Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü (1 Kişi İçeride)

K A T L İ A M

🇹🇷 HÜRRİYET🇹🇷
Vatandaş
Ben de milletvekili sayısı belli olduktan sonra atama yapmak için kişi arıyorum fakat seçimden önce makamlarından istifa etmek zorundalar yapacak bir şey yok her şeyi zamanında önceden akıl edip yapsınlar onu da ben düşünecek değilim yaw 😂😂😂😂
Bence 1 hafta uzun bi süre cok agir kalir

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
A
Ben de milletvekili sayısı belli olduktan sonra atama yapmak için kişi arıyorum fakat seçimden önce makamlarından istifa etmek zorundalar yapacak bir şey yok her şeyi zamanında önceden akıl edip yapsınlar onu da ben düşünecek değilim yaw 😂😂😂😂
Anlamadın galiba olaylar bazen anlık gelişebiliyor ilerde ne zaman ne olacağı belli olmaz darbeyi 1 hafta önceden söylemek büyük risk taşır ve belkide o an yaşanan olaylar dahada büyür

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik & Türk Ulus Birliği ♾️
Vatandaş
Ek olarak yasa tasarısı olarak reddedildi,
ancak öneri olarak takipteyiz.
Bu haliyle kabul etmeyip geliştirme gibi fikrimiz mevcut.
@Sevim AYDIN
Elbette bu ham hali üzerinde yenilikler eksiltmeler veya geliştirmeler olabilir çok da güzel olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi biz bir konuştuk açıkçası birçok oyuncunun bu makam çok hoşuna gitti adaleti bakanı ve diğer yargı elemanlarına gelecek yeni özellikler sayesinde de o alanlardaki makamlara yönlendirmelerde olacağını düşünüyorum. Açıkçası bizden birkaç kişi çoktan bu makama aday :)

Sevim AYDIN

Vatandaş
A

Anlamadın galiba olaylar bazen anlık gelişebiliyor ilerde ne zaman ne olacağı belli olmaz darbeyi 1 hafta önceden söylemek büyük risk taşır ve belkide o an yaşanan olaylar dahada büyür
Ben seni anlıyorum sen inatla beni anlamıyorsun bir hafta olmasın 3 gün olsun seni mi kıracağım yaw dlclcllckc

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
Yine olsa yine dinlerim herzaman yeniliklere açık tarafta olduk karşı çıkan arkadaşlarında şuanda tüm makamların ellerinde olduğundan dolayı karşı çıktığını düşünüyorum ama en doğru karar Oyun yönetiminin vereceğinden hiç şüphem yok bence insanların burda nasıl bir değişiklik yapılabilir neyi nasıl yapsak daha güzel olabilir buna odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum
Makamlarla alakası yok ben şuan makamdan bağımsız fikrimi söylüyorum ki bence bir kaç düzenleme yapıldıktan sonra denenebilir ama uzun süreli olmaz bana göre

ismaildkul

Tek tabanca
Vatandaş
Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü

1. Milli İstihbarat Başkanlığı'nın Kurulması

Oyun başkanı, göreve gelmesinden itibaren 7 gün içerisinde Milli İstihbarat Başkanı atamakla yükümlüdür.

Atanan Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği oyun başkanı ve oyun yönetimi dışında hiç kimse tarafından bilinmeyecektir.

Oyun içi makam alanında Milli İstihbarat Başkanlığı gizlenecek, oyuncu ismi yerine kod adı kullanılacaktır.

2. Darbe Bildirim Süreci

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, darbe girişiminden en az bir hafta önce darbe niyetlerini gizli olarak oyun yönetimine bildirmek zorundadır.

3. Milli İstihbarat Başkanı'nın Yetki ve Sorumlulukları

Milli İstihbarat Başkanı, her oyun ayında bir kez oyun yönetimine soru yönelterek Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının darbeye hazırlık içinde olup olmadığını resmî olarak sorgulama hakkına sahiptir.

Bu sorgulama, forumdaki içerikler ve toplanan kanıtlar ışığında yapılacaktır.

4. Yönetim Cevabı ve Sürecin İlerlemesi

İki ihtimal bulunmaktadır:

a) Yönetim "Darbe Hazırlığı Yoktur" Cevabı Verirse:

Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği derhal ifşa edilir.

İfşa sonrası, Milli İstihbarat Başkanı; Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu tarafından yargılanır.

Suçlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler uygulanır.

b) Yönetim "Darbe Hazırlığı Vardır" Cevabı Verirse:

Adalet Bakanı, anayasaya aykırılık karinesi gerekçesiyle yürütmeyi durdurur.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu önünde yargılanır.

Suçlu bulunmaları halinde ilgili cezalar uygulanır ve darbe girişimi engellenmiş sayılır.

Bu yasa tasarısı ile güncel sistemden farklı olarak Adalet bakanlığı, oyun savcısı, oyun hakimi ve kolluk kuvvetleri makamlarına yeni özellikler getirilerek önemleri artırılması , oyun başkanının yetkisinde bir genişleme ve oyuna yeni gelecek olan milli istihbarat başkanı makamıyla oyuna yeni bir soluk yeni bir renk katılması hedeflenmiştir.

Yasa Tasarımız 55. Dönem Bursa milletvekilimiz Akın Cinar tarafından meclise sunulmuştur.

Değerli oyun yöneticimiz @BaşkanOnline ve siz değerli oyuncularımızdan destek ve fikirlerini sunmalarını bekleriz

Yükselen Gençlik Partisi Genel Başkanı
Sevim AYDIN
Ekli dosyayı görüntüle 21996
Ama en az 1 hafta önce bildirmek zorundadır dediğiniz kısma katılmıyorum şayet darbe yapmak gibi bi niyetleri varsa bu bir süre kısıtlamasına girilmeden o an yönetime söylenmelidir. Zaten 1 hafta öncesinden alınan darbe kararı gündemi meşgul etmek dışında fayda sağlamaz, darbe konusunu gündeme getirecek kadar ciddi bir durum söz konusuysa darbe hiç geciktirilmeden yapılır ama forumda ordu mensupları tarafından siyasetçilerin üzerine baskı oluşturacak herhangi bir paylaşım yapılmışsa ortadaki karışıklığı gidermek için bahsettiğiniz milli istihbarat başkanı devreye girebilir böylece bu kadar uzun süre darbe gündemi meşgul etmemiş olur

Sevim AYDIN

Vatandaş
Peki tartışmayı genişletelim,
Milli İstihbarat Başkanı yönetime sordu, yönetim hazırlık yok dedi.
Ancak 3 gün sonra hazırlık başladı.
Bu durumda oyun yönetimi suçlanmaz mı ?
Bence de 1 kere sorma hakkı olmalı.
Hayır çünkü istihbarat başkanı bu soruyu bir defa sorma hakkına sahip olacak siz yok dedikten sonra zaten artık eski makamında olmayacak onu ifşa ve yargı süreci başlayacak o bu riski göze alarak size soru soracak

Akıl oyunu kısmı burada işte Genel kurmay Başkanı darbe yapıyormuş hazırlığı ya da dedikodusu yayıp sizi hiçbir şey söylemeyedebilir istihbarat başkanı bu tuzağa düşüp size soru sorup hayır cevabı aldığında yanılmış olacak genelkurmay onu yanıltıktan sonra darbe protokolünü tekrar başlatabilir yine eskisi sistemde oyun başkanının bildirisiyle meclis başkanının ve oradan da referandum veya milletvekili oylamasına sunulacak dediğim gibi strateji yapan kazanır

D E N İ Z

Milli Harkekât Partisi 🇹🇷
Vatandaş
hazırlık yok dendiğinde darbe yapma hakları komutanların elinden alınır, hazırlık var denilirse darbe süreci komutanlara bırakılır böylece oyun yönetimi bu sorumluluğu almaz.

Sevim AYDIN

Vatandaş
Peki hocam hazırlıklar çoktan başlanmış olup size en son haber verilirse?
Şimdi şöyle hazırlıkları zaten bir yerde başlamış olmaları gerekiyor en son gün sayısını üçe düşürürlerse 3 gün içinde açıklandığında bunu istihbarat başkanı fark ederse darbe durur etmezse yine darbe yürüyecek 3 gün süresi doldu diyelim ondan sonra istihbarat başkanına soru sorma hakkı yok derbi yapılmadan önce bildiri ilan süresi dolduktan sonra otomatik ilan edildiğinde soru soramaz

TEVFİK AYGÜN

Yükselen Gençlik Partisi
Vatandaş
Mit baskani detaylı çalışma yapacak 1 kez sorma hakkı olacak sonuçta oyun başkanının atadığı kişi olacak emin olmadan bişey yapmayacak, ayrıca sadece darbe odaklı değil yetkileri yaptığı iş görev tanımı çoğaltılabilir