Mustafa Kemal Atatürk ❤ (1 Kişi İçeride)

• Konuyu başlatan Muhammed Avcı
  • Başlangıç tarihi

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik Partisi Parti Başkan Vekili
Vatandaş
Selamlar
Bir süredir instagram üzerinden atamızın fotoğraflarını renklendirerek arşiv oluşturan bi hesabı takip ediyorum.
Birkaç gündür de böyle bir arşivi burada oluşturma fikri var aklımda, ben günlük olarak buradan paylaşacağım.
Burada sizlerinde katkılarıyla güzel bir arşiv oluşturabileceğimize inanıyorum.

@ataturkcoloredEkli dosyayı görüntüle 15789
Çok güzel bir fikir bende olan birkaç resmi eklemek istedim. Atılan resimlerden birkaçını hiç görmemiştim kaydettim okulda çocuklarla yaptığım pano çalışmalarında veya etkinliklerde kullanacağım atan başkanlarıma teşekkür ederim. 🙏

MueraW

🐺 & 🏴
Vatandaş
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ankara'dan İstanbul'a son tren seyahatinde, Mareşal Fevzi Çakmak ve Salih Bozok ile birlikte. (27 Mayıs 1938)
🖤🇹🇷
1000034058.jpg

MueraW

🐺 & 🏴
Vatandaş
Atatürk, himayesine aldığı manevi evladı Sığırtmaç Mustafa ile birlikte Yalova'da.
(16 Eylül 1929)

🖤🇹🇷
1000034667.jpg

MueraW

🐺 & 🏴
Vatandaş
Atatürk, himayesine aldığı manevi evladı Sığırtmaç Mustafa ile birlikte Yalova'da.
(16 Eylül 1929)

🖤🇹🇷
Ekli dosyayı görüntüle 19469

Sığırtmaç Mustafa ile Atatürk'ün karşılaşması 1929 yılının Eylül ayında gerçekleşti.

19 Ağustos'ta Yalova'ya gelen Mustafa Kemal, sık sık gezilere çıkarak yöreyi tanımaya çalışmaktaydı. Bir atlı gezi sırasında yanındakilerle birlikte Balabandere civarında yolunu kaybetti.

Termal'e gitmek niyetindeki atlılar, sığır gütmekte olan 11 yaşında çıplak ayaklı bir çobanla karşılaştılar. Sıtma nedeniyle karnı şiş, rengi sarı olan çoban, cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'i tanımadı. Sorduğu soruları rahat tavırlarla cevaplandırdı ve yolu tarif etti.

Davranışlarını beğenerek kendisine bir miktar para vermek isteyen cumhurbaşkanını reddetti; ancak cebindeki cevizleri alması karşılığında parayı kabul etti.

Küçük Mustafa'yı unutmayan Mustafa Kemal, kısa bir süre sonra onu buldurtup yanına getirtti ve himayesine aldı.

MueraW

🐺 & 🏴
Vatandaş
Mustafa Kemal Atatürk Marmara Köşkü önünde, Bekir Cingöz, Salih Bozok ve Ali Kılıç ile birlikte.
(1930'lar)

🖤🇹🇷
1000034704.jpg

MueraW

🐺 & 🏴
Vatandaş
Mustafa Kemal Atatürk'ün Mersin'e uğurlanışı.
Atatürk Ankara'dan ayrılırken hususi vagonunun penceresinde.
(19 Mayıs 1938)

🖤🇹🇷
1000034871.jpg