MSB Hakkında. (5 Kişi İçeride)

Semih.

44. & 55.Dönem Milli Savunma Bakanı🪖
Vatandaş
Sevgili Vatandaşlarımız;

Son zamanlarda Meclis-Ordu arasında anlaşmazlıklar olduğunu öne süren "dedikoduları" Hayretle izliyoruz. Meclisimiz ve Ordumuz halkındır.
Unutulmamalıdır ki bu ülkenin en yüce iradesi milletin iradesidir ve bu irade Meclis aracılığıyla tecelli eder.

Milli Savunma Bakanlığı olarak biz, görevimizi anayasa çerçevesinde, Meclis denetiminde ve halkın iradesi doğrultusunda sürdürmekteyiz. Ordu, siyasetin değil milletin emrindedir. Her kim ki halkın oylarıyla seçilmiş temsilcileri tehdit eder, o kişi demokrasiyi değil, vesayeti savunur.

Oyun Başkanının açıklamaları ne yazık ki bir kutuplaşma ve baskı politikası izlemektedir. Fakat bilinmelidir ki, Milli Savunma Bakanlığı bu tür yaklaşımlara boyun eğmeyecek, demokrasiden ve halk iradesinden asla taviz vermeyecektir.

Ordumuz ve Meclisimiz arasında hiçbir sorun yoktur. Halkımız için elimizden geleni yapacağız.

Tüm halkımıza saygıyla duyururuz.

Ordu, milletindir; milletin iradesine gölge düşürenin karşısındayız.

SemihY.
Milli Savunma Bakanı

A M İ R A L

Milli Gençlik Parti Sözcüsü / Deniz K. K.
Vatandaş
Senin görevin ordu ile meclis arasındaki ilişkiyi iyi tutmaktır ama ne yazık ki geçen günlerde meclis ile ordu arasını düzelteceğine sen ordu ile zıtlaşmayı seçtin

Semih.

Vatandaş
Senin görevin ordu ile meclis arasındaki ilişkiyi iyi tutmaktır ama ne yazık ki geçen günlerde meclis ile ordu arasını düzelteceğine sen ordu ile zıtlaşmayı seçtin
Ordu ile zıtlaştığımı nerden çıkardınız?

Konunun uzamaması gerektiğini komutanlarımıza ve meclisimize güvendiğimizi söyledik. Bu zıtlaşma mı oluyor

A M İ R A L

Vatandaş
Ordu ile zıtlaştığımı nerden çıkardınız?

Konunun uzamaması gerektiğini komutanlarımıza ve meclisimize güvendiğimizi söyledik. Bu zıtlaşma mı oluyor
Bunlar sadece ilk bakışta bulduklarım

Ekli dosyalar

• IMG_20250426_115058.jpg
    IMG_20250426_115058.jpg
    137.8 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_20250426_115125.jpg
    IMG_20250426_115125.jpg
    146.5 KB · Görüntüleme: 27

Semih.

Vatandaş
Bunlar sadece ilk bakışta bulduklarım
Genel Kurmay Başkanının bana hiç haber vermeden yaptığı atamalar hakkında ne düşünüyorsunuz peki?

Wikide yazan kurala göre Ordu'da Msb ve Gkb ortak karar alıyor fakat bana danışılmadı.
Ordu ve Meclis arasında ufak sıkıntıların ortaya çıkmasında benim kadar Sayın Genel Kurmay Başkanımızın da suçu vardır.

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
Ordu bileşenlerini bu bilgiyi teyit etmek için buraya davet ediyorum.
Türk silahlı kuvvetleri bu denli maskaralığa müsade etmeyecek bir kurumdur.
Kara Kuvvetleri komutanı olarak şanlı ordumuzun bekası için yapacaklarımın önüne hiç bir kuvvetin geçemeyeceğini birkez daha beyan ediyorum.

Bu durumun müsebbibleri derhal istifa etmelidir.

Aksi halde kara kuvvetleri komutanlığı kışlasından çıkacaktır !

Emre Reus

55.Dönem Sinop Valiliği 👑 21 Kere Sinop Valiliği⭐
Vatandaş
Milli savunma bakanının. Ordumuzun imaj ve prestijini sarmasından rahatsızız en kısa sürede komuoyu önünde özürünü aksi halde istifa haberini amlayı umuyoruz.
Milli Savunma Bakanının ne suçu var söylesene hiç bir sebep yokken Orduyu karıştıran sen değil misin sırf kendi partin Koltuk alsın Diye Bamebo ve Kadir Doğanı görevinden etmedin mi şimdi Milli Savunma Bakanının suçu mu diyorsun gidip konuştun mu acaba Msb'yle söylesene senin foruma attığın zaman Kadirle Bamebonun görevden alındığı vakit Msb'nin haberi yoktu ondan habersiz iş yaptın

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
Milli Savunma Bakanının ne suçu var söylesene hiç bir sebep yokken Orduyu karıştıran sen değil misin sırf kendi partin Koltuk alsın Diye Bamebo ve Kadir Doğanı görevinden etmedin mi şimdi Milli Savunma Bakanının suçu mu diyorsun gidip konuştun mu acaba Msb'yle söylesene senin foruma attığın zaman Kadirla Bamebonun görevden alındığı vakit Msb'nin haberi yoktu ondan habersiz iş yaptın
Kendi bünyemizde bir atama gerçekleştirirken siyasetcilerden icazet alacak değiliz. Hakkımız vardı ki yaptık.

A M İ R A L

Vatandaş
Genel Kurmay Başkanının bana hiç haber vermeden yaptığı atamalar hakkında ne düşünüyorsunuz peki?

Wikide yazan kurala göre Ordu'da Msb ve Gkb ortak karar alıyor fakat bana danışılmadı.
Ordu ve Meclis arasında ufak sıkıntıların ortaya çıkmasında benim kadar Sayın Genel Kurmay Başkanımızın da suçu vardır.
O senin ve Genel Kurmay arasında olan bir şeyi demek ki anlaşmazlıklarınız olmuş önceden

Peki ben sana sorayım komutanlar görevden alındıktan sonra Genel kurmaya ulaştınız mı niye aldın kimleri atayacan diye sordun mu

Emre Reus

Vatandaş
Kendi bünyemizde bir atama gerçekleştirirken siyasetcilerden icazet alacak değiliz. Hakkımız vardı ki yaptık.
Sizin Hakkınız yoktu Genel Kurmay Başkanı gelip Msb başkanıyla konuşsaydı kendi aralarında ve Msb başkanı onaylasaydı olur du iyi o zaman her göreve gelen Msb başkanın dan habersiz iş yapsın görevden alsın yerine başkasını koysun o zaman ne gerek Milli Savunma Bakanının direk kaldırılalım o koltuğu tüm orduyu Genel Kurmay Başkanı yönetsin

Semih.

Vatandaş
O senin ve Genel Kurmay arasında olan bir şeyi demek ki anlaşmazlıklarınız olmuş önceden

Peki ben sana sorayım komutanlar görevden alındıktan sonra Genel kurmaya ulaştınız mı niye aldın kimleri atayacan diye sordun mu
İlk olarak önceden Genel Kurmayla bir anlaşmazlıklarımız olmadı. Geçmişte yaptığımız işler haricinde konuşmamız olmamıştır.

Görevden alırken bana sormayan adam atama yaparken mi bana soracak?

Emre Reus

Vatandaş
@BaşkanOnline Reyis kusura bakma yanlış anlama beni ama Milli Savunma Bakanının koltuğu gereksiz yer kaplıyor onu kaldıralım da Genel Kurmay Başkanı istediği kadar at koştursun

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
Sizin Hakkınız yoktu Genel Kurmay Başkanı gelip Msb başkanıyla konuşsaydı kendi aralarında ve Msb başkanı onaylasaydı olur du iyi o zaman her göreve gelen Msb başkanın dan habersiz iş yapsın görevden alsın yerine başkasını koysun o zaman ne gerek Milli Savunma Bakanının direk kaldırılalım o koltuğu tüm orduyu Genel Kurmay Başkanı yönetsin
Ne yani @BaşkanOnline hakkımız olmayan bir yetkiyimi bize kullandırdı neyin iması bu

K A T L İ A M

🇹🇷HAVA KUVVETLERİ KOMUTANİ🇹🇷
Vatandaş
Oyun yönetimi kararini vermistir sana ne oluyor?

A L İ G.

GENEL KURMAY BAŞKANI
Vatandaş
Biz kuralara göre hareket ettik görevden aldıktan 1 -2 saat sonra atamalar oldu peki Msb bize yazdimi gelip burda onursal başkan yapabiliyorsanız yapın yok yapın yazıldı biz ülke vatan aşığıyiz karşıtirmayin bizi kimseyle.

Emre Reus

Vatandaş
Oyun yönetimi kararini vermistir sana ne oluyor?
Elbet Devran Döner Reyis Elbet Genel Kurmay Başkanı olursam bende aynı şeyi yapacağım tamam mı o zaman laf edecek misiniz çok merak ediyorum Keser Döner Sap Döner Gün Gelir Devran Döner bu lafımı unutma hadi eyvallah

Emre Reus

Vatandaş
Biz kuralara göre hareket ettik görevden aldıktan 1 -2 saat sonra atamalar oldu peki Msb bize yazdimi gelip burda onursal başkan yapabiliyorsanız yapın yok yapın yazıldı biz ülke vatan aşığıyiz karşıtirmayin bizi kimseyle.
Msb başkanın telegramda haberi oldu olduktan sonra zaman geçmeden Oyun yönetimi görevden aldı senin yaptığın hata Msb başkanına yazmaman