Oyun Yönetimine (1 Kişi İçeride)

Oğuzhan Ülker

23. ve 49. Dönem Başkan Online Cumhurbaşkanı
49. Dönem Oyun Başkanı
**Değerli Başkan Online Yönetimi,**

Online oyunumuzun yönetimine hitaben bu yazıyı kaleme alıyoruz. Oyunumuzun aktif katılımcıları olarak, hepimizin bir parçası olduğumuz bu dünyayı daha da iyileştirme amacıyla bazı taleplerimizi iletmek istiyoruz.

Öncelikle, oyuna girmeyen oyuncuların 3 gün içinde inaktif olarak değerlendirilmesiyle ilgili süreci değerlendirmek isteriz. Hepimizin bildiği gibi, gerçek hayatın getirdiği yükümlülükler ve günlük yaşamın çeşitli zorlukları bazen oyuncuların oyuna düzenli olarak katılımını engelleyebilmektedir. Bu durum, oyun dünyasından kopmak istemeyen ancak günlük yaşamın getirdiği yoğunluk nedeniyle kısa süreliğine uzak kalan oyuncular için olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

Bu bağlamda, oyun yönetiminden talebimiz, 3 günlük inaktif süreyi 1 haftaya çıkarmanız yönündedir. Bu değişikliğin, hem oyuncular arasında daha fazla esneklik sağlayacağını hem de oyuna olan bağlılığı artıracağını düşünüyoruz. Bir haftalık süre, oyunculara gerçek yaşamları ile oyun arasında daha iyi bir denge kurma şansı verecektir. Ayrıca, bu değişiklik, topluluğumuzun daha kapsayıcı ve anlayışlı bir ortamda gelişmesine katkıda bulunacaktır.

ve ayrıca bir hafta sonra okullar açılacaktır bu yüzden giremeyen oyuncular da olacaktır bundan dolayı da bu sürenin uzaltılmasını ,

Bu konuyu değerlendirmenizi ve topluluğun faydası için uygun bir karara varmanızı rica ediyoruz.

Saygılarımızla

DİRİLİŞ İTTİFAKI

Oğuzhan Ülker

23. ve 49. Dönem Başkan Online Cumhurbaşkanı
49. Dönem Oyun Başkanı
Ekleme olarak tatil moduna alamayan kişiler oluyor , 3 gün aktif olamayıp 4. 5. Gün olanlar olduğu için bu yazıyı yazdım sayın yönetimim 🙏🏻

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
3 gün bir oyuncu için yeterli bir süredir.
Parti giriş çıkışlarında bunu yeni oyuncular için esnettik, ancak diğer oyuncular için gerekli değildir.
3 günün 7 gün olmasının hiçbir anlamı yoktur.
Bir talep var ancak istenilen sebep yetersiz.
Oyuna 3 gün giriş yapmayan ya da arada giriş yapan bir oyuncu aktif oyuncu değildir.
Biz 7 gün aralıklarla giriş yapan 2000 oyuncudan ise 3 gün giriş yapan 1000 oyuncuyu tercih ederiz.
Bu durum bilinçli bir tercihtir.
Konuyu kitlemiyoruz, aksi görüş varsa alıntılayıp tartışabilir.

K

KadirBey.

Ziyaretçi
Bence tüm sorunların kaynağı, oyun hakkındaki bilgilendirmenin yetersizliği. Daha sade,anlaşılır şekilde animasyon yada tanıtım videosu şeklinde çözüm bulunabilir.

Gelen oyuncu oyunu hemen kavrayamıyor ve sıkılıyor, parti yöneticileri veya görevli kişiler anlatmak için parti gruplarına davet ediyor. Oda anlatabıldıgı kadar bır zaman sonra sıkılıyor insanlar. Oyun üzeri mesajlaşma zaten tercih edilmiyor. Bu konu ile alakalı sorunun asıl kaynağı bu maddeler.
@BaşkanOnline

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Bence tüm sorunların kaynağı, oyun hakkındaki bilgilendirmeniz yetersizliği. Daha sade,anlaşılır şekilde animasyon yada tanıtım videosu şeklinde çözüm bulunabilir.

Gelen oyuncu oyunu hemen kavrayamıyor ve sıkılıyor, parti yöneticileri veya görevli kişiler anlatmak için parti gruplarına davet ediyor. Oda anlatabıldıgı kadar bır zaman sonra sıkılıyor insanlar. Oyun üzeri mesajlaşma zaten tercih edilmiyor. Bu konu ile alakalı sorunun asıl kaynağı bu maddeler.
@BaşkanOnline
Evet bu sebep ama oyuncunun devam etmesiyle alakası yok bu durumun. Bu durumda oyuncu tamamen bırakıyor. Ha 7 gün ha 3 günde gitmiş, sonuç olarak bu kişi artık yok.
7 gün olsa ne olacaktı?

P A R G A L I

🧙🏻‍♂️
Vatandaş
Evet bu sebep ama oyuncunun devam etmesiyle alakası yok bu durumun. Bu durumda oyuncu tamamen bırakıyor. Ha 7 gün ha 3 günde gitmiş, sonuç olarak bu kişi artık yok.
7 gün olsa ne olacaktı?
Hocam bence kadirin dediği işe bi el atmak gerekiyor diye düşünüyorum oyuncuları oyuna bağlamak çok zorlaşıyor her ne kadar kendimiz bi yere kadar anlatsak da yine de adam anlamıyor oyunun en başında temel eğitim tarzı bir şey verilse sonrası için biz yöneticiler olarak ilgilensek daha kolay olmuş olur hem parti yöneticileri hem oyuncular açısından

Metin PALAS

Tecrübeli Üye
Vatandaş
3 gün, birçok aktif oyuncu için makul bir süre olabilir. Ancak, her oyuncunun yaşam şartları ve oyuna ayırabileceği zaman dilimi farklıdır. Bu durum göz önüne alındığında, oyuncu çeşitliliğini ve oyunun daha fazla oyuncuya hitap etme kabiliyetini artırmak adına biraz daha esnek olunması gerektiğine inanıyoruz
Herkesin aktif oyuncu olma şekli farklı olabilir 7 gün içinde giriş yapan oyuncuların da topluluğa katkısı vardır ve bu oyuncuların varlığının da değerli olduğunu düşünüyorum Sadece sık giriş yapan oyuncular değil, aynı zamanda topluluğa katılım sağlayan tüm oyuncular önemlidir

K

KadirBey.

Ziyaretçi
7 gün olsa ne olacaktı?
Evet etmesiyle alakası yok ama, burda da şu durumlarla da karşılaştık.

Yenı uye geliyor, partıye giriyor. Oyunu vs anlatıyoruz, bilgilendirme yapıyoruz. Üye oyuna başlıyor. Yeni oyuncu olduğu için oyunlar pek ilgisi olamıyor, Bu arada 3 gün zaman geçiyor vesaire sonra partiden düşüyor. Bu yöneticiler tarafından bazen gözden kaçıyor bir zaman sonra biz bu oyuncuya ulaştığımızda "partiden atılmışım bu sebepten dolayı oyunu bıraktım" diyor

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Evet etmesiyle alakası yok ama, burda da şu durumlarla da karşılaştık.

Yenı uye geliyor, partıye giriyor. Oyunu vs anlatıyoruz, bilgilendirme yapıyoruz. Üye oyuna başlıyor. Yeni oyuncu olduğu için oyunlar pek ilgisi olamıyor, Bu arada 3 gün zaman geçiyor vesaire sonra partiden düşüyor. Bu yöneticiler tarafından bazen gözden kaçıyor bir zaman sonra biz bu oyuncuya ulaştığımızda "partiden atılmışım bu sebepten dolayı oyunu bıraktım" diyor
Partiden atılma nedeni yazıyor zaten,
Bu kişileri partide tutma ama puana etki etmeme gibi birşey değerlendirebilir aslında.

P A R G A L I

🧙🏻‍♂️
Vatandaş
Hiçbir sebep sunmuyorsunuz, tartışmıyorsunuz.
3 gün kuralı bazı oyunculara uygun olmayabilir, okullar da açılacak malum olarak bi öğretmen olarak ben bile giremeyebilirim öğrenciler nasıl girecek

3 gün sonra o çocuk düştüğünde partiden atılmışım gibi argümanlar ( sürekli yaşanıyor ) sunduğunda oyunu bilmiyor bir de durumu açıklayamıyoruz başka partilere gidebiliyor

K

KadirBey.

Ziyaretçi
Partiden atılma nedeni yazıyor zaten,
Bu kişileri partide tutma ama puana etki etmeme gibi birşey değerlendirebilir aslında.
Bunu ben sunacaktım şimdi, partideki oyuncu 3 gün giriş yapmadığında, partiden düşmek yerine vergi veya başkanlık puanları sıfırlanabilir

E

Emirhan'

Ziyaretçi
Thread 'Oyuna yeni katılan oyuncuların oyunu anlamayıp oyunu silmeleri' https://www.baskanforum.com/threads...ularin-oyunu-anlamayip-oyunu-silmeleri.10342/
Geçen böyle bir konu açmıştık ilk önlem alınması gerekn konu bu bence çünkü oyuna uye akışı varsa diyelim 10 kisi geldi bunun 2 3 kişisi oyunda kalici oluyor yada olmuyor ama başlangıçta asistan tarzi.birsey olsa oyuncu oyunun ana menüsüne girdiği zaman kabak gibi ekrana bakmaz başlangıçtaki asistanın doğrultusunda oyunu öğrenmeye çalışır zaten beğenmeyen olursa birakir

P A R G A L I

🧙🏻‍♂️
Vatandaş
Bunu ben sunacaktım şimdi, partideki oyuncu 3 gün giriş yapmadığında, partiden düşmek yerine vergi veya başkanlık puanları sıfırlanabilir
Bence bu da haksızlık mesela adam 3 gün işi çıktı oyuna giremedi özel hayatında ya da başka sorunlar yaşadı 3 4 milyon puanı silindiğinde bence haksızlık diye oyunu bile bırakabilir

E

Emirhan'

Ziyaretçi
Bunun bence hiç önemi yok ha 3 ha 7 gün oyuncu sildiyse oyunu daha o adami getiremezsin zaten önemli olan uye degil oy sayısı ve aktiflik bir parti için