Oy Kullanmayan Milletvekilleri Hk. (1 Kişi İçeride)

bualpra

58. Dönem meclis başkanı
Vatandaş
Değerli BaşkanOnline oyuncuları;

Bildiğiniz üzere oyunda 101 Milletvekilimiz var. ancak son yasa tasarısında sadece 48 Milletvekilinin oy kullandığını gördük. Oy kullanma oranı %50’den de aşağıya düştüğü için bu durum artık kabul edilemez bir hal almıştır. Milletvekilinin görevi sadece maaş almak değildir, Sayın oyun yönetimimizden oy kullanmayan vekillerin tespitini ve sıradaki yasa tasarısında da oy kullanmadıkları takdirde ilgili oyuncuların Vekilliklerinin sonlandırılmasını talep ediyorum.

saygılarımla.

58. Dönem Meclis Başkanı
Bualpra.

@Atom Karınca @Zıpır Dedektif

Zıpır Dedektif

YÖNETİCİ
Yönetici
Oyun Yönetimi
Oyun yönetimi tespit etmez,
Meclis Başkanı tespit eder, oyun yönetimine bildirir, oyun yönetimi görevden alır.
Bir hata durumunda Meclis Başkanı sorumludur.

Zıpır Dedektif

YÖNETİCİ
Yönetici
Oyun Yönetimi
Değerli BaşkanOnline oyuncuları;

Bildiğiniz üzere oyunda 101 Milletvekilimiz var. ancak son yasa tasarısında sadece 48 Milletvekilinin oy kullandığını gördük. Oy kullanma oranı %50’den de aşağıya düştüğü için bu durum artık kabul edilemez bir hal almıştır. Milletvekilinin görevi sadece maaş almak değildir, Sayın oyun yönetimimizden oy kullanmayan vekillerin tespitini ve sıradaki yasa tasarısında da oy kullanmadıkları takdirde ilgili oyuncuların Vekilliklerinin sonlandırılmasını talep ediyorum.

saygılarımla.

58. Dönem Meclis Başkanı
Bualpra.

@Atom Karınca @Zıpır Dedektif
Hocam peki kullanan kişileri tespit edebilir misiniz çünkü eski yönetim kullanan kişileri söylüyordu
Her seçimde oy kullanan kişiler Oy Takip ekranında gözüküyor.
Meclis Başkanı buradan takibi yapabilir.

K E R E M

A D İ N 🎗️|| 56-57.Dönem Adalet Bakanı⚖️
Vatandaş
Oylama başlamıştır. 05.08.2025 saat 12:00 da sona erecektir.
Bu mesaj 02.19 da atılmış.
Yani ortalama olarak 10 saat sürüyor seçim.
Seçim başlangıcı; 09.08.2025 saat 13:00
Seçim bitiş; 10.08.2025 saat 13:00
Fakat burada gördüğümüz üzere 24 saat süre verilmiş.

Birkaç kez daha geç bittiğine de şahit olmuştum.

Oy kullanmayan milletvekilleri görevden alınacaksa adaletli olunması açısından saatlerinde sabit olması gerektiğini düşünüyorum.

D E N İ Z ❕

60. DÖNEM OYUN BAŞKANI 🎗️
Vatandaş
Bu konuda oyun yönetiminin tespiti açısından yardımcı olduğunu görüyoruz hocam, ayrıca erken biten seçimler ile geç biten seçimler arasındaki oy farkından ötürü yanlışlık olmaması açısından sizler bu defaya mahsus liste paylaşırsanız bundan sonraki süreçte dediğiniz gibi oyuncu hareketlerinden tespitini yapmak meclis başkanımızın da işini kolaylaştırıcaktır. @Zıpır Dedektif @bualpra

Konu içindeki mesaj 'MAKAM DÜZENLEME VE OYUNCU VERİMLİLİĞİNİ ARTTIRMA HK. YASA TASARISI'
https://forum.baskanonline.com/thre...i-arttirma-hk-yasa-tasarisi.13663/post-282242

bualpra

58. Dönem meclis başkanı
Vatandaş
Sayın yönetim,

Wiki de yazan
-Meclis Başkanı, Milletvekillerinin Meclis faaliyetlerine katılmasından sorumludur.
Meclis Faaliyetlerine katılmayan vekilleri görevden alabilir. (Makam Kontrol Paneli üzerinden kontrol ve işlemi yapar.)

İşlevine göre sizlerin oluşturduğu bir panel mevcut değildir, takibini sağlanması bu neticede zorluk olucaktır,

-Sıralı bir şekilde oylama sunulduğu için günlük olarak takibi ve tespiti zor olucaktır,

-Panelin aktif olumu konusunda yardımınızı talep ediyorum

@Zıpır Dedektif

D E N İ Z ❕

60. DÖNEM OYUN BAŞKANI 🎗️
Vatandaş
ek olarak hocam arka arkaya yasa tasarısı oylaması başladığı süreçlerde oy takip ekranındaki isimler değiştiği için takibi zor olacaktır. x yasa tasarısı örneğin 5. saatinde %51 evet alıp sonlandığında arkasından diğer seçim başladığında takip etmek mümkün olmayacaktır. forumdan yasa tasarısı sonuçları x oy evet x oy hayır almıştır ve şu şekilde sonuçlanmıştır diye paylaşım yapılırken oy kullanan vekillerin de belirtilmesi süreci daha şeffaf hale getirebilir

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
Seçim sonlandığı için oy kullanan kişilerde gözükmemektedir.
Bu sebeple oy kullanan kişilerim listesi de Meclis başkanına yeterli olacağı kanaatindeyim.

O A B İ

A D İ N🎗️ Parti Sözcüsü 57&46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Hocam takdir edersiniz ki bir tasarı oylaması bitince yeni bir oylama başlıyor. Bu sebeple seçim sonu itibariyle oy takip ekranindan oy kullananların takibi olmuyor. Meclis başkanı için seçim süresince değil seçim sonunda oy kullananlarin listesi daha işlevsel olacaktır. Eskiden biz talepte bulunduğumuzda oy kullananlarin listesini yönetim atıyordu. Biz de tüm vekillerden oy kullananları çıkarıp kullanmayanları tespit edebiliyorduk.

Zıpır Dedektif

YÖNETİCİ
Yönetici
Oyun Yönetimi
Sayın yönetim,

Wiki de yazan
-Meclis Başkanı, Milletvekillerinin Meclis faaliyetlerine katılmasından sorumludur.
Meclis Faaliyetlerine katılmayan vekilleri görevden alabilir. (Makam Kontrol Paneli üzerinden kontrol ve işlemi yapar.)

İşlevine göre sizlerin oluşturduğu bir panel mevcut değildir, takibini sağlanması bu neticede zorluk olucaktır,

-Sıralı bir şekilde oylama sunulduğu için günlük olarak takibi ve tespiti zor olucaktır,

-Panelin aktif olumu konusunda yardımınızı talep ediyorum

@Zıpır Dedektif
ek olarak hocam arka arkaya yasa tasarısı oylaması başladığı süreçlerde oy takip ekranındaki isimler değiştiği için takibi zor olacaktır. x yasa tasarısı örneğin 5. saatinde %51 evet alıp sonlandığında arkasından diğer seçim başladığında takip etmek mümkün olmayacaktır. forumdan yasa tasarısı sonuçları x oy evet x oy hayır almıştır ve şu şekilde sonuçlanmıştır diye paylaşım yapılırken oy kullanan vekillerin de belirtilmesi süreci daha şeffaf hale getirebilir
Seçim sonlandığı için oy kullanan kişilerde gözükmemektedir.
Bu sebeple oy kullanan kişilerim listesi de Meclis başkanına yeterli olacağı kanaatindeyim.
Hocam takdir edersiniz ki bir tasarı oylaması bitince yeni bir oylama başlıyor. Bu sebeple seçim sonu itibariyle oy takip ekranindan oy kullananların takibi olmuyor. Meclis başkanı için seçim süresince değil seçim sonunda oy kullananlarin listesi daha işlevsel olacaktır. Eskiden biz talepte bulunduğumuzda oy kullananlarin listesini yönetim atıyordu. Biz de tüm vekillerden oy kullananları çıkarıp kullanmayanları tespit edebiliyorduk.
Arkadaşlar artık seçime katılmayan vekillerin oyuncu hareketinde Oylamaya katılmadı yazacak :)
Bu şekilde takip daha kolay olacaktır.
Aslında sorun çözüldü.