PENÇE İTTİFAKI DAĞILDI: YÜKSELEN GENÇLİK PARTİSİ’NDEN KRİTİK AYRILIK! (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
BaşkanOnline'da sular durulmuyor! Oyun Başkanı Sinan Sevim’in, daha önce istenmeyen oyuncu ilan edilen Ali Ergün’ü affetmesi büyük yankı uyandırdı. Bu kararın ardından Yükselen Gençlik Partisi Sözcüsü Sevim Aydın, kamuoyuna yaptığı açıklamada, partisini Pençe İttifakı’ndan resmen çektiğini duyurdu.

“ONUR, ŞEREF VE ADALETİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTUYORUZ”

Sevim Aydın’ın açıklaması, BaşkanOnline siyaset sahnesinde büyük etki yarattı. Açıklamada, affın kabul edilemez olduğu vurgulanırken, kadın oyunculara yönelik hakaret ve küfür içeren sözlerin affedilmesinin siyaseten ve ahlaken yanlış olduğu belirtildi.

🔹 Sevim Aydın’ın açıklamasından öne çıkanlar:

“Adalet, ahlak ve etik değerler bizim için vazgeçilmezdir.”

“Şahsi menfaatlerini ve kişisel çıkarlarını her şeyin önüne koyan biriyle aynı ittifakta olamam.”

“Kadın oyunculara hakaret eden birini affeden bir partinin genel başkanıyla yan yana durmayacağımı ilan ediyorum.”

“Bir kız babası olarak, böyle bir affı nasıl yapabildiğini sorgulamadan edemiyorum.”

OYUN BAŞKANINA SERT ELEŞTİRİLER: “BİZ SENİ DESTEKLEDİK, SEN BİZE KARŞI DURDUN”

Sevim Aydın, ittifakta birlikte olduğu Sinan Sevim’in kendisini ve partisini yok sayarak bu kararı almasını sert sözlerle eleştirdi. "Geldiğin makamda benim ve benim partidaşlarımın emeği çok büyük. Şimdi bizden destek bekleme!" ifadelerini kullanarak, oyun başkanının artık yalnız kalacağını belirtti.

Aydın’ın açıklamalarına farklı siyasi partilerden de büyük destek geldi. İşte bazı oyuncuların açıklamaları:

🗣 İsmail Bozkaya (Türk Ulus Birliği Partisi):Sonuna kadar arkandayız! Kadın oyunculara bu kadar ağır küfür eden birinin affı olmamalı.”

🗣 Murat Ünlü: “Dik duruşunuzdan dolayı tebrik ederim. Kadına yönelik her türlü hakarete sessiz kalanları da kınıyorum.”

🗣 Adin (UYANIŞ Partisi Gençlik Kolları Başkanı):Kadına yönelik şiddet, küfür ve hakarete hiçbir zaman destek vermedim, vermeyeceğim.”

OYUN BAŞKANLIĞI’NIN AF KARARI ELEŞTİRİLİYOR

Sinan Sevim’in affı açıklaması ise tartışmaları daha da büyüttü. Sevim, affın gerekçesi olarak, “Benzer olaylara karışan bazı oyuncuların geçmişte oyunda kalmasına izin verildiği” iddiasını öne sürdü. Ancak birçok oyuncu bu gerekçenin yetersiz olduğunu düşünüyor.

ÖVİP Partisi yöneticisi ve oyun savcısı Mehmet 09, oyun başkanının kararına sert tepki gösterdi ve "Bu af kararının reddini talep ediyorum. Kadın oyuncuların mağduriyetinin affı olmamalıdır." dedi.

SON BAŞKANLIK AFFI OLAĞANÜSTÜ HAL İLANINA SEBEP OLMUŞTU!

Başkanlık affı yetkisi, oyun tarihinde nadiren kullanılmış bir yetki. Ancak son olarak 52. Dönem Oyun Başkanı AhmetGn tarafından kullanılmış ve bu durum Olağanüstü Hal ilan edilmesine sebep olmuştu.

Oyun Yönetimi, Sevim’in af kararına ilişkin henüz kesin bir karar vermedi. Başkanlık affının geçerli olup olmayacağı konusunda gözler oyun yönetimine çevrildi.

📌 Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.IMG_9049.jpeg