Bir Bakan Ne Yapabilir? (4 Kişi İçeride)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Büşra başkan,

Dün de yaptın, bugün de yapıyorsun tahminimce yarın da yapacaksın.
Wiki.baskanonline.com adresine herkes erişim hakkına sahip. Okuma-yazma bilmeyen olduğunu da sanmıyorum.

Mahmut yöneticinin de dediği gibi ;
''
Kurallar açık olabilir ama her zaman için değişebilir.
Eğer bir şey adaletli ise onu o an da uygularız, kuralı değiştirdik deriz.
Oyun Başkanı seçiminde bunu yaptık zaten, siz itiraz ettiniz ancak adaletli olan oydu.
''

Teşekkür ederiz kural hatırlatmaların için.
URL yazmak yerine sana soracağız bundan sonra. Söz ☺
Sevgili fatih, böyle imaları hiç sevmem.
Ama böyle dediğin için söylüyorum.
Sen bana sor, bana sor ki yanlış yapma.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
darbe yaptığımız dönemde buna benzer birşeyler yaşamıştık o zaman çok daha yeniydim . genelden oyuna veda mesajı bile yazdım hakaret içeren cümle olmadan hatta yönetimede bu tarz ithamlarda bulunmuştuk hakkımızı savunuyoruz diye 2035 yedikten sonra instagram üzerinden ulaştım çok çabuk ordanda engelleyebilirdiniz ama yapmadınız bize neden böyle düşündüğümüzü sormuştunuz bende açıklama yapmıştım hakkımız yeniyor gibisinden . bunun oyun içerisindeki bir kural olduğunu maddeleriyle bize anlatmış ve hatalı sizsiniz oyunun kurallarını okusaydınız bunu görebilirdiniz demiştiniz o zaman bizlerde size hak vermiştik ve ne zaman desteğe başvursam sabah 6 7 gece 1 2 farketmeksizin en geçi 20 dakika olmak üzere dönüş sağlandı. bu zamana kadar bunun her hangi bir oyunda olduğunu görmedim bunun için teşekkür ediyorum ve son 1 ekleme yapmak istiyorum yediğim hiçbir banda haklı değildim bunuda her zaman söylerim bile bile yenilmiştir . ayrıca her zaman kazanan ve kaybedenin tek başvuracağı adres muhtemelen sizler olacaksınız ve bu hiçbir zaman değişmeyecek Allah yardımcınız olsun :D
Darbe konusuna hiç girmeyelim, konular ortada :)
Yönetim istediğinde darbeyi durdurur demiştik, durdurduk.
Üstüne konusulur ise kurala muhalefet oluyor :)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Merhabalar,
Öncelikle dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. İstifa da bu oyunun gerçeği. Belki de 1000 tane buton var ve butonların 1/10 u istifa üzerine konmuş butonlar.

Ancak dün öğle saatlerinde direkt olarak sizin kurduğunuz senaryo üzerine olmasa da bizim de buna dair kurduladığımız şeyler vardı elbette.

Buradan hareket ile dün akşam üstü bir konu açtık. İsteğimiz bu konu altında bunların tartışılması çözüm bulunması veya bulunmaması idi.

Fakat açtığımız konuyu 10. Dakikasında kilitlediniz sayın yöneticim :)

İstifadan başka bir yol kalmadı ki o dakikadan sonra?
Açtığınız konuyu olumsuz cevap vererek kitliyoruz, tartışmasız şekilde reddediyoruz.
Yani talep reddediliyor.

Karar verin talebiniz reddedildiği için mi istifa ettiniz? başka yapacak bir şey olmadığı için mi ?
Kitlemeyip ne yapacaktık tam olarak?

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi
Açtığınız konuyu olumsuz cevap vererek kitliyoruz, tartışmasız şekilde reddediyoruz.
Yani talep reddediliyor.

Karar verin talebiniz reddedildiği için mi istifa ettiniz? başka yapacak bir şey olmadığı için mi ?
Kitlemeyip ne yapacaktık tam olarak?
Senaryo 1: akşam başlayan tartışma akşamüstü başlardı yine aynı şeyler yaşanırdı.

Senaryo 2: O konu altında herkes fikrini beyan ederdi. Oyun başkanının açıkladığı gibi istişare olurdu.

Senaryo 3: Bugün duyurduğunuz 2 senaryodan bir tanesi dün duyurabilirdiniz.

Senaryo 4: hakaret derecesine gelmeden içler dökülüp sakince yeni seçim beklenirdi...

Vb.

Diyerek ihtimaller türeyebilir.

Niyetim kararı sorgulamak kurala uymamayı masumlaştırmak kesinlikle değil.

Yönetim sizsiniz ne diyorsanız odur.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Senaryo 1: akşam başlayan tartışma akşamüstü başlardı yine aynı şeyler yaşanırdı.

Senaryo 2: O konu altında herkes fikrini beyan ederdi. Oyun başkanının açıkladığı gibi istişare olurdu.

Senaryo 3: Bugün duyurduğunuz 2 senaryodan bir tanesi dün duyurabilirdiniz.

Senaryo 4: hakaret derecesine gelmeden içler dökülüp sakince yeni seçim beklenirdi...

Vb.

Diyerek ihtimaller türeyebilir.

Niyetim kararı sorgulamak kurala uymamayı masumlaştırmak kesinlikle değil.

Yönetim sizsiniz ne diyorsanız odur.
Senaryoyu bizim duyurmamız gerekmiyor sizin yapmanız gerekiyor meclis sizsiniz.
Oyun yönetimi sürekli olarak öneri yazmak zorunda mı?

Meclis kilitlendi diye koştur koştur istifa eden sizsiniz.
Meclis kilitlendi diye hadi kural değiştirin o zaman diyen sizsiniz. (böyle bir şeyin olmayacağı açıklandığı halde)
Oyunu kuralarına göre oynamanız tavsiyemdir.

Gerçekten kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum ama burada 20 insanı istifa ettirip, emeklerini hiçe sayıp burada konuşmanızı aklım almıyor.
En basiti elinizde bir güç yok ise bir sonraki seçimi bekleyin hiçbir şey yapmıyor iseniz.
Bir sonraki seçimin önemli oldugunu vurgulayın sürekli olarak.

V

V for Vendetta

Ziyaretçi
Senaryoyu bizim duyurmamız gerekmiyor sizin yapmanız gerekiyor meclis sizsiniz.
Oyun yönetimi sürekli olarak öneri yazmak zorunda mı?

Meclis kilitlendi diye koştur koştur istifa eden sizsiniz.
Meclis kilitlendi diye hadi kural değiştirin o zaman diyen sizsiniz. (böyle bir şeyin olmayacağı açıklandığı halde)
Oyunu kuralarına göre oynamanız tavsiyemdir.

Gerçekten kimseyle tartışmaya girmek istemiyorum ama burada 20 insanı istifa ettirip, emeklerini hiçe sayıp burada konuşmanızı aklım almıyor.
En basiti elinizde bir güç yok ise bir sonraki seçimi bekleyin hiçbir şey yapmıyor iseniz.
Bir sonraki seçimin önemli oldugunu vurgulayın sürekli olarak.
👏👏👏

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Ek olarak, kural değiştirin de diyebilirsiniz bunda sorun yok da o kural yazılmış ama.
Bakan itiraz eder ise Oyun Başkanı atama yapar.
Bu kadar basit ve net. Tartışmasız.
Daha sonra tartışmaya açabilirsiniz, yasa önerisi verirsiniz, ama konu bu durumda iken biz değiştiremiyoruz, yönetim değiştirsin baskı yapalım demek de etik değil.

Oyun Başkanı sizden olmadığı için istifa ettiniz, sorun çözümsüz oldugu için değil.
Benle laf yarışına girmeyin arkadaşlar rica ediyorum.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Bu konuda biraz oyuncu gibi konuşmak istiyorum, kusura bakmayın lütfen.
Parti yönetimimin işine gelmedi diye, daha önce yazılmış bir kural varken yönetim kabul etmedi diye, ASLA İSTİFA ETMEM.
Şu konuda anlaşalım.
Oyun Başkanı atama yapan taraftan olsaydı, hiçbir sorun olmayacaktı. İstifa da etmeyecekti kimse.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Parti yönetimimin işine gelmedi diye, daha önce yazılmış bir kural varken yönetim kabul etmedi diye, ASLA İSTİFA ETMEM.
Şu konuda anlaşalım.
Oyun Başkanı atama yapan taraftan olsaydı, hiçbir sorun olmayacaktı. İstifa da etmeyecekti kimse.

Durum bu iken Oyun Başkanı bizden olsaydı istifa etmeyecek isem şunu sorgulardım; Oyun Başkanlığını kazansaydık o zaman.
Ya da en basit tabirle, partimin ittifağı bozulmuş ise atama yapamıyor isem parti yönetimime seçim başında anlaştınız şimdi ise bir sebepten bozulmuş anlaşma bunu öngörmediniz mi? diye sorardım.

Madem sallantıda bir ittifaktı neden ittifak olduk?
Madem böyle bir sorun olacaktı neden huylarına gitmedik en azından seçime kadar? diye sorardım.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Bu kural 17. Dönemde gelmiş idi yanlış hatırlamıyorsam
Kuralın kaçıncı dönemde geldiğinin bir önemi var mı?
üzerinden 5 dönem geçmiş ayrıca o da ayrı bir olay tabi.
Daha önce bakanlar da atama mesajı atmak zorundaydı sadece bunu kadlırdık dedik ki itiraz varsa yazılsın sadece.
Kuralın varlığından herkes haberdardı.
Hatta ve hatta bir koltuk boşaldığında Meclis Başkanı ve Bakanlar atama yapar yazıyor.

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi
Şu konuda anlaşalım.
Bu durum milletvekilliği seçiminin önemini azaltmıyor mu?

Oyun başkanlığı ve 1 bakanlık alan taraf diğer tüm seçimleri yok sayabiliyor?
Ek olarak, kural değiştirin de diyebilirsiniz bunda sorun yok da o kural yazılmış ama.
Bakan itiraz eder ise Oyun Başkanı atama yapar.
Bu kadar basit ve net. Tartışmasız.
Daha sonra tartışmaya açabilirsiniz, yasa önerisi verirsiniz, ama konu bu durumda iken biz değiştiremiyoruz, yönetim değiştirsin baskı yapalım demek de etik değil.

Oyun Başkanı sizden olmadığı için istifa ettiniz, sorun çözümsüz oldugu için değil.
Benle laf yarışına girmeyin arkadaşlar rica ediyorum.

Dün önerimiz de şuydu madem öyle bakanlık sayısı arttırılıp salt bakan çoğunluğu aranabilir atamalarda. (Sadece örnek)
Bu sayede 2 seçim kazananan oyuna hükmedemez en az 4-5 seçim kazanması gerekir hükmetmesi için

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici

Dün önerimiz de şuydu madem öyle bakanlık sayısı arttırılıp salt bakan çoğunluğu aranabilir atamalarda. (Sadece örnek)
Bu sayede 2 seçim kazananan oyuna hükmedemez en az 4-5 seçim kazanması gerekir hükmetmesi için
Sevgili Fatih,
Oyunda resmi olarak ittifak diye bir şey yok. Biz bunu zorlamıyoruz.
Meclis çoğunluğunun yarısını alan bir parti isterse tüm adayları kendisinin yapar.
Her parti kendi adayını çıkarsa zaten tüm bakanlar kendisinin olacak. Meclis Başkanı dahil.
İttifakların ortaya cıkması partilerin işbirliği yapma isteği.
Ha siz söylemeden söyleyeyim, bunu yasaklama şansı yok?
Yarın bir gün bir parti çıkar %50 oyu alır. O zaman ittifaksız tek başına istediğini yapar.

Böyle bir istek var ise bunu oyun yönetiminden talep etmek yerine yasa tasarısı da sunabilirsiniz.
Ancak bu hiçbir partinin işine gelmeyecektir.
Bu durumu siz yaşamasanız sizin de işinize gelmeyecektir.
Şu an başınıza geldiği için bunu düşünüyorsunuz.

Öneriyi buraya yapmanız saçma çünkü Meclis İşleyişi için Yasa Tasarısı var.
Bilmem anlatabildim mi sevgili fatih...

Sorun sırasında öneri açıp, hadi gerçekleştirin demek bana biraz saçma geliyor açıkcası.
Öneri değil tasarı ile halledilebilir mi? evet. o zaman başınıza gelmeden önce tasarı ile halledeceksiniz.
Başınıza geldiğinizde yapmanız için artık çok geç.
Sizin öneriyi kabul etsek bu adaletsizlik değil mi ?

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Zaten tek başına iktidar olan bir parti tüm bakan ve meclis başkanını atar bu gerçekte de böyledir.
Gerçekte böyle olan bir şey var; oyunda ittifak, gerçekte koalisyon hükümetlerinde sorunlar olması.
Oyunda ilk kez olmuş olabilir ama arkadaşlar sizin kurduğunuz şey bu oyunda koalisyon hükümeti.
Şimdiye kadar ilk kez sorun çıktı ama zaten koalisyon kurmanız sorunlu bir yapı zaten.
Oyunun ittifağı resmi olarak tanımaması da bundan.
Oyun partiden tek başına iktidar olmasını istiyor.

M

M-D

Ziyaretçi

Fatih başkan bunu uygulamak için başına gelmeden önce yapman gerekiyor diyor mahmut başkanda kurallar var fakat senin başına geldiğinde bu kural varmış olduğunu anlıyorsun analizini başına gelmeden önce tasarı vererek müdahale etme hakkın oluyor fakat bu durumda kimsenin yapacağı birşey olmuyor

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
İttifak bozulur ise kurduğunuz hükümet de bozulur arkadaşlar.
Burada hükümet: meclis başkanı ve bakanlar oluyor.
Kriz bu yüzden çıkıyor.

Burada çözüm istifa etmek değil.
Gücün yetiyor ise mecliste çözmek, yetmiyor ise tek başına iktidar olmak.

Burada hiçbir sorun yok, gayet normal.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Velhasıl, boş yere insanlara istifa ettirdiniz.
İttifak yapan parti yönetimi.
İttifak'ı bozan parti yönetimi.
İttifak yaparak anlaşamama durumunda sorun olabileceğini öngörmeyen parti yönetimi.

Ama Suçlu Oyun yönetimi.
Hadi milletvekili, istifa et.
İstediğimiz olmadı çünkü.
Yazık gerçekten.