Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü (1 Kişi İçeride)

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik & Türk Ulus Birliği ♾️
Vatandaş
Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü

1. Milli İstihbarat Başkanlığı'nın Kurulması

Oyun başkanı, göreve gelmesinden itibaren 7 gün içerisinde Milli İstihbarat Başkanı atamakla yükümlüdür.

Atanan Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği oyun başkanı ve oyun yönetimi dışında hiç kimse tarafından bilinmeyecektir.

Oyun içi makam alanında Milli İstihbarat Başkanlığı gizlenecek, oyuncu ismi yerine kod adı kullanılacaktır.

2. Darbe Bildirim Süreci

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, darbe girişiminden en az bir hafta önce darbe niyetlerini gizli olarak oyun yönetimine bildirmek zorundadır.

3. Milli İstihbarat Başkanı'nın Yetki ve Sorumlulukları

Milli İstihbarat Başkanı, her oyun ayında bir kez oyun yönetimine soru yönelterek Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının darbeye hazırlık içinde olup olmadığını resmî olarak sorgulama hakkına sahiptir.

Bu sorgulama, forumdaki içerikler ve toplanan kanıtlar ışığında yapılacaktır.

4. Yönetim Cevabı ve Sürecin İlerlemesi

İki ihtimal bulunmaktadır:

a) Yönetim "Darbe Hazırlığı Yoktur" Cevabı Verirse:

Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği derhal ifşa edilir.

İfşa sonrası, Milli İstihbarat Başkanı; Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu tarafından yargılanır.

Suçlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler uygulanır.

b) Yönetim "Darbe Hazırlığı Vardır" Cevabı Verirse:

Adalet Bakanı, anayasaya aykırılık karinesi gerekçesiyle yürütmeyi durdurur.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu önünde yargılanır.

Suçlu bulunmaları halinde ilgili cezalar uygulanır ve darbe girişimi engellenmiş sayılır.

Bu yasa tasarısı ile güncel sistemden farklı olarak Adalet bakanlığı, oyun savcısı, oyun hakimi ve kolluk kuvvetleri makamlarına yeni özellikler getirilerek önemleri artırılması , oyun başkanının yetkisinde bir genişleme ve oyuna yeni gelecek olan milli istihbarat başkanı makamıyla oyuna yeni bir soluk yeni bir renk katılması hedeflenmiştir.

Yasa Tasarımız 55. Dönem Bursa milletvekilimiz Akın Cinar tarafından meclise sunulmuştur.

Değerli oyun yöneticimiz @BaşkanOnline ve siz değerli oyuncularımızdan destek ve fikirlerini sunmalarını bekleriz

Yükselen Gençlik Partisi Genel Başkanı
Sevim AYDIN
IMG-20250428-WA0032.jpg

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
Yani bence oyunda şuan var olan makamlar yeterli ama söylediğiniz makam ve yetkileri uygulanmadan ne kadar iyi ne kadar zararlı olacağını bilemeyiz bide madem böyle bir makam gelecek seçim olsun seçimi kazanan parti adayını gizlice oyun yönetimine söylesin

caglarterziler

Yükselen Gençlik ∞
Vatandaş
Çok iyi fikirler bence onaylanırsa oyun daha bir güzel olabilir... kesinlikle katılıyorum Sayın Parti Başkanım...

Sevim AYDIN

Vatandaş
Yani bence oyunda şuan var olan makamlar yeterli ama söylediğiniz makam ve yetkileri uygulanmadan ne kadar iyi ne kadar zararlı olacağını bilemeyiz bide madem böyle bir makam gelecek seçim olsun seçimi kazanan parti adayını gizlice oyun yönetimine söylesin
Darbe oyun başkanına ve bakanlıklara yapılır oyun başkanı kendi yönetimi altında milli istihbarat teşkilatı başkanını bulundurması kadar doğal bir süreç yoktur günümüzde de ülkelerin istihbarat teşkilatları ülkenin yöneticisi tarafından şekillenmektedir.

A

Akın Cınar

Ziyaretçi
Oyuna yeni bir stratejik derinlik kazandıracak. Oyun heyecanını ve gerçekçilik hissini artıracağına inanıyorum.
Destekliyorum.

O A B İ

A D İ N🎗️ Parti Sözcüsü 57&46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü

1. Milli İstihbarat Başkanlığı'nın Kurulması

Oyun başkanı, göreve gelmesinden itibaren 7 gün içerisinde Milli İstihbarat Başkanı atamakla yükümlüdür.

Atanan Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği oyun başkanı ve oyun yönetimi dışında hiç kimse tarafından bilinmeyecektir.

Oyun içi makam alanında Milli İstihbarat Başkanlığı gizlenecek, oyuncu ismi yerine kod adı kullanılacaktır.

2. Darbe Bildirim Süreci

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, darbe girişiminden en az bir hafta önce darbe niyetlerini gizli olarak oyun yönetimine bildirmek zorundadır.

3. Milli İstihbarat Başkanı'nın Yetki ve Sorumlulukları

Milli İstihbarat Başkanı, her oyun ayında bir kez oyun yönetimine soru yönelterek Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının darbeye hazırlık içinde olup olmadığını resmî olarak sorgulama hakkına sahiptir.

Bu sorgulama, forumdaki içerikler ve toplanan kanıtlar ışığında yapılacaktır.

4. Yönetim Cevabı ve Sürecin İlerlemesi

İki ihtimal bulunmaktadır:

a) Yönetim "Darbe Hazırlığı Yoktur" Cevabı Verirse:

Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği derhal ifşa edilir.

İfşa sonrası, Milli İstihbarat Başkanı; Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu tarafından yargılanır.

Suçlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler uygulanır.

b) Yönetim "Darbe Hazırlığı Vardır" Cevabı Verirse:

Adalet Bakanı, anayasaya aykırılık karinesi gerekçesiyle yürütmeyi durdurur.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu önünde yargılanır.

Suçlu bulunmaları halinde ilgili cezalar uygulanır ve darbe girişimi engellenmiş sayılır.

Bu yasa tasarısı ile güncel sistemden farklı olarak Adalet bakanlığı, oyun savcısı, oyun hakimi ve kolluk kuvvetleri makamlarına yeni özellikler getirilerek önemleri artırılması , oyun başkanının yetkisinde bir genişleme ve oyuna yeni gelecek olan milli istihbarat başkanı makamıyla oyuna yeni bir soluk yeni bir renk katılması hedeflenmiştir.

Yasa Tasarımız 55. Dönem Bursa milletvekilimiz Akın Cinar tarafından meclise sunulmuştur.

Değerli oyun yöneticimiz @BaşkanOnline ve siz değerli oyuncularımızdan destek ve fikirlerini sunmalarını bekleriz

Yükselen Gençlik Partisi Genel Başkanı
Sevim AYDIN
Ekli dosyayı görüntüle 21996
Heyecan verici bu fikir bana geçti. MİT başkanı olursam kod adım hazır. GÖLGE 😂😂

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
Darbe oyun başkanına ve bakanlıklara yapılır oyun başkanı kendi yönetimi altında milli istihbarat teşkilatı başkanını bulundurması kadar doğal bir süreç yoktur günümüzde de ülkelerin istihbarat teşkilatları ülkenin yöneticisi tarafından şekillenmektedir.
Gerçek hayattaki hiç bir istihbarat başkan için kurulmadı devlet ve halk için kuruldu ki oyunda aktif olursa Bence saçma olur oyun dinamiklerine aykırı ama son karar yönetimin

Sevim AYDIN

Vatandaş
Hocam boyle korkuyu omrum hayatımda gormemisim
Ne alakası var koltuğa kendinizi yapıştırıcıyla yapıştırmadığınızı varsayıyorum önümüzdeki süreçler içinde elverişli ve kullanışlı bir sistem olacak niye üzerinize aldınız.

Makamlarınızı bu sistem yüzünden kaybetmekten korkmadan önce bi makam verdiğiniz kişilere istifa edeceği yere öğretin sonra böyle şeyler yazın 😂

Sevim AYDIN

Vatandaş
Gerçek hayattaki hiç bir istihbarat başkan için kurulmadı devlet ve halk için kuruldu ki oyunda aktif olursa Bence saçma olur oyun dinamiklerine aykırı ama son karar yönetimin
Gerçek hayattaki istihbarat ülkelerin gelecekleri için kuruldu oyunun geleceği de oyun başkanı ve bakanlıkların selameti üzerine kurulu olduğu için onların da kendini bu şekilde koruma altına alması aynı zamanda seçimde oy verip onları bu makamlara getiren halkın iradesini koruma altına alması demektir lütfen konuyu farklı bir yere çekmeyin her şey halkın iradesiyle seçilen makamları korumak için 😉

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Yasaklı Üye
Vatandaş
bunun için tarafsız olunacagı çok mühim kalıyor ob seçti olarak güzel birşey ama atama olanagı ve tarafsızlık olarak bagımsız olan ve bu süreçte yakın zamanda bi partiye olmayanlardan seçilebilir o kişi herdaim objektif bakar tarafsız

K A T L İ A M

🇹🇷 HÜRRİYET🇹🇷
Vatandaş
Ne alakası var koltuğa kendinizi yapıştırıcıyla yapıştırmadığınızı varsayıyorum önümüzdeki süreçler içinde elverişli ve kullanışlı bir sistem olacak niye üzerinize aldınız.

Makamlarınızı bu sistem yüzünden kaybetmekten korkmadan önce bi makam verdiğiniz kişilere istifa edeceği yere öğretin sonra böyle şeyler yazın 😂
Hahahahha cok komiksin sen