53. DÖNEM OYUN BAŞKANI SEÇİMİ YÖNTEMİ HK. (42 Kişi İçeride)

niko_23

Azerbaycan Turk Birligi kurucu baskanlarindan
Vatandaş
Bence seçime katılan her 10 Parti'nin bir aday çıkarma hakkı olmalı. Diğer türlü sadece holdinge yüksek ve vergi kasan, oyna para yatırıp eğitim paketi alıp eğitim kasan yani kısacası oyuna para yatıracak düzeyde olan partiler aday gösterebilecek. Bunun neresi adaletli? Küçük bir parti adına düşünüyorum zaten zar zor üye topluyor ; seçimi ilk 10 partinin girmesi çok iyiydi çünkü onlara da söz hakkı vardı fakat bu yapıya göre oyun başkanın adayı çıkaramazlar. Oyun başkanlığı demek bence oyundaki her partinin aday çıkarabileceği bir düzeyde olmalı. Neden düşük bir parti oyun başkan adayı çıkaramıyor ? Neden seçime girmeye hak kazanan ilk 10 parti oyun başkanlığı için aday çıkaramıyor? Böylesi rekabet ortamını daha kızıştırmaz mı?

Bence seçime girebilen ilk 10 partinin aday çıkarma hakkı olmalı.
Bende bu sistemi istemem.
Kendi partimde başkan yapmak istediyim üyeler için.
Ama bu sistemin parayla ne alakası var?
Ben mesala bu oyuna hiç bir zaman vip2 dışında para harcamadım. Ama hep liderliye oynadım.
Ama mesala partimde ben başkan olmak istemiyorum doğru. Ama partimizde arka planda parti için çalışan 1 yıl gecesini gündüzünü partimize vermiş birisini aday çıkarmak istiyorum. Ama olmuyor.

Ş İ M A L

🐺BOZKURT HAREKAT🐺
Vatandaş
Kendi fikrimi belirticem yanlış bulan olucak ama bu oyuna yeni başlamadım eski bir oyuncuyum ve eskiden makamlar puan kasmaya göre dağıtılırdı parti içinde ne kadar puan kasarsan o kadar çok şansın olurdu makam için. Diğer makamlar için ilk 10 olabilir ama oyun başkanı olmak için ekstra bir çaba gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani puan kasmayan kasamayan yoğun birini sırf partisindeki diger insanlar puan kasiyo diye çabasız bir şekilde aday yapmamalılar.

XaN__aLi

Yükselen Gençlik ❤️
Yasaklı Üye
Vatandaş
Kendi fikrimi belirticem yanlış bulan olucak ama bu oyuna yeni başlamadım eski bir oyuncuyum ve eskiden makamlar puan kasmaya göre dağıtılırdı parti içinde ne kadar puan kasarsan o kadar çok şansın olurdu makam için. Diğer makamlar için ilk 10 olabilir ama oyun başkanı olmak için ekstra bir çaba gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani puan kasmayan kasamayan yoğun birini sırf partisindeki diger insanlar puan kasiyo diye çabasız bir şekilde aday yapmamalıla
Yoğun çalışip puan kasamayanlar var ama onlar parti içinde önemli işleri yapıyorlar yani onlar makam hak etmiyor mu

niko_23

Azerbaycan Turk Birligi kurucu baskanlarindan
Vatandaş
Tamam işte ben de bunu söylüyorum sırf Partisi başka bir aday gösterdi diye onların hakkını yemiş gibi görüyorsanız şöyle olsun sıralamadaki ilk 10 Parti aday göstersin sizin dediğiniz gibi oyun başkanı olmak isteyen kişilerde partisin iradesini yok sayıyorsa İlk 3 sırada kendine yer edinsin onlar da aday olsun.
Bu ola bilir. Veya sıralamaya giren ilk 5 parti istediyini aday göstere bilir

Sevim AYDIN

YGP Parti Başkan Vekili | Meclis Başkanı
Vatandaş
Bende bu sistemi istemem.
Kendi partimde başkan yapmak istediyim üyeler için.
Ama bu sistemin parayla ne alakası var?
Ben mesala bu oyuna hiç bir zaman vip2 dışında para harcamadım. Ama hep liderliye oynadım.
Ama mesala partimde ben başkan olmak istemiyorum doğru. Ama partimizde arka planda parti için çalışan 1 yıl gecesini gündüzünü partimize vermiş birisini aday çıkarmak istiyorum. Ama olmuyor.
Tamam işte ben de bunu söylüyorum bir partinin iradesi olsun yani partinin içinde Parti için emek veren bir insanı partisi emeğimin karşılığıdır diyerek aday gösterebilsin. Bir de buna rağmen partide sıralamaya katan varsa ben de aday olmak istiyorum diyen varsa o da o da iyi olur partisini iradesiyle çatışırsa kendi fikirleri. Benim burada kastettiğim şey bir partinin içinde çıkan aday değil. Ben küçük partilerin de temsil hakkı'nın olduğuna inanıyorum oy verme hakları olduğu gibi aday çıkarma hakları da olmalı. Sıralama evet önemli ki zaten şu anki bu sistemde katsayı dolayısıyla zaten sıralamadaki insanlar normal oyunculardan farklı bir konumda. Anlatmak istediğim de bu şu verilen Yeni sisteme göre küçük bir partinin aday çıkarmasının önü tamamen kapandı yeni bir üye şu an sizinle aynı düzeyde vergi kasamaz holding seviyeniz onun önüne geçiyor bu farkı kapatmak için holding ile yükseltmesi gerekiyor bu kadar kısa sürede de bunu yapamaz bunun için de para yatırması gerekiyor. Ben size para yatırdınız demiyorum bu konu hakkında bir bilgim de yok diyemem zaten anlatmaya çalıştığım şey şu mevcut sistem itibarıyla şu an sıfırdan bir şeyler yapmaya çalışan bir parti ya da üye sizin seviyenize gelmek için para yatırmak zorunda.

Sevim AYDIN

YGP Parti Başkan Vekili | Meclis Başkanı
Vatandaş
Bu ola bilir. Veya sıralamaya giren ilk 5 parti istediyini aday göstere bilir
Evet olabilir. Dediğim gibi hem partinin kendi içinde iradesini sadece sıralamaya giren üyeler halinde hak ettiğine emek verdiğini düşünen üyelerini gösterebilmesi açısından hem de küçük partilerin bu oyuna dahil olabilmesi açısından bu sistem bana göre doğru değil.

XaN__aLi

Yükselen Gençlik ❤️
Yasaklı Üye
Vatandaş
Evet olabilir. Dediğim gibi hem partinin kendi içinde iradesini sadece sıralamaya giren üyeler halinde hak ettiğine emek verdiğini düşünen üyelerini gösterebilmesi açısından hem de küçük partilerin bu oyuna dahil olabilmesi açısından bu sistem bana göre doğru değil.
Bana görede doğru değil...Bu karara doğru değil diyenler eminim başkada vardır umarım Oyun yönetimi bunları görmezden gelmez

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Küçük partiler daha 1 ay öncesine kadar seçime bile giremiyordu.
Küçük partiler evet oyuna dahil olsun ama Oyun Başkanı olabilmek için de bir zahmet büyüsün :)

KATLİAM

Üye
Vatandaş
Biraz realist olmak gerekirse gercekte bir partinin 4 baskan çıkardığıni hic gormedim en ufak partide en buyuk partide 1 aday cikariyor
Bide bu acidan bakmanizi isterim sayin Yönetim

BLOODKİNG

Emektar Vali 👑 17 Kere Valilik ⭐
Vatandaş
Başkanım Eğitim sıralamasında ilk 3 sırada Adalet Bakanı ve İç işleri Bakanı var onlarda aday olacak mı yoksa onlar aday olmayacak mı çünkü aday olmak zorunludur dediniz de o yüzden sordum