Normalde hiç fikirlerimi desteklemez şaşırttıMD başkanım çok doğru yerden konuşmuş katılıyorum ve fikrini destekliyorum![]()

Normalde hiç fikirlerimi desteklemez şaşırttıMD başkanım çok doğru yerden konuşmuş katılıyorum ve fikrini destekliyorum![]()
aynen md kardeşim iyi bilir o günleri Kızılelmanın arkasında 2. ve 3.cü parti birleşiyorlardı yinede geçemiyorlardı en son 1 gece berabere bitince 2 side o ayı 1.ci tamamlayınca sevindilerKeşke senin fikrinde ilerlese bu süreç
Fakat şöyle bir durum var
Oyunda 3 ittifak olsa
2 ittifak birbirine denk olacak
3.ittifak arada rekabette olmucak olmayıncada devreye yancılık giricek
Bu oyun 2022 de öyleydi
1 güçlü partı vardı
2. Ve 3. Partı birleştiler yinede geçemediler
Ardından bu sistemde çoğalan partiler sayesinde yancılık devreye girdi
Keşke olmasa ama yüzde yüz olucak malesef döngü hep aynı
Bahsettiğim yorum zamanı sen lunaparktaydın kardeşim sallanıyordunaynen md kardeşim iyi bilir o günleri Kızılelmanın arkasında 2. ve 3.cü parti birleşiyorlardı yinede geçemiyorlardı en son 1 gece berabere bitince 2 side o ayı 1.ci tamamlayınca sevindiler![]()
aynennnnn ramazanda yalanda güzel gidiyormuş ha iftar açıldı sanırımBahsettiğim yorum zamanı sen lunaparktaydın kardeşim sallanıyordun
Oldlar bilir
Ama senin zamanına gelirsem sizi hiç göremedim kardeşim çok gerideydiniz![]()
Allah kabul etsin oruçlarımızı inşALLAHaynennnnn ramazanda yalanda güzel gidiyormuş ha iftar açıldı sanırım![]()
Amin cümlemizinAllah kabul etsin oruçlarımızı inşALLAH![]()
Yönetim de aynısını dedi kralresmi olmayan ittifaklıktan tek farkı şimdi en az 2 en fazla 3 parti oluşu olacak eskiden A tarafı ve B tarafı vardı zayıf bir partiysen mecburiyetten bir tarafı seçmek zorunda kalacaktın ve her zaman 3-5 vekil alıp oturacaktın diğerleride onların alt partisi olarak onlara oy atacaklardı sadece 2 parti yarışacaktı. şimdi en azından 3lü 3lü gruplar halinde dağılırsa herkes güzel olur ne entrikalar ne savaşlar ne rekabetler döner deneyip izleyelim görelim bakalım . burada ittifakları dengeleyecek olan sanırım yönetim olacak çünkü söylendiği üzere türk ulusla altınok birleşemez aşırı güç olur ama yarın bir gün 2 partinin oyuna 3 partinin denk gelen oyu olursa bu tarz birşey gerçekleşebilir diye algıladım
.1. Soru: 10 partinin girebildiği seçime 3 partide giremiyorsa zaten oyunun bir değeri yoktur, başka partiye atabilir.
2. Soru: Bakanlık seçimlerine müdahale etmeme taraftarıyız, kim kime oy veriyorsa versin. Bunun bir engeli yolu yok.
3. Soru: Evet atabilirler ancak yine 3 parti 1 aday bile sokamadıysa çok ciddiye alınacak bir ittiafk değildir.
4. soru: Z partisi yalnızca ittifak üyesi partilere oy verebilir.
Bu soruları zaten sizlere yönelten bendim bana söylenmediğini düşünüyorum.Arkadaşlar Meclis seçimlerinde bir müdahale olmayacağını bu konuda konuştuk.
Şimdi Meclis seçimlerinde nasıl ittifak yok demesin kimse, rica ediyoruz.
Konuları takip etmeyip görüş belirtmeyip daha sonra bu neden böyle diyemezsiniz.
Bu masalları geçelimZaten herkes istediğine atıyor bunun ittifaklar ile alakasi yok vekiller halkı temsil eder partiyi değil![]()
Eren sen sormuşsun sana cevap verilmemiş, söylediğin şey doğru evet.Bu soruları zaten sizlere yönelten bendim bana söylenmediğini düşünüyorum.
Daha açık söylemem gerekirse oyunda 3 ittifak var 3. İttifak kime destek verirse o bakanlıkları alacak ancak kim bilebilir 3. İttifakı saf dışı bırakıp 1. Ve 2. İttifakın meclis seçimlerinde ittifaklar arası ittifak yapmayacağını. Benim itirazım yok sadece katkı sunmaya çalışıyorum. Meclis Bileşenleri seçimi İttifakların yönetim kontrolünde ve max 3 üyeli olması kurallarını ortadan kaldırıyor.
Vekiller bağımsız partisinden ayrı hareket etse bu sistemde sorun yok ancak herkes biliyor ki milletvekillerine bir liste verilir git buna oy at denir. İttifak sistemiyle uyumlu bir seçim olmadığını düşünüyorum.
Söylediğine de şurada katılmıyorum,Bu soruları zaten sizlere yönelten bendim bana söylenmediğini düşünüyorum.
Daha açık söylemem gerekirse oyunda 3 ittifak var 3. İttifak kime destek verirse o bakanlıkları alacak ancak kim bilebilir 3. İttifakı saf dışı bırakıp 1. Ve 2. İttifakın meclis seçimlerinde ittifaklar arası ittifak yapmayacağını. Benim itirazım yok sadece katkı sunmaya çalışıyorum. Meclis Bileşenleri seçimi İttifakların yönetim kontrolünde ve max 3 üyeli olması kurallarını ortadan kaldırıyor.
Vekiller bağımsız partisinden ayrı hareket etse bu sistemde sorun yok ancak herkes biliyor ki milletvekillerine bir liste verilir git buna oy at denir. İttifak sistemiyle uyumlu bir seçim olmadığını düşünüyorum.
Bende bu seçim için dememiştim önümüzdeki seçimler adına tekrardan gözden geçirilmeli demiştim. Yeni bir kuralı gözlemlemek için seçimleri bekliyoruz bir sorun olursada görüş belirtiyoruz.Eren sen sormuşsun sana cevap verilmemiş, söylediğin şey doğru evet.
Ancak biz o zaman bunu yazdığımızda bir itiraz yok,
Herkesin istediğine oy vermesi kabul edilmiş. Ve bu açıkca biz tarafından yazılmış.
Şu an meclis seçimlerinde gündem olması saçma.
Bu seçimde buna yönelik tüm itirazları reddeceğiz.
Sistem değiştirilmek isteniyorsa şu an seçim sırasında olmaz, bu seçim herkes istediğine oy verecek.
Bunda anlaşalım.
Yazılanları takip etmeyip, açıkca meclis seçimlerinde herkes istediğine oy verecek bunu engellemiyoruz dememize rağmen şu an böyle değildi demek kabul ettiğimiz bir şey değil.
Tamam ancak atladığın şey şu, o zaman seçimin ne anlamı kalıyor?Bende bu seçim için dememiştim önümüzdeki seçimler adına tekrardan gözden geçirilmeli demiştim. Yeni bir kuralı gözlemlemek için seçimleri bekliyoruz bir sorun olursada görüş belirtiyoruz.
Geçen seçimde de ittifaklar sadece kendi partisine oy veriyordu ama çoğunluğu alan ittifak seçimleri alamadıSöylediğine de şurada katılmıyorum,
İttifak yalnızca birbirine oy verebilir kuralı getireceksek o halde seçime gerek yok,
En fazla vekile sahip olan ittifak/parti seçim olmadan atasın makamları o halde, seçim olmasına gerek yok ki.
Bence bir tartışma konusu açılıp orada devam edilmesi daha sağlıklı olacak.
Ama geçen seçim böyle olmadıTamam ancak atladığın şey şu, o zaman seçimin ne anlamı kalıyor?
En fazla vekile sahip parti/ittifak atasın.
Yanlıs mı ?