53. DÖNEM OYUN BAŞKANI SEÇİMİ YÖNTEMİ HK. (54 Kişi İçeride)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
53. Dönem Oyun Başkanı seçimleri kısa bir süre başlayacak olup seçim takvimi aşağıdaki gibidir.

Seçim Takvimi:
-Ayın 1. Günü – 00.00: Oyun Başkanı Adaylarının ilanı
(Bu dönemin Genel Sıralamasında yer alan ilk 4 kişi,
Bu dönemin Vergi Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi,
Bu dönemin Eğitim Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi aday olacaktır.)
-Ayın 1. Günü – 00.10: Oyun Başkanı Seçiminin Başlaması
-Ayın 5. Günü – 23.59:00: Oyun Başkanı Seçiminin Bitimi & Tüm oyların onaylanması

Seçim Detayları:
-Seçime toplamda 10 aday katılacak olup, tüm adayların seçime girmesi zorunludur. (Adayların seçimden geri çekilmesi kaldırılmıştır.)
-Eğer birden fazla derecede yer alan aday mevcutsa aday sayısı değişkenlik gösterebilir, derece başka oyuncuya devredilemez.

Seçim Sonuçlarının Açıklanması:
-Seçimler bitiş saati itibariyle katsayılar hesaplanarak sonuçlar açıklanır.
Seçimle ilgili detaylar bu şekilde tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.
Herkese iyi oyunlar dileriz.

KadirBey.

Altın Ok
41. Dönem Oyun Başkanı
Vatandaş
1 partiden 4 kişi aday.
1 partiden 2 aday.
1 partiden 2 aday
1 partiden 1 aday
1 partiden 1 aday 😀

Bol rekabet :)

niko_23

Azerbaycan Turk Birligi kurucu baskanlarindan
Vatandaş
Hocam ben vergide 1-ciyim.
Başkan adayı olucam. Beni sevenlerde çok😂
Şimdi her kes bana oy atsa
Ama ben oyun başkanlığına hazır diyilim henüz. Yapamam. Hiç bi şekilde adaylığımı geri çekemezmiyim?

Sevim AYDIN

YGP Parti Başkan Vekili | Meclis Başkanı
Vatandaş
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
53. Dönem Oyun Başkanı seçimleri kısa bir süre başlayacak olup seçim takvimi aşağıdaki gibidir.

Seçim Takvimi:
-Ayın 1. Günü – 00.00: Oyun Başkanı Adaylarının ilanı
(Bu dönemin Genel Sıralamasında yer alan ilk 4 kişi,
Bu dönemin Vergi Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi,
Bu dönemin Eğitim Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi aday olacaktır.)
-Ayın 1. Günü – 00.10: Oyun Başkanı Seçiminin Başlaması
-Ayın 5. Günü – 23.59:00: Oyun Başkanı Seçiminin Bitimi & Tüm oyların onaylanması

Seçim Detayları:
-Seçime toplamda 10 aday katılacak olup, tüm adayların seçime girmesi zorunludur. (Adayların seçimden geri çekilmesi kaldırılmıştır.)
-Eğer birden fazla derecede yer alan aday mevcutsa aday sayısı değişkenlik gösterebilir, derece başka oyuncuya devredilemez.

Seçim Sonuçlarının Açıklanması:
-Seçimler bitiş saati itibariyle katsayılar hesaplanarak sonuçlar açıklanır.
Seçimle ilgili detaylar bu şekilde tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.
Herkese iyi oyunlar dileriz.
Bence seçime katılan her 10 Parti'nin bir aday çıkarma hakkı olmalı. Diğer türlü sadece holdinge yüksek ve vergi kasan, oyna para yatırıp eğitim paketi alıp eğitim kasan yani kısacası oyuna para yatıracak düzeyde olan partiler aday gösterebilecek. Bunun neresi adaletli? Küçük bir parti adına düşünüyorum zaten zar zor üye topluyor ; seçimi ilk 10 partinin girmesi çok iyiydi çünkü onlara da söz hakkı vardı fakat bu yapıya göre oyun başkanın adayı çıkaramazlar. Oyun başkanlığı demek bence oyundaki her partinin aday çıkarabileceği bir düzeyde olmalı. Neden düşük bir parti oyun başkan adayı çıkaramıyor ? Neden seçime girmeye hak kazanan ilk 10 parti oyun başkanlığı için aday çıkaramıyor? Böylesi rekabet ortamını daha kızıştırmaz mı?

Bence seçime girebilen ilk 10 partinin aday çıkarma hakkı olmalı.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Partinin aday göstermesi Oyun Başkanlığı seçimi için düşünülmemektedir.
Oyun Başkanı olmak isteyen 3 sıralamadan birisine girmelidir.
Sıralamaların önemini arttırıyoruz.
Bence seçime katılan her 10 Parti'nin bir aday çıkarma hakkı olmalı. Diğer türlü sadece holdinge yüksek ve vergi kasan, oyna para yatırıp eğitim paketi alıp eğitim kasan yani kısacası oyuna para yatıracak düzeyde olan partiler aday gösterebilecek. Bunun neresi adaletli? Küçük bir parti adına düşünüyorum zaten zar zor üye topluyor ; seçimi ilk 10 partinin girmesi çok iyiydi çünkü onlara da söz hakkı vardı fakat bu yapıya göre oyun başkanın adayı çıkaramazlar. Oyun başkanlığı demek bence oyundaki her partinin aday çıkarabileceği bir düzeyde olmalı. Neden düşük bir parti oyun başkan adayı çıkaramıyor ? Neden seçime girmeye hak kazanan ilk 10 parti oyun başkanlığı için aday çıkaramıyor? Böylesi rekabet ortamını daha kızıştırmaz mı?

Bence seçime girebilen ilk 10 partinin aday çıkarma hakkı olmalı.

O A B İ

A D İ N🎗️ Asil Türk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Hocam son 1 yılda bahsettiğiniz sıralamalara kaç farklı kişi girmiş bakabiliyor muyuz. Çok küçük bir azınlıkta ob adaylığının dönüp durması anlamına geliyor bu.

Bu oyun puan kasma oyunu mu strateji ve diplomasi oyunumu. Biz yöneticiler için evet puan önemli ama bizi bu oyuna bağlayan şey ikili ilişkiler, partiler arası rekabet ve işbirliği.

Sevim AYDIN

Vatandaş
Anlıyorum sıralama önemli. Fakat zaten bu oyun sadece sıralamayı baz alarak makam veya seçim değerlendirmesi yapacaksa adil olmaz. Dediğim gibi küçük bir partinin gelişmesine fırsat verilmiyor ki ilk 10 partinin seçime girmesi buna bir fırsattı evet ama diğer türlü şu anki bu sistem bana göre ayrımcılık. Gerçekten rekabet istiyorsanız ilk 10 Parti aday çıkarsın ek olarak partisinin bir adayı varken ben sıralamada iyiyim ben vergide iyiyim ben eğitim de iyiyim diyelerin de eklediğiniz bu ek haklarla önü açılsın.

O A B İ

A D İ N🎗️ Asil Türk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Bence oyunun ismini başkanonline yerine yarışçıonline yapmamız daha yerinde olacaktır.

Sevim AYDIN

Vatandaş
Hocam son 1 yılda bahsettiğiniz sıralamalara kaç farklı kişi girmiş bakabiliyor muyuz. Çok küçük bir azınlıkta ob adaylığının dönüp durması anlamına geliyor bu.

Bu oyun puan kasma oyunu mu strateji ve diplomasi oyunumu. Biz yöneticiler için evet puan önemli ama bizi bu oyuna bağlayan şey ikili ilişkiler, partiler arası rekabet ve işbirliği.
Katılıyorum.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici

Eğitim sıralaması ve Vergi Sıralaması çok değişken bir şey.
Aday olmak isteyen kişi 1 ay boyunca eğitim yapsa aday. olabilir.
Ya da 1 ay boyunca vergi kassa yapabilir.

Ş İ M A L

🐺BOZKURT HAREKAT🐺
Vatandaş
Aslında aday olmak isteyenlerin daha çok puan kasıp daha çok çabalaması için iyi bir sistem ama bilemedim 😂

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Zaten gordugum kadariyla nerdeyse tum partilerden itiraz var.
İtirazlara kapalıyız, Oyun Başkanı olmak isteyen kişiler 3 sıralamadan birisine girsin bir zahmet.
Sırf partisi aday gösterdi diye başkanlık sıralamasındaki 30. kişi de bir zahmet Oyun Başkanı olmasın :)
Şimdiye kadar kolay bir sistem olduğu için herkes kolaya alıştı.