DUYURU (5 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MAGARSUS

AltınOk Gladyatörü ⚔️
56. Dönem Oyun Başkanı
Dün gereken açıklama yapılmadı mı ilk defa mı son günlerde veya daha öncesinde sonrasında birşeyler değişiyor ama ne hikmetse bazıları hala kazanılanı hazmedemiyor aylar geçiyor yıllar geçiyor ağlayanların isimleri bile değişmiyor

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
Arkadaşlar katsayısız seçim olacaksa bir turda katsayı sistemi neden var?
Sizin dediğiniz sistemde de bu durumda ittifaklar devre dışı kalmış
İlk turdan bahsediyorum ama ben, sonucta 2. Turda katsayı devreye girecek. Ayrıca burada kaçırdığımız nokta da şu hocam. Partiler katsayıya abanacaz diye, üyelerini unutuyor :) 200 kişilik partiden 70 80 oy cıkıyor katsayısız, bunlardan zaten 50 side katsayı alıyor öyle py fırlaması oluyor. Benım dedğim seçim sisteminde, hem uyelere oy kullandırırsın hemde katsayı yaparsın hemde 2 turda seçim stratejisi görüşmeleri yaparsın

He diyelim olmadı,
Katsayılı da olabilir her iki tur. Yine en cok oyu alan iki aday 2. Tura kalır. Elenen adaylar ve partiler ise 2 turda istediği partiyi yine destekleyebilir.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Dün gereken açıklama yapılmadı mı ilk defa mı son günlerde veya daha öncesinde sonrasında birşeyler değişiyor ama ne hikmetse bazıları hala kazanılanı hazmedemiyor aylar geçiyor yıllar geçiyor ağlayanların isimleri bile değişmiyor
Son günde değişen bir şey de yok, bir önceki dönem ile aynı şey.
Ha şunu da söyleyelim; ilk açıklanan sistemde tüm milletevekileri istediği adaya oy kullanacaktı.
Bu durumda eren itiraz etmeyecekti, böyle sistem önerileri de sunmayacaktı, çünkü bozkurt harekattan bir bakan olabilecekti.
Doğru mu eren @ErenA :D

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı

Kaybetmedi halbuki, yarışın içinde bile yoktu.
Ama her konuda o kadar fikri var ki , konuşuyor işte.

Asıl kaybedenler yok eren ver 🤣

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Biz bu sistemi devam ettireceğiz,
Fark olusmadan, seçimlerin iğne ipliğinde oldugu seçimler tercihimizdir.
Ben sistemler geldikten sonraki seçimlere baktığımda şunu görüyorum; kazanan taraf sürekli değişiyor,
Kaybeden kaybediyorsa milim kaybediyor.
Bizim getirmek istediğimiz şey budur.

Ha eren de söz sahibi olmak istiyorsa bulunduğu ittifağı yükseltecek, bulunduğu ittifağın 400 oy katsayısı olursa tek başına iktidar da olabilir, dışarıdan destek de alır.
Burada lafım erene değil, genel olarak herkese.

Oyunda 3. ittifaksan ve 2. ittifak senden 2 kat güçlüyse tabi ki onlar kadar söz sahibi olamazsın. Ozaman ittifağını güçlendireceksin.
Oyunda 1. ittifaksan ve 2. ittifaktan %20 güçlüysen tabi ki ufak bir destek arayaşına gireceksin.
Oyunda 2. ittifaksan, 2. ittifak olduğunun farkında olup arayışcı olacaksın.

Bu kadar basit arkadaslar.

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Son günde değişen bir şey de yok, bir önceki dönem ile aynı şey.
Ha şunu da söyleyelim; ilk açıklanan sistemde tüm milletevekileri istediği adaya oy kullanacaktı.
Bu durumda eren itiraz etmeyecekti, böyle sistem önerileri de sunmayacaktı, çünkü bozkurt harekattan bir bakan olabilecekti.
Doğru mu eren @ErenA :D
Doğru ama benim itiraz noktam 10 vekil altı üstü değildi ben sistemi yanlış buluyorum bireysel fikrim partideki çoğu arkadaş banada katılmıyor ama benim fikrim napim fikrimi söylemiyimmi 😁

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Doğru ama benim itiraz noktam 10 vekil altı üstü değildi ben sistemi yanlış buluyorum bireysel fikrim partideki çoğu arkadaş banada katılmıyor ama benim fikrim napim fikrimi söylemiyimmi 😁
Tamam da eren şunu söylüyoruz tekrar tekrar, ittifaklar meclis seçilerinde yalnızca kendine oy kullanacaksa neden meclis seçimleri olsun?
1. olan ittifak pençe ittifağı, tüm makamları atasın geçsin o halde?
Neden anlamamakta ısrarcısın ?

ErenA

🫳 🐺
Niye, birazda bana mı gülsünler 🤣
Sıkıldın mı tek başına güldürmeye çalışmaktan 🤣
Sanane kardeşim bakanı kaybeden benim partim ben kendi çıkarıma iş yapmıyorum sistem bana sorunlu geliyor eleştiriyorum siz sistem sana yarıyorsa susar sana yaramazsa eleştirirsiniz ben senle aynı değilim.

OğuzZ

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
Hocam ittifaklara nasıl izin verildi 3 partili olacak ve yönetim kontrolünde olacak 3. İttifakın bir iki üç partisi toplanıpta başka ittifaka atarsa 3 partili olması ve yönetim kontrolünde olmasının nasıl bir mantığı kalacak. Bence oyun başkanlığında da meclis bileşenleri seçiminde de her ittifak kendi adayına oy vermeli.
Katılıyorum eğer ittifakına oy vermiyorsa o ittifaktan ayrılsın ne diye orda bu sürekli manipüle edilecek bir durum oluşturacak.

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
Oyunda 3. ittifaksan ve 2. ittifak senden 2 kat güçlüyse tabi ki onlar kadar söz sahibi olamazsın. Ozaman ittifağını güçlendireceksin.
Oyunda 1. ittifaksan ve 2. ittifaktan %20 güçlüysen tabi ki ufak bir destek arayaşına gireceksin.
Oyunda 2. ittifaksan, 2. ittifak olduğunun farkında olup arayışcı olacaksın.

Bu kadar basit arkadaslar.
Aslında oyunun dinamiği ve siyasetin gereği budur. Görüşmeler yaparsın, teklifler sunarsın. Masaya oturur Karşılıklı mukayese edersin ve seçim kazanırsın olay bundan ibaret

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Meclis seçimlerinde her parti kendine oy kullansın başkasına oy kullanmasın desek 1. parti her türlü tüm seçimleri kazanıyor.
Her ittifak kendine oy kullansın başkasına kullanmasın desek 1. olan ittifak her türlü seçimi kazanıyor.
O halde seçimin ne anlamı var?
Cidden yani şunu açıkca söylüyorum eğer böyle bir talep varsa, Meclis seçileri olmasın diye konu açın tartışılsın arkadaslar.
Ancak şu anda bu sistemi değiştirmek, sizin istediğiniz gibi değiştirmek meclis seçimlerini kaldırmak oluyor.

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
Sanane kardeşim bakanı kaybeden benim partim ben kendi çıkarıma iş yapmıyorum sistem bana sorunlu geliyor eleştiriyorum siz sistem sana yarıyorsa susar sana yaramazsa eleştirirsiniz ben senle aynı değilim.

Bozkurt harekat adına konuşmuyorsun sanırım, kendi adına konuşuyorsun. Çünkü seninle aynı düşünmeyenler olduğunu söylemiştin 2 önceki mesajda.

Peki sorarım sana Eren, sen mi haklısın diğer +200 kişi mi?

Boş yapıyorsun, fikrini değil yazmak için yazıyorsun, yapma bak gülüyoruz

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Katılıyorum eğer ittifakına oy vermiyorsa o ittifaktan ayrılsın ne diye orda bu sürekli manipüle edilecek bir durum oluşturacak.
Yahu burada 3. ittifaktan bahsediyoruz tüm vekil sayısı zaten 20 falan, 20 oyla neyi kazanacak?
Bu ittifağa sadece kendine oy kullan demek şu oluyor, seni saf dışı bırakıyoruz. 20 vekilinin bir önemi yok.
Bu adalet mi ?

ErenA

🫳 🐺
Bozkurt harekat adına konuşmuyorsun sanırım, kendi adına konuşuyorsun. Çünkü seninle aynı düşünmeyenler olduğunu söylemiştin 2 önceki mesajda.

Peki sorarım sana Eren, sen mi haklısın diğer +200 kişi mi?

Boş yapıyorsun, fikrini değil yazmak için yazıyorsun, yapma bak gülüyoruz
Sana iyi gülmeler 😀

A

AKTO

Ziyaretçi
Yahu burada 3. ittifaktan bahsediyoruz tüm vekil sayısı zaten 20 falan, 20 oyla neyi kazanacak?
Bu ittifağa sadece kendine oy kullan demek şu oluyor, seni saf dışı bırakıyoruz. Bu adalet mi ?
hocam ittifakta 3 parti var
2'si 10mv altı çıkartıyor diğeri 10mv üstü
kazanamayacağınida biliyor diğer 2'si başka bir ittifakla anlaşırken 10mv üstü parti napacak?

ErenA

🫳 🐺
Bu ittifağa sadece kendine oy kullan demek şu oluyor, seni saf dışı bırakıyoruz. 20 vekilinin bir önemi yok.
Bu adalet mi ?
Oyun Başkanlığınıda aynı ittifak kazanamaz orda da saf dışı kalmış olmuyor mu 🤔

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...