Türk kadınlarının kıymeti. (21 Kişi İçeride)

morteguven

Artvin Şehir Valisi
Vatandaş
Bugün, Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün yıl dönümünde, Atatürk'ün Türk kadınına kazandırdığı hakları bir kez daha hatırlıyorum. 17 Şubat 1926, Türk hukuk tarihinin dönüm noktalarından biriydi. Atatürk, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek için büyük bir adım atarak, ona yalnızca hukuki değil, aynı zamanda toplumsal bir özgürlük de sundu. Kadınların boşanma, miras, evlilik gibi temel haklarını güvence altına alan bu kanun, kadının eşitlik mücadelesinin simgelerinden biri oldu. Atatürk'ün kadına verdiği bu değeri düşündükçe, onun vizyonunun ne kadar ileri görüşlü olduğunu bir kez daha anlıyorum. Bugün, kadının gücünü ve özgürlüğünü kutlarken, Atatürk’ün bu hakları sunma cesaretini ve kararlılığını minnetle anıyorum. Kadınların eşitlik mücadelesi, onun bıraktığı mirası yaşatmaya devam ediyor.

IMG_2232.jpeg

ErenA

🫳
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Bugün, Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün yıl dönümünde, Atatürk'ün Türk kadınına kazandırdığı hakları bir kez daha hatırlıyorum. 17 Şubat 1926, Türk hukuk tarihinin dönüm noktalarından biriydi. Atatürk, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek için büyük bir adım atarak, ona yalnızca hukuki değil, aynı zamanda toplumsal bir özgürlük de sundu. Kadınların boşanma, miras, evlilik gibi temel haklarını güvence altına alan bu kanun, kadının eşitlik mücadelesinin simgelerinden biri oldu. Atatürk'ün kadına verdiği bu değeri düşündükçe, onun vizyonunun ne kadar ileri görüşlü olduğunu bir kez daha anlıyorum. Bugün, kadının gücünü ve özgürlüğünü kutlarken, Atatürk’ün bu hakları sunma cesaretini ve kararlılığını minnetle anıyorum. Kadınların eşitlik mücadelesi, onun bıraktığı mirası yaşatmaya devam ediyor.

Ekli dosyayı görüntüle 20735
Bir çok avrupa ülkesinden önce Türk Kadınına Seçme Seçilme hakkı vererek Kadın Erkek eşitliğinin sağlanması konusunda büyük adım atan Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürke saygı sevgi ve minnetle..

ErenA

🫳
Kadınlar Allah katında da kıymetli
Kanun olarak bakarsanız Kuran'da yazıyor zaten
Allah'ın kurduğu bir kanunu
Kimse değiştiremez
Bunu değiştirmeye kalkan
Allah'a inkar etmiş olur
Biraz daha dikkat edelim
Müslüman bir ülke olarak
Kuran Kanun değil Kanunlarımız Türk Anayasasında ve Yasalar halinde bulunmaktadır. Ayrıca Müslüman bir ülke değil Laik bir Ülkeyiz.

ErenA

🫳
Kimse değiştiremez
Bunu değiştirmeye kalkan
Allah'a inkar etmiş olur
Biraz daha dikkat edelim
Müslüman bir ülke olarak
Ayrıca maksadını aşmış bu yorumu kınıyorum Değiştirilen nedir inkar eden kimdir sözlerinizi daha açık yazın. Açıkça yazamadığınız şeylerinde imasını yapmayın.

- Y U N U S -

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Kimse değiştiremez
Bunu değiştirmeye kalkan
Allah'a inkar etmiş olur
Biraz daha dikkat edelim
Müslüman bir ülke olarak
Öncelikle sanki akrostiş şiir gibi yazmışsın. Bu çok tuhaf. Ama daha da tuhaf olan bu sözlerin. Türkiye Laik bir ülkedir. İçinde yaşayan halkın çoğu Müslümandır. Türkiye'yi kuran Mustafa Kemal Atatürk'tür. Evet Allah için yaşamalıyız ve ona layık bir kul olarak hayatımızı sürdürmeliyiz bir müslüman olarak bu görevimiz. Ama bu tarz değişik aktostiş söylemlere de gerek yok.. Sınırlarımızı bilelim.. 😌

SEMİH KARAOĞLU

Üye
Vatandaş
Arkadaş fikrini belirtmiş sadece. Neden böyle diyorsunuz ki??
Hem dinimizi seviyoruz hem de ülkemizin kurucusunu seviyoruz . Bence art niyet aramaya gerek yok!
Dinimiz de kadına önem veriyor Atatürk te kadına önem veriyor.
Böyle konular için birbirimizi kırmaya gerek yok .

- Y U N U S -

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Hem dinimizi seviyoruz hem de ülkemizin kurucusunu seviyoruz . Bence art niyet aramaya gerek yok!
Arkadaş fikrini daha açık belirtsin o zaman. Akrostiş şiir tarzı üstü kapalı şekilde söyleyince yanlış anlaşılıyor. Sonra her insan başka niyet arar. Kalp kırma gibi bir durum da yok. Fikir belirtiliyor.. 😌

ErenA

🫳
Adam Kurana kural ülkeye müslüman demiş bunlar bile açıkça anayasaya aykırıda orasını geçtim konulan kuran kanunu değiştirilemez değiştirende inkarcıdır dedikten sonra paylaşımlara dikkat edelim demiş neyi ima ettiğinin farkındayızdır umarım.

SEMİH KARAOĞLU

Üye
Vatandaş
Adam Kurana kural ülkeye müslüman demiş bunlar bile açıkça anayasaya aykırıda orasını geçtim konulan kuran kanunu değiştirilemez değiştirende inkarcıdır dedikten sonra paylaşımlara dikkat edelim demiş neyi ima ettiğinin farkındayızdır umarım.
Ben mi yanlış biliyorum?
Türk milleti olarak her zaman kadınları el üstünde tutmadık mı?
Atatürk ten önce de kadınların hakkı vardı.
Arkadaşımızın anlatmak istediğini istediğiniz gibi anlamayın, evet üstü kapalı yazmış ama amacı o değil.
Amacı :Atatürk ten önce de kadına önem veriliyordu hatta İslam dini de kadına önem vermektedir . İnkar etmeye gerek yok.
Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi kurtaran askerlerin başında durmuştur ve ülkemizin kurtulmasinda büyük bir rol üstlenmiştir.
Ülkemizin kurtulmasinda kadınların da büyük payı vardır . Kadınların başımızın üstünde yeri vardır.
Bu konuşma daha da uzar ama fazla uzamasına gerek yok bence .

sakaahmet3419

Üye
Vatandaş
Kuran Kanun değil Kanunlarımız Türk Anayasasında ve Yasalar halinde bulunmaktadır. Ayrıca Müslüman bir ülke değil Laik bir Ülkeyiz.
1.Kanunlar Kur'an göre olsaydı herşey düzgün olurdu
Allah'ın hükmü ve Kur'an'ın hükmü önemli anayasasının değilde benim için

2.sevgi saygı farklı birşey minnet etmek çok farklı birşey sen köle değilsin sen sadece Allah'a minnet etmek zorundasın dinene bağlı olarak hiç bir kula minnet edilmez
saygı Sevgi duyarsın bunu bende yapıyorum

3. Her daim kadın kıymetli kadın bir anne
en başta

4. İstedini söyle düşün kimseden korkum da yok kimseye eğecek boynumda

Bu konular herkesin şahsi meselesi bana uyarmak düşer yol senin yolun yine
Ahiret zamanı herkes Kendi hesabını kendi verir

İyi günler dilerim saygılarımla

ErenA

🫳
1.Kanunlar Kur'an göre olsaydı herşey düzgün olurdu
Allah'ın hükmü ve Kur'an'ın hükmü önemli anayasasının değilde benim için

2.sevgi saygı farklı birşey minnet etmek çok farklı birşey sen köle değilsin sen sadece Allah'a minnet etmek zorundasın dinene bağlı olarak hiç bir kula minnet edilmez
saygı Sevgi duyarsın bunu bende yapıyorum

3. Her daim kadın kıymetli kadın bir anne
en başta

4. İstedini söyle düşün kimseden korkum da yok kimseye eğecek boynumda

Bu konular herkesin şahsi meselesi bana uyarmak düşer yol senin yolun yine
Ahiret zamanı herkes Kendi hesabını kendi verir

İyi günler dilerim saygılarımla
- Senin için neyin önemli olduğu gram umrumda değil burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti İstesende istemesende Anayasaya bağlı kalmak zorundasın. Anayasa benim için önemsiz diyemezsin.

- Kime minnet edeceğimi size soracak değilim Ülkemizin Kurucusuna Önderimize tabi ki de Minnet edeceğim kelime oyunu yapmaya gerek yok.

sakaahmet3419

Üye
Vatandaş
Tartışmayın dediğin şey ulu önderimiz ve Anayasamız Değerlerimizin ayaklar altına almasını kabul edemeyiz. Buna tepki gösterenede tartışmayın dememelisiniz.
Müslüman bir ülkede Allah'ın ve Kur'an hükmü önemli
Bunuda mahşerde hesap verir herkes
İsteyen istedi gibi yaşar
Atalar gelir vatan bırakır torunlar kavga yapar olay bundan ibaret