İTTİFAK SİSTEMİ RESMİLEŞTİRİLMİŞTİR. (1 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Belki benim gönlümde baskasi geciyor ona oy atamazmiyim baska partinin uyesi oldugumdan😄
Peki neden Başka Partinin üyesiyken Seçimlerde başka partiye atamıyorsun. Bakanlık seçimi ile Milletvekili seçimi arasında ne gibi bir fark varda birinde sadece ittifakına atabilirken diğerinde istediğine atabilesin

K A T L İ A M

🇹🇷 HÜRRİYET🇹🇷
Vatandaş
Peki neden Başka Partinin üyesiyken Seçimlerde başka partiye atamıyorsun. Bakanlık seçimi ile Milletvekili seçimi arasında ne gibi bir fark varda birinde sadece ittifakına atabilirken diğerinde istediğine atabilesin
Onuda atalim bana farketmez nasil uygun goruluyorsa

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Söylediğine de şurada katılmıyorum,
İttifak yalnızca birbirine oy verebilir kuralı getireceksek o halde seçime gerek yok,
En fazla vekile sahip olan ittifak/parti seçim olmadan atasın makamları o halde, seçim olmasına gerek yok ki.

Bence bir tartışma konusu açılıp orada devam edilmesi daha sağlıklı olacak.
Burda da şöyle bir soru gelir
Oyun başkanlığında her parti ayrı aday çıkaracak ve her parti kendi adayına oy atacaksa neden seçim yapıyoruzki en yüksek katsayılı parti oyun başkanlığını direk alsın.
Ben bunu tartışmak adına söylemiyorum farklı fikirlerle katkı sunmaya çalışıyorum yanlış anlaşılmasın.

O A B İ

A D İ N🎗️Altın Ok Bşk. Yrd. 57&46.Dnm Meclis Bşk.
Vatandaş
Hocam valla biz son kural olan vekil seçimlerinde müdahale etmeme kararı aldık. Kim kime atmak istiyorsa atabilir sözünüzü referans alarak ittifak içi veya dışı 10 vekil altı partilere oy atmış olabiliriz😂 Şimdi nasıl olacak??
Doğru diyorsun burada bir yöntem hatası var.
Geçen seçimde 10 vekil üstü partiler yalnızca kendine oy kullanabiliyordu, bu kuralı kaldırmadık.

BİLGEM GÖKTÜRKS

Üye
Vatandaş
Merhaba simdi ittifak olmak guc birligi yapmak yada bizleri birlesmeye tesvik etmek yonetimin fikri idi bizlerde kendi icerimizde olusum sagladik ancak Meclis secimleri ve olusumlari oyuncunun ve partilerin insiyatifinde olmali. Secim zamanina kadar oyun kurallari ile oynarken. Mecliste kazanamiycagimiz bir meclis oylamasina gerek yok dolayisi ile secimlere girip vekil almayada gerek yok.Meclis olusumu reel hayattada oyun dada burada rekabeti getirmeli yani ittifaklar aralarinda anlasma ihtimali olmali yoksa yonetim hepimize birer puan bicsin olsun bitsin ben 15 kisi ile siralama aliyor 67 oy cikariyorsam ve bu konuda da iddiami ortaya koyabilmeliyim.kaderimi bekleyemem

34KRAL34.

Üye
Vatandaş
Benim görüşüm uygun bir tarih aralıgında secimin tekrarı yapılmasın daha iyi olur gibi

Kaan Yüksel

Yeniden Doğuş🌄
39. Dönem Oyun Başkanı
Selamlar herkese.
Bu seçimlerle ilgili her oyuncunun kendi partisine oy atabilmesi ve katsayı ile ilgili bence sorun olduğunu düşünüyorum.
Evet rekabet için yapılmış bir adım ama seçim yapılmasının mantığı kalmıyor.
Bana soracak olursanız katsayı ve sadece kendi partisine oy kullanabilme olucaksa her seçim olmalı ya da şahsi görüşüm bu kısıtlama tamamen kalkmalı.
İttifaklar resmileştirilerek ve kurallar içine alınarak bence güzel bir adım atıldı ama eskiden olduğu gibi partiler adaylarını belirlesin ittifak sistemi içerisinde ve kendi ittifakı dışına da oy atabilsin o zaman rekabet daha fazla olacaktır.
Geçmişte de gördük birçok partinin bilgisi olmadan oy kaydığını bu şekilde partiler daha bilinçli hareket edip vekil isimlerini ona göre yazarlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...