Şehir Alanına İlginin Arttırılması Adına.. (3 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Murat Ünlü

Son Kale "ALTIN OK"🏹Bir Sevdadır FENERBAHÇE🟡🔵
47. Dönem Oyun Başkanı
Selam Aleyküm;

Başkan Online yeniliklerinden olan
Şehir Bileşenleri İşlemleri oyun hayatımıza gireli 3 ay gibi bir süre oldu olacak.

Ancak özellikle son zamanlarda Şehir sakinleri oyuncuların isteksiz tavırlarından sebep konular açmakta ve tabiri caiz ise isyan etmekteler.

Ay sonu Başkanlık Puanı baz alınarak
Şehir de;
1. İsim Vali
2. İsim Belediye Başkanı olarak yeni aya merhaba demekte..
Naçizane bir öneri olarak mümkünatı varsa Şehir Valisi ve Belediye Başkanı belirleme işlemi Şehir Katkı Puanı baz alınarak görev teslimatı yapılırsa bir nebze bu alana ilginin artacağını düşünmekteyim..

Evet bu şekilde Başkanlık Puanı kasmak belki amacını kaybetmiş olacak ancak oyuna gelen yeniliklere oyuncuları yönlendirecek gelişmeler göstermek de fayda sağlayacaktır..

Not; Milletvekili olmadığımdan ve Olmayı düşünmediğimden dolayı öneriyi Yasa Tasarısı yerine konu olarak sizlere sundum..

@BaşkanOnline

Dündar

A D İ N - İnsanı insan yapan edeptir.
Vatandaş
Aleykumselam @Murat Ünlü başkanım.

Size kesinlikle katılıyorum. Ben bu konuda önce şehir katkılarıyla ilgili menüde tasarım değişikliği önermiştim.

Daha sonra şehir katkılarına ilişkin ödül dağıtımında alt yapı gerekçesiyle ödül verilmemesini sert şekilde eleştirdim. Ancak katsayı için katkı yapilirsa yapılsın para veya ödül için katkı yapmayın ödül verilmeyecek denildi.

Şehir katkılarını ve genel katkı sıralamasından kaynaklanacak enflasyonun önüne geçecek öneriyi forumda yazdım ancak büyük harf kullanımı nedeniyle başlığım degerlendirilmeden silindi.

Ve bu ay 10 civarı şehir için katkı yapılmıyor diye eleştiri başlıkları açıldı. Ben Malatyadayim ekibimiz fedakar ve mücadeleci. 14 gündür genel mutlulukta 5.00 tavan tavan yapıyoruz.

Biz tavan yapip katkıya yüklendikçe diğer şehirler ülkenin en yüksek katkısına göre oranlandigi için 0.50-1.00 arasına sıkıştı.

Kilis 0.64 den 0.50 ye sarktı. Biz biraz daha yuklenirsek 0.30 a kadar gidecek

Çözüm için ben öneri yapmayı bıraktım sadece izliyorum.

Murat Ünlü

Son Kale "ALTIN OK"🏹Bir Sevdadır FENERBAHÇE🟡🔵
47. Dönem Oyun Başkanı
Aleykumselam @Murat Ünlü başkanım.

Size kesinlikle katılıyorum. Ben bu konuda önce şehir katkılarıyla ilgili menüde tasarım değişikliği önermiştim.

Daha sonra şehir katkılarına ilişkin ödül dağıtımında alt yapı gerekçesiyle ödül verilmemesini sert şekilde eleştirdim. Ancak katsayı için katkı yapilirsa yapılsın para veya ödül için katkı yapmayın ödül verilmeyecek denildi.

Şehir katkılarını ve genel katkı sıralamasından kaynaklanacak enflasyonun önüne geçecek öneriyi forumda yazdım ancak büyük harf kullanımı nedeniyle başlığım degerlendirilmeden silindi.

Ve bu ay 10 civarı şehir için katkı yapılmıyor diye eleştiri başlıkları açıldı. Ben Malatyadayim ekibimiz fedakar ve mücadeleci. 14 gündür genel mutlulukta 5.00 tavan tavan yapıyoruz.

Biz tavan yapip katkıya yüklendikçe diğer şehirler ülkenin en yüksek katkısına göre oranlandigi için 0.50-1.00 arasına sıkıştı.

Kilis 0.64 den 0.50 ye sarktı. Biz biraz daha yuklenirsek 0.30 a kadar gidecek

Çözüm için ben öneri yapmayı bıraktım sadece izliyorum.

@Dündar Üstadım açmış olduğunuz konunun kapatılmış olmasına üzüldüm.. İyileştirmeler illaki yapılacaktır ancak biraz baskı uygularsak belki süreç hızlanır ümidindeyim

Baran Akın

Yeni Üye
Vatandaş
Çok haklı bir öneri olmuş başkanım, aynı zamanda benim bir diğer kafama takılan sorun şuana kadar gördüğüm kadarıyla büyük şehirler ile küçük şehirler arasında işlevsel açıdan pek bir fark görünmüyor, örneğin istanbul valisi olmak ile ardahan valisi olmanın arasında işlevsel açıdan pek bir fark yok, şahsen çok mantıksız geliyor bana. Bu mantıksızlığın ortadan kalkması için oyun yönetimi ve meclisimiz bir adım atmalı. Basit bir şey gibi görünsede oyunu daha zevkli kılacaktır.

Hasanc57

Altın Ok-Parti Başkanı
48. Dönem Oyun Başkanı
Selam Aleyküm;

Başkan Online yeniliklerinden olan
Şehir Bileşenleri İşlemleri oyun hayatımıza gireli 3 ay gibi bir süre oldu olacak.

Ancak özellikle son zamanlarda Şehir sakinleri oyuncuların isteksiz tavırlarından sebep konular açmakta ve tabiri caiz ise isyan etmekteler.

Ay sonu Başkanlık Puanı baz alınarak
Şehir de;
1. İsim Vali
2. İsim Belediye Başkanı olarak yeni aya merhaba demekte..
Naçizane bir öneri olarak mümkünatı varsa Şehir Valisi ve Belediye Başkanı belirleme işlemi Şehir Katkı Puanı baz alınarak görev teslimatı yapılırsa bir nebze bu alana ilginin artacağını düşünmekteyim..

Evet bu şekilde Başkanlık Puanı kasmak belki amacını kaybetmiş olacak ancak oyuna gelen yeniliklere oyuncuları yönlendirecek gelişmeler göstermek de fayda sağlayacaktır..

Not; Milletvekili olmadığımdan ve Olmayı düşünmediğimden dolayı öneriyi Yasa Tasarısı yerine konu olarak sizlere sundum..

@BaşkanOnline
Reis burda bir çözüm benim bu konuda fikrim farkli. Sehirlerin mutluluk durumu her ilde ayri puan olmasi gerekiyor. İlk gun 5 mutluluk orani yapamayanlar birdaha sehir icin hiç ugrasmiyor. Dogal olarakta İstanbul gibi bir il 58. Sirada olabiliyor. Bunun biran once duzelyilmesi gerekmektedir.

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Değerli başkanlarıma katkı ve görüşleri için ayrı ayrı teşekkür ederim. Şahsi önerilerimi de belirtmek isterim.

a) Atanma puanında şehir katkı puanının etkisini artıracak bir çalışmayla sadece başkanlık puanı ve eğitim puanı kasıp şehir refahını önemsemeyen kişilerin yönetime gelmesi bir nebze engellenebilir. Bu da şehir refahı sağlayan oyunculara bir motivasyon kaynağı olabilir. (Örnek Atanma Puanı hesaplanırken; Başkanlık puanı ve Eğitim Puanının 1 katı ile Şehir Katkı Puanının 3 Katı toplanarak atanma puanı hesaplanabilir.)

b)Şehir katkıları sonucu şehir kasalarında biriken miktarlar malesef çok düşük seviyelerde. Bu geliştirmelerin şehir kasasını daha çok doldurması en azından düzenli çalışan oyuncuların 5-10 milyar arası para kazanabileceği bir sistem kurulması bir nebze motivasyon sağlayacaktır.

c) Şuan mecliste tasarı olarak sunulan "Belediye Baskanı olmak için eğitim şartının ortaokul mezunu seviyesine çekilmesi" şehir yöneticisi aday sayısını artıracak yönetici olmak isteyen oyuncuların arasında rekabet oluşmasını sağlayacaktır. Bu sayede yöneticilerin liyakat düzeyleri artacaktır. Aynı zamanda liyakatsiz olanlarin sistemden elenmesine yani çalışmayanların makamdan azledilebilmesinin de önü açılmış olacaktır.

d) Bir diğer sunulan yasa tasarısı şahsımın hazırladığı " Sonradan Atama Yapmaya Yetkili Makamların Atamaya Uygun Oyunculara Başvuru İlanını Oyun İçi Mesaj Olarak Gönderebilmesi." Bu tasarı ise meclisten geçtiği takdirde sonradan yapılan atamalara hız kazandıracak, şehirlerin günlerce yöneticisiz kalmasının önüne geçecektir.

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Mantıklı öneri. Ayrıca Başkanlık puanının etkisi azalmış olmayacak çünkü bu alandan da katsayı alınıyor. Yine de şehir alanı için kesin çözüm olacak mı emin değilim. Her üyenin şehrinde yapması gereken günlük belli başka bir kota konulabilir. Her üye olmasada şehir yönetiminde bulunan vali belediye başkanı ve milletvekillerinin her gün ya da her iki üç günde bir yapması gereken belli bir puan belirlenebilir. Bu puanın altında kalanlardan ceza olarak belli bir miktar paraları alınıp şehrin kasasına aktarılabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...