Mustafa Kemal Atatürk ❤ (2 Kişi İçeride)

• Konuyu başlatan Muhammed Avcı
  • Başlangıç tarihi
M

Muhammed Avcı

Ziyaretçi
Selamlar
Bir süredir instagram üzerinden atamızın fotoğraflarını renklendirerek arşiv oluşturan bi hesabı takip ediyorum.
Birkaç gündür de böyle bir arşivi burada oluşturma fikri var aklımda, ben günlük olarak buradan paylaşacağım.
Burada sizlerinde katkılarıyla güzel bir arşiv oluşturabileceğimize inanıyorum.

@ataturkcolored1000012548.jpg

M

Muhammed Avcı

Ziyaretçi
Hayatının çok büyük bir kısmı cephelerde geçmesine rağmen, bakımsız ve özensiz kıyafetler içinde hiç görülmemiştir.
Cephedeki tertipli halini sivil hayatında da koruyarak, takım elbise ve aksesuarlarıyla bir bütün içinde asaletin beden bulmuş haliydi Atatürk.

100 yıl önce bir ulusun kaderini değiştiren o dahi adam bu çağda yaşıyor olsaydı tüm dünyanın imrenerek baktığı bir moda ikonu olurdu.
Atatürk sadece fikirleriyle değil; giyimi, kuşamıyla da Türk milletinin çağdaşlaşma yolunu aydınlatan bir önderdi.

❤️🇹🇷
Screenshot_2024-05-29-02-01-23-28_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg

Son düzenleme:
M

Muhammed Avcı

Ziyaretçi
Geçtiğimiz günlerde Google'da Mustafa Kemal Atatürk'ü arattığımızda 'Türkiye Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı' olarak sonuç gösterdiği gündeme getirilmişti.
Bugün itibariyle Google bu büyük hatayı düzeltti.
🇹🇷
1000012677.jpg

M

Muhammed Avcı

Ziyaretçi
...13 Mart 1889 onyedi yaşındaki genç Mustafa Kemal’in Harp Okuluna giriş tarihidir. 1283 ise öğrenci Mustafa Kemal’in Harbiye’deki apolet numarasıdır. Bu yüzden Harp Okulunda 1283 numarası kimseye verilmez, atlanır...

1283 İÇİMİZDE!

(oturanlardan, soldan ikinci) 1000012723.jpg1000012725.jpg

M

Muhammed Avcı

Ziyaretçi
Türk Tarım Devrimi’nin öncüsü Mustafa Kemal Atatürk, Trakya köylüsüyle tarım arazilerinde.
Ağustos 1937

(doğruluğu bilinmemekle beraber gönderi altındaki bir yorum)
Fotoraf Saray Güngörmez Köyü Arasındaki Çiftlik evleri Arasında Çekilen resim 18 Ağustos 1937 Çarşamba Öğlen saati çekilmiştir muhtemelen Dedem de fotoraflar vardı o ara dedem 9 yaşındaymış Atatürk bazı ćocuklara harçlık para dağatıyormuş Mareşal Fevzi Çakmak ismet inönü vs varmış 17 sinde Edirne ve kırklarelinden yola çıkmışlar 18 inde Ćorlu Çerkez ve sarayın köyleri üzerinden Çatalca bölgesine gećmişler.

🇹🇷 ❤️
Ekran görüntüsü 2024-06-03 091311.png