OYUN SONA ERMİŞTİR. (2 Kişi İçeride)

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
yani oyun tam açıldı 4800 oyuncu var ben sonradan katıldım mesela diyelim 4801 inci oyuncuyum herhangi 81 ilden birinde dükkan açmak istiyorum veya ev yapmak istiyorum ama şu şekillde bir uyarı ekranıyla karşı karşıya geleceğim bulunduğunuz a şehrinin nufusu doludur lütfen yeni imar alanları açılana kadar lütfen bekleyiniz şeklinde bir uyarı alacağım bu sayede belediye başkanı devreye girip yeni yollar yapmak zorunda kalacak ki ben şehire dükkan aç veya ev yap butonuna tıkladığım anda uyarı ekranıyla karşılaşmak zorunda kalmıyım şeklinde bir döngü olabilir

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
aynı şekilde oyun içerisinde kentsel dönüşümde gelse oyuncular yönünden aldıkları tüm mal varlıkları yani dükkanlar ve evler belirli süreli olsa onlarında kentsel dönüşümü zorunluluğu getirilse belediye başkanları onlarada bakar hemde bir yandan yeni oyunculara yönelik adımlarını atmış olur

tabi bu yollar yapılırken de eski bu başkan online mantığında yol yap a tıkla hemen %1 olsun mantığında olsun yarım saat sonra tekrar yol yap a tıkla %2 yap mantığında değil tabikide belirli km hesabıyla belirli gerekirse saat ve gün hatta günler veya hafta sürecek şeklinde gerçekçilik olabilir tabi bunları yapmak içinde aylık olarak gelen belediye başkanına yönelik belediye kasasını bütçesini verimli olarak yani dengeli olarak kullanması ve birçok projesini hayata geçirmesi gerekiyor ki oyunda ki denge kurulsun tabi hiçbir şey yapmayanlar içinde bir sonraki seçimlerde zaten hiçbir proje yapmadığı için zaten oyun entegresini sağlayamadığı için kimse zaten oy vermek istemez veya partilerinde ki kişilerde bir daha onu belediye başkanı yapmaz istemez mesela gibi örnekler olabilir gelebilir

Son düzenleme:

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
mesela 4500 oyuncuya göre ev alabilme dükkan açabilme şeklinde mevcut her şehirde o sayı limiti ilk oyuncu sayısına göre sabit olacak mesela

ben 4501 inci oyuncu olarak geldiğim anda birşey yapmak istediğim anda uyarı ekranıyla karşılaşacağım 81 ilde mevcut imar aianı üstüne belediye yeni yol açmadıysa imara açmadıysa benim herhangi bir mülkü satın almam mümkün olmayacak çünkü şehrin nufusü ve imara açık alan sayısı aynı artış yani yeni yol çalışması yok yeni hergün gelen oyuncu sayısına göre

yani oyunda farklı sektörlerde kaç dükkan var örnek olarak fırın bakkal market şeklinde vb gibi 8 farklı kategori var mesela tüm oyuncular yönünden bu tamam 4500 oyuncu yönünden bu sayı tamam ama 4501 inci olarak oyuncu geldiğim anda benimde bu 8 farklı kategoride ki biribirinden farklı ucuzdan pahalıya tüm dükkanları açabilmem için mecburen yeni yol yapması lazım belediye başkanının ki oralara imara açıp sadece benimde değil hergün yeni gelen oyuncu sayısı + yeni dükkanlar yani oyuncu başına 8 farklı toplamda ki dükkan ve evler de gelirse ev sayısı şeklinde oyuncu sayısına yönelik sistemin bu şeklide planlı yapılması gerekiyor bunuda tabi belediye başkanı kendi 81 ilden hangi şehire belediye başkanı seçildiyse o şehirin belediye bütçesine göre verimli ve dengeli şekilde o şehiri geliştirmeye yönelik o şehrin belediye yönetim panelinden tüm işlemlerini halledebilir bence böyle birşey gelebilir

bu şekilde başkan online de yer alan şehir işlemleri kısmı oyundan tamamen kaldırılmış olup sadece belediye başkanlarına yönelik belediye yönetim panelinde kendilerine özel olarak bazı belli başlı yönetimlere izin verilecek şeklinde bazı yenilikler gelebilir

tabi bu konuda ki düşüncemi de ele alırsanız not olarak öneri olarak @Başkan Teknoloji

MAGARSUS ONLİNE

Yeni Üye
56. Dönem Oyun Başkanı
yani örnek olarak oyun direk açıldı 4800 oyuncusu var tamam ona göre tüm belediye yolları açık 4800 oyuncuya yani 4800 vatandaşa göre 81 il belediyesinde dükkan yapabilme evler alabilme açık ama yeni gelen oyunculara yönelik 4800 ün üstüne günlük her gelecek oyuncuya yönelik evler alabilmeleri dükkanlar yapabilmeleri açısından 81 ilde belediye başkanlarının 4800 oyuncuya yönelik yani 4800 ü / 81 ile böldüğün anda oyuncular şehir değişikliği yapabilirler ondan yöne sıkıntı yoksa normal anlamda 81 ilde 59 ar oyuncu yönünden düşünürsek yeni gelecek olan her şehire 59 şu anki mevcut oyuncu sayısı ilavesi olarak kaç kişi gelirse onların evler alabilmeleri yani inşaat yapabilmeleri ve dükkanlar açabilmeleri için belediyenin sonuçta mevcut oyuncu sayısı üstüne günlük gelecek oyuncu sayısını kendince belirleyip ona göre önlem alması gerekiyor ki gerçekçilik yönünden oyun yürüsün döngü olsun oyunun içinde
tokide yeterli sayıda beton mikseri çalışmıyormuş evler yetişmez 2030 a kadar ama istiyorsan halk bank üzerinden bi toki başvurusu yap

Fatih Görgülü

59-60.DÖNEM MECLİS BAŞKANI
Vatandaş
öyle birşey yok zaten de benden kaynaklı değil diğer tüm oyuncularda ismini bilmiyorlardır zaten de oyun çıktığı anda illa ki burada ismi yayınlanır ondan sonra kayıt olurum illa ki oynamaya başlarım
Göktuğ kardeşim selamlar senin işin gücün yok mu buraya ne zaman baksam senin ismin var konuşmalara bakıyorum sürekli aynı söylemler aynı mesajlar insanlar sizi burada ciddiye almıyor farkında mısınız bilmiyorum amacınız nedir gerçekten eğlenceye alıyorsunuz sizde sanırım bu olayları.