MİLLİ İSTİKLAL PARTİSİ YÖNETİMİNİN AÇIKLAMALARI GERÇEĞİ YANSITIYOR MU? (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
Dün yayımladığımız "Milli İstiklal Partisi'nde Büyük Kriz! Otoriter Yaklaşım Gölgesinde Parti Bölünüyor!" haberinin ardından, Milli İstiklal Partisi’nin yeni Genel Başkanı A H M E T resmi forum hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, partinin dağılacağına ve iç huzursuzluk yaşandığına dair haberlerin asılsız olduğu öne sürüldü.

Ancak, parti içindeki durumla ilgili görüşlerini paylaşan bir parti üyesi, bu açıklamanın gerçeği tam olarak yansıtmadığına dikkat çekiyor. Gerçekten de parti içindeki huzursuzluk yok mu, yoksa yeni yönetim yalnızca krizi örtbas etmeye mi çalışıyor? Bu röportajda, ismi gizli kalmak kaydıyla konuşan bir parti üyesinin ifadeleriyle Milli İstiklal Partisi'ndeki son durumu değerlendiriyoruz.

PARTİDEKİ YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ VE LOGO KRİZİ

Kısa süre önce Milli İstiklal Partisi’nin yönetimi tamamen değişti ve bu değişiklik sadece isimlerle sınırlı kalmadı. Partinin logosu bile değiştirildi.

Yeni yönetim kadrosu, üyelere danışılmadan belirlendi.
Üstelik, parti yönetimine daha önce Asil Türk Partisi üyesi veya yöneticisi olmuş isimler getirildi.

Bu durumu nasıl değerlendirdiğini sorduğumuzda, ismi gizli kalmak kaydıyla konuşan parti üyesi şunları söyledi:

🗣️ "Parti tamamen Asil Türk Partisi’nin kontrolüne geçti. Zaten amaçları en başından beri buydu. Sinan’ın oyun başkanlığı ligi bitene kadar beklediler. Sonrasında doğrudan parti yönetimini ele geçirdiler. Ve bunu üyelere sormadan yaptılar."

Parti içindeki bazı eski üyeler, bu değişimi "darbe" olarak nitelendirirken, yönetim ise "birleşme" olarak lanse etti. Ancak birçok üye, bu değişimden rahatsız ve sürecin şeffaf yürütülmediğini düşünüyor.

PARTİDE OTORİTER YÖNETİM VE ÜYELERE BASKI

Parti içinde, özellikle yeni yöneticilerin üyelere karşı küçümseyici ve baskıcı bir tutum içinde olduğu öne sürülüyor. Bu iddiaları sorduğumuzda, ismini vermek istemeyen parti üyesi şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

🗣️ "Tek kişilik rejim var. Üyeleri üstten alıyorlar, kendilerini çok yüksek görüyorlar. Eleştiri yapmayanlara bile 'sana ne?' diyorlar. Eleştiri yapanları siz düşünün."

Parti içindeki baskı ortamının nasıl işlediğini sorduğumuzda ise şunları söyledi:

🗣️ "Başta büyük makamlar vaadediyorlar. İnsanları bu vaatlerle susturuyorlar. Ama bu sözler tutulmadığında, sıkıntılar çıkıyor. O zaman da ya partiden atıyorlar ya da küfür edip oyunu bıraktırıyorlar."

Bu açıklamalar, parti içindeki rahatsızlıkların ciddi boyutlara ulaştığını gösteriyor.

SEÇİM SÜRECİNDE ÜYELER NEDEN PARTİDE KALDI?

Normalde, parti içindeki muhaliflerin hemen ihraç edilmesi veya kendi istekleriyle ayrılması beklenirdi. Ancak şu an için böyle bir durum yaşanmadı.

Bu konuyu sorduğumuzda, gizli konuşan parti üyesi, şu önemli detayı paylaştı:

🗣️ "Seçimlerden dolayı ne biz çıkabildik ne de parti bizi atabildi. Oyun yönetimi de seçim bitimini beklememizi söyledi. Seçim bitince ne olacağını göreceğiz."

Yani şu an için parti içinde birçok kişi istemediği halde kalıyor. Ancak seçim sonrası büyük kopuşların yaşanması muhtemel görünüyor.

YENİ GENEL BAŞKANIN AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITIYOR MU?

Milli İstiklal Partisi’nin yeni Genel Başkanı A H M E T, yaptığı açıklamada partide herhangi bir huzursuzluk olmadığını ve partinin bütünlüğünün korunduğunu söyledi.

Bu açıklamayı sorduğumuzda, gizli konuşan parti üyesi, sert ifadelerle karşılık verdi:

🗣️ "Hangi genel başkan partisinde sorun olduğunu kabul eder ki? Tabii ki her şey yolundaymış gibi gösterecekler. Onlar yalanı, dolanı severler. Bakanlık seçimlerinden sonra verilen sözler tutulmazsa bakalım ne olacak? İkinci bir isyan çıkar mı, Allah bilir."

Bu ifadeler, Genel Başkan’ın yaptığı açıklamanın, gerçekte yaşanan krizle örtüşmediği görüşünü destekliyor.

MİLLİ İSTİKLAL PARTİSİ'NİN GELECEĞİ VAR MI?

Tüm bu yaşananlardan sonra, partinin geleceği nasıl olacak? Gizli konuşan parti üyesinin değerlendirmesi şöyle:

🗣️ "Partinin geleceğini iyi görmüyorum. Fazla ömrü kalmadı. İlerleyen zamanda da böyle yapmaya devam ederlerse, tek kalacakları belli. Herkes görüyor zaten. Söz verme işi ve küfürler devam ettikçe bunlar hiç toparlanamazlar. Bu kriz olmasa bile ilerleyen zamanda büyük krizleri olacağından eminim."

Buna ek olarak, parti içerisindeki muhaliflerin seçim sonrası tamamen ayrılacağını ve/veya atılacağını söyledi.
Parti içindeki muhaliflerin seçim sonrası tamamen ayrılacağı iddiası, partinin geleceği açısından ciddi bir kırılma noktası oluşturabilir.

MİLLİ İSTİKLAL PARTİSİ, OYUN BAŞKANI SEÇİMİNİ KAYBEDECEK Mİ?

Tüm bu tartışmalar, Milli İstiklal Partisi’nin seçimlerde büyük bir darbe alacağına dair güçlü işaretler veriyor.

Şu an parti, sıralamada hala en üst sırada yer alsa da, yaşanan iç kriz ve üye kayıpları nedeniyle başkanlık seçimlerini kazanması zor görünüyor.

Eğer bu iç bölünme devam ederse, Milli İstiklal Partisi’nin seçimlerden büyük bir yenilgiyle çıkması sürpriz olmayacak.

Bu röportaj, Milli İstiklal Partisi'nde yaşanan iç karışıklığın derinleştiğini ve seçim sonrasında çok daha büyük krizlerin yaşanabileceğini gösteriyor.

Yaşananları takip etmeye devam edeceğiz. 🗳️

Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.WhatsApp Görsel 2025-04-04 saat 14.07.19_99ebcae9.jpg