MECLİS SEÇİMLERİNİN İŞLEYİŞİ HK. DUYURU (7 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
hocam ittifakta 3 parti var
2'si 10mv altı çıkartıyor diğeri 10mv üstü
kazanamayacağınida biliyor diğer 2'si başka bir ittifakla anlaşırken 10mv üstü parti napacak?
10 mv üstü parti diğer 10 mv altı partilerle anlasabilir ya? böyle bir ihtimal var.
Bozkurt harekat 10 mv altı partilerin tamamıyla anlassa kendi adaylarını kazandırabilirdi :)

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Oyun Başkanlığı seçiminde katsayı var eren.
Neden bu ısrar? neden bu anlamamazlık?
3 parti katsayı kasarsa diğer partilerden daha fazla oy alabilir.
Ya mantıken doğru olabilir ama uygulamada böyle olmayacak hepimiz biliyoruz.
Neyse ben puan kasmaya gidim en iyisi anlaşamıyoruz 😁

OğuzZ

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
Yahu burada 3. ittifaktan bahsediyoruz tüm vekil sayısı zaten 20 falan, 20 oyla neyi kazanacak?
Bu ittifağa sadece kendine oy kullan demek şu oluyor, seni saf dışı bırakıyoruz. 20 vekilinin bir önemi yok.
Bu adalet mi ?
20 oyuyla kazanamıyor olabilir ama 4-5 oyuyla istediğine seçim kazandırıyor sizce bu adalet mi? Bakın partiler ve isimler üzerinden bir tartışma içerisinde değilim seçimin sistemsel olarak sıkıntılı olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sadece şunu soruyorum size ben bağlı bulunduğum ittifak partisine oy atamayacaksam neden o ittifakta bulunuyorum ve ben diğer ittifak partilerinin yancısı mıyım sorgulanması gereken budur.

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
20 oyuyla kazanamıyor olabilir ama 4-5 oyuyla istediğine seçim kazandırıyor sizce bu adalet mi? Bakın partiler ve isimler üzerinden bir tartışma içerisinde değilim seçimin sistemsel olarak sıkıntılı olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sadece şunu soruyorum size ben bağlı bulunduğum ittifak partisine oy atamayacaksam neden o ittifakta bulunuyorum ve ben diğer ittifak partilerinin yancısıyım sorgulanması gereken budur.
Ne olacak oguz artık boş yapmaya başladınız iyice . He oldu tüm partiler sadece kendıne kullansın oyu, sadece pençe ittifakı kazansın öylemi. O zaman seçimler de olmasın, kalksın hepsi, tüm herşeyi siz alın. Kardeşim burada ağlayacağına biraz insanlarla iyi gecinmeyi deneyin ve seçim görüşmeleri yapın. Bu kadar basit

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
20 oyuyla kazanamıyor olabilir ama 4-5 oyuyla istediğine seçim kazandırıyor sizce bu adalet mi? Bakın partiler ve isimler üzerinden bir tartışma içerisinde değilim seçimin sistemsel olarak sıkıntılı olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sadece şunu soruyorum size ben bağlı bulunduğum ittifak partisine oy atamayacaksam neden o ittifakta bulunuyorum ve ben diğer ittifak partilerinin yancısıyım sorgulanması gereken budur.

Yahu sizi isteseler nolacak ? 50 vekilniz varken 37 oy almışsınız arkadaşım.
Bunu algılayabiliyor musun?
13 vekil kaybın var işe başlarken?
Gidin bu 13 kişiyi bulun, sorun sistem değil sorun yapılanmanız.

Ayrıca İttihatçılar ile anlaşan siz değil miydiniz? Hata yapınca patladiniz hepsi bu.

A M İ R A L

🇹🇷HÜRRİYET🇹🇷
Vatandaş
Anlamadığım şeyi tartıştınız konu gerçek olursa seçimin bir mantığı kalmıyor en fazla oya sahip olan atama yapsın bizlerde uğraşmayalım sizin istediniz bu mu

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Arkadaşlar oyunu açtığınızda girişte Çevrimiçi Başkanlık Oyunu yazıyor,
Aynı zamanda oyunumuz bir siyaset oyunu.

İyi siyaset yapan kazanır.
47 vekile sahip bir ittifak 4-5 vekil bulup kazanamıyorsa bu bizim sorunumuz değil.
Ki yani görüşme yapıyorsunuz, görüşme yaptığınız kişiler size oy vermiyor.
Ya da hatalı atamadan vekillikleri gidiyor.
Sorun bizde mi gerçekten ?

OğuzZ

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
Yahu sizi isteseler nolacak ? 50 vekilniz varken 37 oy almışsınız arkadaşım.
Bunu algılayabiliyor musun?
13 vekil kaybın var işe başlarken?
Gidin bu 13 kişiyi bulun, sorun sistem değil sorun yapılanmanız.

Ayrıca İttihatçılar ile anlaşan siz değil miydiniz? Hata yapınca patladiniz hepsi bu.
Arkadaşım bu benim iç sorunum onla ilgili sorulacak hesap varsa ittifak içinde sorulur sen bunu dert etme. Şu an seni isteyenler yarın bir gün istemeyince nasıl bir yorumda bulunacaksın?

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Ya mantıken doğru olabilir ama uygulamada böyle olmayacak hepimiz biliyoruz.
Neyse ben puan kasmaya gidim en iyisi anlaşamıyoruz 😁
Yahu eren, Bozkurt Harekat olarak 10 altı vekile sahip 5 partiyi görüşüp size oy vermelerine ikna edebilirdin, neden etmedin?

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
Arkadaşım bu benim iç sorunum onla ilgili sorulacak hesap varsa ittifak içinde sorulur sen bunu dert etme. Şu an seni isteyenler yarın bir gün istemeyince nasıl bir yorumda bulunacaksın?

Kaybedeceğim bu kadar basit.
Diğer ay da senin gibi 3 katsayısı olan adamları yakalayıp katsayı kasmasi için yakasına yapışacagim.
Başka soru ?

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Şu detayı da vermek istiyorum ittifaklar ilk başladığında yıldırım ittifağı oy toplamı 280di, Pençe ittifağı ise 500lerdeydi.
Ay sonuna geldiğimizde pençe ittifağı katsayı sayısını korumus yıldırım ittifağı 430lara kadar gelmiş.
Bu şu demek oluyor, sıralamada diğer ittifakları süpürmüş iki ittifak.
Oyunda 1200 katsayı var, 500ü 1. ittifak
430u 2. ittifak,
3. ittifağın yapması gereken şey 1. ittifak ve 2. ittifaktan katsayı çalmak bu kadar basit.

OğuzZ

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
Kaybedeceğim bu kadar basit.
Diğer ay da senin gibi 3 katsayısı olan adamları yakalayıp katsayı kasmasi için yakasına yapışacagim.
Başka soru ?
Mesele kazanmak veya kaybetmek değil hele hele kaybettiğimden ötürü bu tartışmayı yaptığımı düşünüyorsan yanılıyorsun. Sana da soruyorum bağlı bulunduğun ittifaka oy veremiyorsan neden o ittifakta yer alırsın? Ya bağımsız takılırsın istediğine oy atarsın ya da bağlı olduğun ittifaka oy atmak için uğraşırsın tartışırsın.

MAGARSUS

AltınOk Gladyatörü ⚔️
56. Dönem Oyun Başkanı
20 oyuyla kazanamıyor olabilir ama 4-5 oyuyla istediğine seçim kazandırıyor sizce bu adalet mi? Bakın partiler ve isimler üzerinden bir tartışma içerisinde değilim seçimin sistemsel olarak sıkıntılı olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Sadece şunu soruyorum size ben bağlı bulunduğum ittifak partisine oy atamayacaksam neden o ittifakta bulunuyorum ve ben diğer ittifak partilerinin yancısı mıyım sorgulanması gereken budur.
%1 oyu olmayan partiler gerçek hayatta mecliste 15 milletvekili aldılar role play oyununu bilerek mi oynuyorsunuz yani senin bu
işin muhalefet olmuyor daha boşa konuşarak muhalefet yapmaya benziyor

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Mesele kazanmak veya kaybetmek değil hele hele kaybettiğimden ötürü bu tartışmayı yaptığımı düşünüyorsan yanılıyorsun. Sana da soruyorum bağlı bulunduğun ittifaka oy veremiyorsan neden o ittifakta yer alırsın? Ya bağımsız takılırsın istediğine oy atarsın ya da bağlı olduğun ittifaka oy atmak için uğraşırsın tartışırsın.
Şunun cevabını verir misiniz?
Yalnızca ittifaklar kendi içinde oy kullanacaksa 3. ittifak toplam 20 vekilden olusuyorsa bu ittifağın kazanamaycağı belli.
2. ittifak 35 kişiden olusuyorsa kazanamayacağı belli.
1. ittifak 45 kişiden olusuyorsa kazanacağı belli.
O halde seçime ne gerek var?
Seçim olmasın 1. olan ittifak bakanlıkları atasın diyorsa gündem edin diyoruz.
Önerdiğiniz sistem önerisi seçim olmasın demek, burada anlasalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...