Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü (1 Kişi İçeride)

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik & Türk Ulus Birliği ♾️
Vatandaş
Biraz yani emeğinizi takdir edin şu görselin güzelliğine bakın Oğuzhan Ülker elleriyle yaptı.
Hepimiz oyunu geliştirelim oyunculara daha hevesle oynayabileceği işlevler yeni alanlar açalım demiyor muyduk alın size bir alan niye denemekten korkuyorsunuz ki belki genel kurmayı ben alacağım komutanları ben kafama göre atayacağım sen oyun başkanı olacaksın kendini koruma altına al her şeyi niye kendi açından düşünüyorsun ki gün gelecek devran dönecek belki ben karşıda olacağım bu riske ben girebiliyorsam sen niye giremiyorsun?

K A T L İ A M

🇹🇷 HÜRRİYET🇹🇷
Vatandaş
Biraz yani emeğinizi takdir edin şu görselin güzelliğine bakın Oğuzhan Ülker elleriyle yaptı.
Hepimiz oyunu geliştirelim oyunculara daha hevesle oynayabileceği işlevler yeni alanlar açalım demiyor muyduk alın size bir alan niye denemekten korkuyorsunuz ki belki genel kurmayı ben alacağım komutanları ben kafama göre atayacağım sen oyun başkanı olacaksın kendini koruma altına al her şeyi niye kendi açından düşünüyorsun ki gün gelecek devran dönecek belki ben karşıda olacağım bu riske ben girebiliyorsam sen niye giremiyorsun?
Gorsele kanim isinmamisti zaten😂

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
Bizde giriyoruz ama yetkileri çok fazla ve bir kaçı saçma ama düzeltme yapılıp oyuna deneme amaçlı eklenebilir

Sevim AYDIN

Vatandaş
Bu görev tam benlik Mesela Direk anlamıştım Genel Kurmay Başkanının Komutanları değiştirip yerine kendi partidekileri koymasını ama sonuç olarak partiyi kapatıp bağımsız olarak takılıyorlar ama hiç belli olmaz her şey olur oyunda
Ama şöyle bir kısım var bir hafta önceden oyun yönetimine darbe yapacaklarsa bildirmeliler burada oyun yönetimine sorulan soru direkt olarak yönetime iletilecek yönetimin kararına göre şekillenecek belki de rol yaptılar bir darbe yapmayacaklar ya da yönetime iletmediler milli istihbarat başkanı yönetime soruyu sordu yönetim hayır dedi görevden alındı alındıktan sonra engel olabilecek bir milli istihbarat başkanı yok ondan sonra da sunabilirler yönetime darbe yapmak istediklerini bu detayı kaçırıyorsunuz orada da bir akıl oyunu dönebilir orada da bir strateji geliştirilebilir.

Hilmi

Yükselen Gençlik 2. Yöneticisi Erzincan Vekili
Yasaklı Üye
Vatandaş
X
Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü

1. Milli İstihbarat Başkanlığı'nın Kurulması

Oyun başkanı, göreve gelmesinden itibaren 7 gün içerisinde Milli İstihbarat Başkanı atamakla yükümlüdür.

Atanan Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği oyun başkanı ve oyun yönetimi dışında hiç kimse tarafından bilinmeyecektir.

Oyun içi makam alanında Milli İstihbarat Başkanlığı gizlenecek, oyuncu ismi yerine kod adı kullanılacaktır.

2. Darbe Bildirim Süreci

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, darbe girişiminden en az bir hafta önce darbe niyetlerini gizli olarak oyun yönetimine bildirmek zorundadır.

3. Milli İstihbarat Başkanı'nın Yetki ve Sorumlulukları

Milli İstihbarat Başkanı, her oyun ayında bir kez oyun yönetimine soru yönelterek Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının darbeye hazırlık içinde olup olmadığını resmî olarak sorgulama hakkına sahiptir.

Bu sorgulama, forumdaki içerikler ve toplanan kanıtlar ışığında yapılacaktır.

4. Yönetim Cevabı ve Sürecin İlerlemesi

İki ihtimal bulunmaktadır:

a) Yönetim "Darbe Hazırlığı Yoktur" Cevabı Verirse:

Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği derhal ifşa edilir.

İfşa sonrası, Milli İstihbarat Başkanı; Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu tarafından yargılanır.

Suçlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler uygulanır.

b) Yönetim "Darbe Hazırlığı Vardır" Cevabı Verirse:

Adalet Bakanı, anayasaya aykırılık karinesi gerekçesiyle yürütmeyi durdurur.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu önünde yargılanır.

Suçlu bulunmaları halinde ilgili cezalar uygulanır ve darbe girişimi engellenmiş sayılır.

Bu yasa tasarısı ile güncel sistemden farklı olarak Adalet bakanlığı, oyun savcısı, oyun hakimi ve kolluk kuvvetleri makamlarına yeni özellikler getirilerek önemleri artırılması , oyun başkanının yetkisinde bir genişleme ve oyuna yeni gelecek olan milli istihbarat başkanı makamıyla oyuna yeni bir soluk yeni bir renk katılması hedeflenmiştir.

Yasa Tasarımız 55. Dönem Bursa milletvekilimiz Akın Cinar tarafından meclise sunulmuştur.

Değerli oyun yöneticimiz @BaşkanOnline ve siz değerli oyuncularımızdan destek ve fikirlerini sunmalarını bekleriz

Yükselen Gençlik Partisi Genel Başkanı
Sevim AYDIN
Ekli dosyayı görüntüle 21996
Fazlasıyla iyi bir tasarı başkanım onaylanır umarım

Sevim AYDIN

Vatandaş
Bizde giriyoruz ama yetkileri çok fazla ve bir kaçı saçma ama düzeltme yapılıp oyuna deneme amaçlı eklenebilir
Yetkileri çok fazla değil ki tek bir yetkisi var yönetime soru soruyor diyor ki genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları darbe yapacak mı yönetim evet yapacaklar diyorsa adalet bakanı devreye giriyor süreç değişiyor yönetim hayır yapmayacaklar dediğinde kimliği ifşa olup ceza alıyor başka yetkisi yok ki nasıl yetkileri çok fazla bir tane etkisi var zaten hepi topu Allah aşkına şu yazdığımı bir okuyun öyle cevap verin

ismaildkul

Tek tabanca
Vatandaş
Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü

1. Milli İstihbarat Başkanlığı'nın Kurulması

Oyun başkanı, göreve gelmesinden itibaren 7 gün içerisinde Milli İstihbarat Başkanı atamakla yükümlüdür.

Atanan Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği oyun başkanı ve oyun yönetimi dışında hiç kimse tarafından bilinmeyecektir.

Oyun içi makam alanında Milli İstihbarat Başkanlığı gizlenecek, oyuncu ismi yerine kod adı kullanılacaktır.

2. Darbe Bildirim Süreci

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, darbe girişiminden en az bir hafta önce darbe niyetlerini gizli olarak oyun yönetimine bildirmek zorundadır.

3. Milli İstihbarat Başkanı'nın Yetki ve Sorumlulukları

Milli İstihbarat Başkanı, her oyun ayında bir kez oyun yönetimine soru yönelterek Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının darbeye hazırlık içinde olup olmadığını resmî olarak sorgulama hakkına sahiptir.

Bu sorgulama, forumdaki içerikler ve toplanan kanıtlar ışığında yapılacaktır.

4. Yönetim Cevabı ve Sürecin İlerlemesi

İki ihtimal bulunmaktadır:

a) Yönetim "Darbe Hazırlığı Yoktur" Cevabı Verirse:

Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği derhal ifşa edilir.

İfşa sonrası, Milli İstihbarat Başkanı; Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu tarafından yargılanır.

Suçlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler uygulanır.

b) Yönetim "Darbe Hazırlığı Vardır" Cevabı Verirse:

Adalet Bakanı, anayasaya aykırılık karinesi gerekçesiyle yürütmeyi durdurur.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu önünde yargılanır.

Suçlu bulunmaları halinde ilgili cezalar uygulanır ve darbe girişimi engellenmiş sayılır.

Bu yasa tasarısı ile güncel sistemden farklı olarak Adalet bakanlığı, oyun savcısı, oyun hakimi ve kolluk kuvvetleri makamlarına yeni özellikler getirilerek önemleri artırılması , oyun başkanının yetkisinde bir genişleme ve oyuna yeni gelecek olan milli istihbarat başkanı makamıyla oyuna yeni bir soluk yeni bir renk katılması hedeflenmiştir.

Yasa Tasarımız 55. Dönem Bursa milletvekilimiz Akın Cinar tarafından meclise sunulmuştur.

Değerli oyun yöneticimiz @BaşkanOnline ve siz değerli oyuncularımızdan destek ve fikirlerini sunmalarını bekleriz

Yükselen Gençlik Partisi Genel Başkanı
Sevim AYDIN
Ekli dosyayı görüntüle 21996
Mantıklı geldi aslında böylece GKB ya da komutanlar nerde ne konuştuğuna dikkat eder, her yerde tehtitler savurup orduyu halk ve siyasiler üzerine ezici bir güç olarak görmez dengeleyici bir güç olarak görür

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
Ama şöyle bir kısım var bir hafta önceden oyun yönetimine darbe yapacaklarsa bildirmeliler burada oyun yönetimine sorulan soru direkt olarak yönetime iletilecek yönetimin kararına göre şekillenecek belki de rol yaptılar bir darbe yapmayacaklar ya da yönetime iletmediler milli istihbarat başkanı yönetime soruyu sordu yönetim hayır dedi görevden alındı alındıktan sonra engel olabilecek bir milli istihbarat başkanı yok ondan sonra da sunabilirler yönetime darbe yapmak istediklerini bu detayı kaçırıyorsunuz orada da bir akıl oyunu dönebilir orada da bir strateji geliştirilebilir.
Darbeyi 1 hafta önceden bildirmek büyük risk olur bazen mesela bir gece ansızın hızlı bir şekilde darbe yapmak isterler belki o zaman ne olacak yada seçimlere kısa bir süre kalmıştır ve yapmaları gerekiyordur bunlarıda düşün

Kadir A.

HEYET BAŞKANI
41. Dönem Oyun Başkanı
Bende gereksiz olarak sizden başka birşey göremedim. Arkadaşlarıma iyi davranman konusunda seni uyarmıştım. Birdahakine daha sert olur.
Bu aralar biraz yoğunum. Yoksa size özel davranacaktım. Yine iyisiniz. Hadi iyi geceler. Konuyu meşgul etmeyelim

Sevim AYDIN

Vatandaş
X

Fazlasıyla iyi bir tasarı başkanım onaylanır umarım
Oğuzhan, akın ile çok emek ettik ve değerli fikri katkılarından dolayı @O A B İ başkanımı da çok teşekkür ederim .

Ayrıca sabırla herkesi gelene kadar 4 defa anlatmama rağmen beni dinleyen @fettahozdemirr başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum 🙏🏻🌹

Sevim AYDIN

Vatandaş
Darbeyi 1 hafta önceden bildirmek büyük risk olur bazen mesela bir gece ansızın hızlı bir şekilde darbe yapmak isterler belki o zaman ne olacak yada seçimlere kısa bir süre kalmıştır ve yapmaları gerekiyordur bunlarıda düşün
Ben de milletvekili sayısı belli olduktan sonra atama yapmak için kişi arıyorum fakat seçimden önce makamlarından istifa etmek zorundalar yapacak bir şey yok her şeyi zamanında önceden akıl edip yapsınlar onu da ben düşünecek değilim yaw 😂😂😂😂

fettahozdemirr

“Nefes Aldıkça Sözümüz Var!”
Vatandaş
Oğuzhan, akın ile çok emek ettik ve değerli fikri katkılarından dolayı @O A B İ başkanımı da çok teşekkür ederim .

Ayrıca sabırla herkesi gelene kadar 4 defa anlatmama rağmen beni dinleyen @fettahozdemirr başkanıma da ayrıca teşekkür ediyorum 🙏🏻🌹
Yine olsa yine dinlerim herzaman yeniliklere açık tarafta olduk karşı çıkan arkadaşlarında şuanda tüm makamların ellerinde olduğundan dolayı karşı çıktığını düşünüyorum ama en doğru karar Oyun yönetiminin vereceğinden hiç şüphem yok bence insanların burda nasıl bir değişiklik yapılabilir neyi nasıl yapsak daha güzel olabilir buna odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum

Sevim AYDIN

Vatandaş
Güzel bir çalışma tebrik ederim.
Detayları biraz farklı , değişiklikle gelebilir aslında. MİT'in görevi sadece darbeye odaklı olmuş . Genel kapsamda da kullanılabilir
Evet kullanılabilir belki görev aksamalarında bakanlara yönelik yaptırımlar olabilir üzerinde şekillenmelerle oluşabilir ham taslak hali bu ilk düşündüğümüz fikrimizle dediğim gibi yenilikler iyidir buna da yenilemeler gelebilir neden olmasın