🎤Mikrofon Muhammed Daban’da! (1 Kişi İçeride)

Vizyon Medya

Doğru bilgi, güçlü vizyon.
Vatandaş
Vizyon Medya olarak, 60. Dönem’in en kritik makamlarından biri olan Oyun Savcısı Muhammed Daban ile önemli bir röportaj gerçekleştirdik. Adalet, ittifaklar ve partiler üzerine samimi açıklamalarda bulunan Daban, tarafsızlık vurgusuyla dikkat çekti.

Röportajın devamı için aşağıya devam ediniz.
IMG_4767.png

Soru: Hoşgeldiniz,

Bize kendinizden ve oyun geçmişinizden bahseder misiniz?

Muhammed Daban: Hoş buldum isimim Muhammed daban

Daha önce farklı görevlerde yer aldım, meclis yetkilisi

Kolluk kuvveti ve bu görevlerde tek isteğim başarli olmak ve kusursuz bir iş yapmaktir

Soru: 60. Dönem Oyun Savcısısınız.

Bu makam sizin için ne ifade ediyor?

Muhammed Daban: 60. Dönem Savcısı olarak hukukun üstünlüğünü temsil ediyorum. Bu makam benim için tarafsızlığı ve adaleti herkese eşit şekilde uygulama sorumluluğunu ifade ediyor

Soru: Eğer size yakın biri ciddi bir suçla itham edilirse, aynı sertlikte soruşturma açabilecek misiniz?

Muhammed Daban: Kesinlikle her zaman yargı ve adalet sistemi bağımsız olmali ve herkese karşı eşit olmalı herhangi bir kişi yada parti ayrımı yapmadan aynı sertlikle soruşturma açacagimdan emin olabilirsiniz

Soru: İttifaklar arası yaşanan sert tartışmaların oyunun işleyişine zarar verdiğini düşünüyor musunuz?

Muhammed Daban: Kesinlikle bu konu beni çok rahatsız ediyor bu konuyla ilgili bir uyarıda yaptım

Lakin kişisel sataşmalari ve saygısızca davranişlar oyun düzenini bozuyur

Soru: Güçlü bir ittifak mı, yoksa güçlü bir lider mi oyunda belirleyici faktördür?

Muhammed Daban: Tek el alkışlamaz

Güçlü bir ittifak her zaman kazanır

birlikten kuvvet doğar derler

Soru: Tarafsız bir savcı olarak, ittifakların ve partilerin hukuk dışına çıkmaması için nasıl bir tavır sergileyeceksiniz?

Muhammed Daban: Benim için adalet, kişilere ya da gruplara göre değişmez. İttifakların ve partilerin oyunun kurallarına uygun hareket etmesi için tarafsızlığımı koruyarak süreci izleyeceğim. Kurallara uyan herkesin yanında, ihlal edenlerin ise karşısında olacağım.”

Soru: Halkın gözünde Bozok İttifakı’nın imajı sizce nasıl? Güven mi, yoksa kuşku mu uyandırıyor?

Muhammed Daban: Tarafsız bir savcı olarak Benim görevim halkın kanaatlerini yönlendirmek değil, hukuku uygulamaktır. Bozok İttifakının halkın gözündeki imajını halkın kendisi belirler. Ben yalnızca kurallara uyulup uyulmadığını takip ederim

Soru: Bozok İttifakı’nın 60. Dönemdeki en büyük avantajı sizce nedir?

Muhammed Daban: 60. Dönemde Bozok İttifakı’nın en büyük avantajı, halkın güvenini kazanabilme potansiyelidir. Ancak bu güven, ancak kurallara bağlılık ve şeffaflıkla kalıcı hale gelir

Soru: Son Olarak Medyamız hakkında düşüncelerinizi alıp,

Röportajımızı sonlandırmak isterim.

Muhammed Daban: Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ederim

Çok güzel iş çıkarıyorsunuz

Başarılarının devamını dilerim

Muhabir: Teşekkür ederiz güzel düşünceleriniz için,

Yayınlanmasını onaylıyor musunuz?

Muhammed Daban: Onaylıyorum

Buradan bunu söylemek isterim

60. Dönem Savcılığı olarak tüm ittifaklara ve partilere ve oyunculara hatırlatmak isterim Hiç kimse kuralların üzerinde değildir. Hukuk dışı hamleler haksız kazançlar ve düzeni bozan her girişim karşısında gereği yapılacaktır Adalet, herkes için eşit şekilde işleyecektir.

Kendisine teşekkür ediyor, Başarılar diliyoruz.

📌 VİZYON MEDYA DUYURU
Röportaj kaldırma talepleri yalnızca iftira, hakaret veya özel hayat ihlali durumlarında değerlendirilecektir. Yayınlarımız kamuoyunu bilgilendirme amacı taşımaktadır.
Vizyon Medya, tarafsızlık ve şeffaflık ilkeleriyle yayın hayatına devam edecektir.