Hayır işte 1 AY = 1 DÖNEM değil, her zaman yanlış anlaşılan konu bu işte.
1 Makam = 1 Dönem.
Bende öyle düşünüyordum ve bunun tartışmasını oyuncuyken çok yaptım, hatta sonrasında bu ceza ile ilgili olan metin kafa karışıklığı yaptığı için düzenlendi ve bu şekilde olduğu belirtildi.
Verdiğin örnekten gidiyorum;
Sen Milletvekili oldun 13ünde ve 21inde görevinden istifa ettin.
Ay sonu Şehir Valisi olamazsın,
Sonrasında Belediye Başkanı olamazsın
ve 2 dönem cezanı tamamlarsın
Sonrasında Milletvekili olabilirsin.
Yeni makamlar eklenip kural esnetildikçe, asıl kural karmaşıklaşıyor sadece.
İşin özüne bakacak olursan;
1 Makam = 1 Dönem olarak esas alınıyor.
Zaten o yüzden de her makamın adı farklı dönemlerle adlandırılıyor.
Tek tek makamları birbirinden ayırıp, orada ne olmuş burada ne olmuş şeklinde oyuncuları tek tek analiz ve takip edip bunları bir veri havuzunda tutabilmemiz de mümkün değil.
Nasıl mümkün olmayabilir sayın yöneticim.
Oyuncu hareketleri alanı mevcut herkesin görebildiği,ki yönetim olarak biz oyunculardan çok daha detaylı veriye sahipsiniz.
Biz oyuncular olarak bu istifaları görebiliyorsak ve itiraz edebiliyorsak sizlerin bu durumları yakalamanız daha olanaklı.
Detaylı konuşulduğunda da bu kişilerin makama gelmemesi gerekiyor.
Düz olarak olaya bakıldığında da makama gelmemesi gerekiyor.
Ortada bir istifa durumu mevcut vali olup olmaması sizi de ilgilendirmiyor biz diğer oyuncuları da ilgilendirmiyor.Kendini ilgilendiriyor.
Bizi ilgilendiren kısım görev süresini bitirmeden bu arkadaşın istifa etmesi ve dinlenme kuralına tabi tutulması.
İstifa varsa işin içinde hiçbir makama bu arkadaşların gelememesi lazım 1 er dönem(sizin tabirinizle) bu da valiliği esas alırsak eğer bu kişi 31 inde istifa ediyorsa ayın 1 inde 3 ünde valilik ve belediye makamlarının görev başlama süreci 13 ünde de vekillik görev başlama süreci görevler devam ettiği sürece gelmemeli.
Aynı şekilde istifa 25 inde olsa da farketmez 20 sinde de.
Eğer hala buna katılmıyorsanız ay sonunda puan sıfırlamasının da yapılmasına gerek yok.
ayın 9 unda yapılsın o zaman ve ay sonuna kadar devam etsin madem her ay 1 dönem sayılmıyorsa.