Yasa Tasarısı Eğitimi hk. (1 Kişi İçeride)

O A B İ

A D İ N🎗️Altın Ok Sözcüsü 57&46.Dnm Meclis Bşk.
Vatandaş
Sevgili vekiller,

⚠️Meclis sistemimizde tespit ettiğimiz önemli sorunlardan bir tanesi de yasa tasarısı sisteminin ve kurallarının tam anlamıyla anlaşılamaması sebebiyle tasarı havuzunun uygun olmayan tasarılarla dolmasıdır. Bu durum oyun yönetiminin işini zorlaştırmakta ve tasarı sisteminin akıcı şekilde yürütülmesini engellemektedir.

🚨Bu hususta sisteme dair yeterli bilgiye sahip olmayan vekillere tavsiyemiz;
1- Bu metni dikkatle inceleyin.
2- Reddedilen yasa tasarılarına ve en altta yazan yönetici tarafından reddedilme sebeplerine göz gezdirin. Bu sizin yeni tasarınızda hangi hatayı yapmamanız gerektiğini anlamanıza yardımcı olacak.
3- Kabul edilen yasa tasarılarına göz gezdirin. Bu size tasarı sisteminin mantığını kavramanızda ve yeni tasarı fikirleri oluşturmanızda fayda sağlayacaktır.

💎 Yasa Tasarısı İşleyişi 💎
1.Aşama: Tasarı ilk aşamada oyun yönetiminin kontrol ve değerlendirmesine gider. Oyun yönetimi tasarıyı yasa tasarısı ilkeleri açısından değerlendirir. Uygun değilse reddeder. Uygunsa tasarı ikinci aşamaya geçer.
2.Aşama: Oyun yönetiminden geçen tasarılar 15 vekil tarafından kabul oyu alması için vekillerin onayına sunulur. 15 vekil tarafından kabul edilmeyen tasarılar reddedilir. 15 vekil tarafından kabul edilen tasarılar ise üçüncü ve son aşamaya geçer.
3.Aşama: Tasarı oyun yönetimi tarafından uygun görülen bir tarihte tüm vekillerin katılımıyla oylamaya sunulur. Milletvekilleri tarafından yeterli sayıda evet oyu almayan tasarılar reddedilir. Milletvekillerinin çoğunluğunun evet oyu verdiği tasarılar yasalaşır. Oyun yönetimi meclisten geçen tasarıyı en kısa sürede oyuna aktarır.

🔔 Yasa Tasarısı İlkeleri 🔔
1- Gönderilen yasa tasarıları kısa, anlaşılır ve form alanlarına uygun olmalıdır.
2- Maaşlar, yeni özellik eklenmesi ve tavsiye niteliğindeki yasa tasarıları yönetim tarafından reddedilir.
3- Gereksiz ve öneri niteliğinde olan yasa tasarıları yönetim tarafından reddedilir.
4- Ard arda benzer olan yasa tasarıları yönetim tarafından reddedilir.

📄Yasa Tasarısı Form Şablonu📄
Yasa tasarısı şablonu aşağıdaki gibi olup tasarılarınızı bu formatta hazırlamanız oldukça önem arz etmektedir.
🌐Başlık: xxxxxxx
🌐Konu: xxxxxxxx
🌐Amaç: xxxxxxxx
🌐İçerik: xxxxxxxx