İTTİFAK SİSTEMİ RESMİLEŞTİRİLMİŞTİR. (15 Kişi İçeride)

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
Herhangi bir ittifak kurmayan, ittifaka dahil olmayan partiler ne olacak peki hocam. Seçimlerde istedikleri partilere oy kullanabilecekleri mi?

Oğuralp Göktürk

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
İttifak sistemi geldiğine göre partilerin de cogaldigina göre bakanlık seçimlerinde 10 milletvekili çıkaramayan partiler bakanlık hakkı kaldırılmali veya 5 milletvekiline indirilirse rekabet açısından iyi olur

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
İttifak sistemi geldiğine göre partilerin de cogaldigina göre bakanlık seçimlerinde 10 milletvekili çıkaramayan partiler bakanlık hakkı kaldırılmali veya 5 milletvekiline indirilirse rekabet açısından iyi olur
10 vekil demişken bilindiği üzere 10 vekil çıkaramayan partiler birleşmeye teşvik için hazine desteğinden mahrum bırakılmıştı. Biz Allah'ın izniyle geçeriz ama diğer partiler açısından bu kuralın tekrar gözden geçirilmesi yerinde olacaktır. Aksi halde 3-4 parti destek alırken diğerleri mahrum kalacak. @BaşkanOnline

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
10 vekil demişken bilindiği üzere 10 vekil çıkaramayan partiler birleşmeye teşvik için hazine desteğinden mahrum bırakılmıştı. Biz Allah'ın izniyle geçeriz ama diğer partiler açısından bu kuralın tekrar gözden geçirilmesi yerinde olacaktır. Aksi halde 3-4 parti destek alırken diğerleri mahrum kalacak. @BaşkanOnline
Diğer kurallar aynen devam edecek.

M-D

Aktif Üye
18. Dönem Oyun Başkanı
İttifakta olmayan partide enayi gibi ittifak dışında kaldığı halde oy vermez heralde 🤔
Erencim bu oyun 1 milletvekili oyuna
Vip
Eğitim paketi
Bakanlık
Sıralama önceliği vs vs
Veren oldu ve verdikleri ittifak dışı partiyi eğer makam para güç istiyorsa boşta olan partı neden vermesin
Yani burda hangi taraf enayi oluyor?

ErenA

🫳
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Erencim bu oyun 1 milletvekili oyuna
Vip
Eğitim paketi
Bakanlık
Sıralama önceliği vs vs
Veren oldu ve verdikleri ittifak dışı insandı eğer makam para güç istiyorsa neden vermesin
Yani burda hangi taraf enayi oluyor?
Sen olayı anlamamışsın MD
Şuan resmi ittifak yapılıyor 3 partiyle. 3 parti bir araya gelip 4. Partiyi dışarıda bırakırsa dışarıdanda o beni destekler diye plan yapılırsa 4. Partinin bu ittifaka oy vermesi enayilik olur bence diyorum.

M-D

Aktif Üye
18. Dönem Oyun Başkanı
Sen olayı anlamamışsın MD
Şuan resmi ittifak yapılıyor 3 partiyle. 3 parti bir araya gelip 4. Partiyi dışarıda bırakırsa dışarıdanda o beni destekler diye plan yapılırsa 4. Partinin bu ittifaka oy vermesi enayilik olur bence diyorum.
Erencim bence sen iyi değilsin idrak edemiyorsun benim dediklerimi
O 4.partiye rüşvet verirsen ve o partilerde buna razı gelirse ( eğitim paketi vip yeşil taş)
Neden vermesin diyorum güzel kardeşim benim anlatabildim mi kendimi

M-D

Aktif Üye
18. Dönem Oyun Başkanı
Erencim bence sen iyi değilsin idrak edemiyorsun benim dediklerimi
O 4.partiye rüşvet verirsen ve o partilerde buna razı gelirse ( eğitim paketi vip yeşil taş)
Neden vermesin diyorum güzel kardeşim benim anlatabildim mi kendimi
Bunu zamanında yapan partiler ve kişiler oldu diyorum bende tabiki de karşı Parti'nin teklifi kabul etmesi ile sonuçlanır
İttifaklığın resmileşmesiyle partı kurulmasında artış olucak
Ve 20 kişi yaptığında mv alırsın veya alacak gibiyken adamla bir şekilde anlaşmaya varırsın

Oyun siyaset oyunu ve sen belki de bu durumu son dakika farkedeceksin
Üzücü

M-D

Aktif Üye
18. Dönem Oyun Başkanı
Bunu zamanında yapan partiler ve kişiler oldu diyorum bende tabiki de karşı Parti'nin teklifi kabul etmesi ile sonuçlanır
İttifaklığın resmileşmesiyle partı kurulmasında artış olucak
Ve 20 kişi yaptığında mv alırsın veya alacak gibiyken adamla bir şekilde anlaşmaya varırsın

Oyun siyaset oyunu ve sen belki de bu durumu son dakika farkedeceksin
Üzücü
Sanırım örnek vermem gerekicek yoksa eren kardeşim anlamıcak beni

Zamanında sizin kaan yüksele bakanlıkta 1 oy atma karşılığında
Vip2
Bakanlık
Eğitim paketi vs vs teklif ettiğiniz gibi döngü olabilir diyorum

Burda teklif eden mi enayi?
Kabul eden mi enayi?
Sorum buydu sana erencim

Daha nasıl net anlatabilirim bilmiyorum 🤷‍♂️🤦‍♂️

Kaan Yüksel

Aktif Üye
39. Dönem Oyun Başkanı
Sanırım örnek vermem gerekicek yoksa eren kardeşim anlamıcak beni

Zamanında sizin kaan yüksele bakanlıkta 1 oy atma karşılığında
Vip2
Bakanlık
Eğitim paketi vs vs teklif ettiğiniz gibi döngü olabilir diyorum

Burda teklif eden mi enayi?
Kabul eden mi enayi?
Sorum buydu sana erencim

Daha nasıl net anlatabilirim bilmiyorum 🤷‍♂️🤦‍♂️
MD başkanım çok doğru yerden konuşmuş katılıyorum ve fikrini destekliyorum 👏🏻

Murat Ünlü

Son Kale "ALTIN OK"🏹Bir Sevdadır FENERBAHÇE🟡🔵
47. Dönem Oyun Başkanı
Valla burada önemli soru şu dışarıda parti kalacak mı..?

Kalacaksa bunlar kimler olacak..?

Benim naçizane dışarıda kalan ya da kalacak olan partilere önerim onlar da el ele versin, onlar da bir ittifak kursunlar, bir şeyleri beraber başarsınlar kimsenin gölgesi altında kalmasınlar umarım bu şekilde olur

M-D

Aktif Üye
18. Dönem Oyun Başkanı
Valla burada önemli soru şu dışarıda parti kalacak mı..?

Kalacaksa bunlar kimler olacak..?

Benim naçizane dışarıda kalan ya da kalacak olan partilere önerim onlar da el ele versin, onlar da bir ittifak kursunlar, bir şeyleri beraber başarsınlar kimsenin gölgesi altında kalmasınlar umarım bu şekilde olur
Keşke senin fikrinde ilerlese bu süreç
Fakat şöyle bir durum var
Oyunda 3 ittifak olsa
2 ittifak birbirine denk olacak
3.ittifak arada rekabette olmucak olmayıncada devreye yancılık giricek
Bu oyun 2022 de öyleydi
1 güçlü partı vardı
2. Ve 3. Partı birleştiler yinede geçemediler
Ardından bu sistemde çoğalan partiler sayesinde yancılık devreye girdi
Keşke olmasa ama yüzde yüz olucak malesef döngü hep aynı