54. DÖNEM OYUN BAŞKANI SEÇİMİ ARA SONUÇLARI (31 Kişi İçeride)

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
41. Dönem Oyun Başkanı
Bizim memlekette lahmacun yenir dağıtılır siz fakirler ahahaha helva yiyorsanız bilemem
ölen kişinin ardından helva yapılıp taziyede ikram edilmesi geleneği kadim bir türk geleneğidir. eski türkçede " süçig " yahut " çövenç " şeklinde ifade edilen helvanın yapımına herkes katkıda bulunur, böylece ölen kişinin ruhuna dostluklarını ilettiklerine inanırlardı.

SILA

TÜRK ULUS BİRLİĞİ
Yasaklı Üye
Vatandaş
ölen kişinin ardından helva yapılıp taziyede ikram edilmesi geleneği kadim bir türk geleneğidir. eski türkçede " süçig " yahut " çövenç " şeklinde ifade edilen helvanın yapımına herkes katkıda bulunur, böylece ölen kişinin ruhuna dostluklarını ilettiklerine inanırlardı.
Her yöreye veya bölgeye göre farklılık gösteren bu gelenek genellikle lokma tatlı, tavuklu pilav, lahmacun, helva, hayır çorbası oluyor.

MAGARSUS

Tecrübeli Üye
Vatandaş
helvayı belediye veriyor artık direk kebap yiyoz