Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü (1 Kişi İçeride)

.Emir

Altın Ok 💛
Yasaklı Üye
Vatandaş
Başkanım çok fazla yetkisi var olmaz diyenler var hfkckgkvlb.

Şaka bir yana bence de çok iyi olur üstelik yaptığı hamle ile adalet bakanı, oyun savcısı, oyun hakimi ve kolluk kuvvetlerine de yeni yetkiler gelmiş olacak bence bu genişleyici etki bu makamların istenmesine neden olabilir.
Öyle dememin sebebi hepsini okuyamadım ama galiba olayı sadece darbeyi engellemek yanlışsam düzeltin

Abuzeyt

Aktif Üye
53. Dönem Oyun Başkanı
Yae hshdjdjdjdk sen ne anlatıyorsun başlama sebebim gelse ne gelmese ne cjfkkckf ne ara dost oldun nerden tanıdında oldun hade git seçim çalışmalarına yardım falan et anca laf anca laf
Az kaldı az bakalım dostluğumuzu ilan ettiğimizde ne diyeceksin ne yapacaksın ha peşin peşin söylüyorum ağlayacaksan oynamayalım 😂

MAGARSUS

ALKILIÇ HAREKAT 🐺⚔️
Yasaklı Üye
56. Dönem Oyun Başkanı
şu bağımsız komutanlara bak hepsi pusuda yatıyor turan kartalları gibi tipleri var 2 kaos olsada darbe yapsak derdindeler şamarlıcam bunları az kaldı özel uygulama kullanıyormuş ekrem bağımsızlar diye ekremlock

fedai3535

💚❤️ KARŞIYAKA💚❤️
Vatandaş
Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü

1. Milli İstihbarat Başkanlığı'nın Kurulması

Oyun başkanı, göreve gelmesinden itibaren 7 gün içerisinde Milli İstihbarat Başkanı atamakla yükümlüdür.

Atanan Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği oyun başkanı ve oyun yönetimi dışında hiç kimse tarafından bilinmeyecektir.

Oyun içi makam alanında Milli İstihbarat Başkanlığı gizlenecek, oyuncu ismi yerine kod adı kullanılacaktır.

2. Darbe Bildirim Süreci

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, darbe girişiminden en az bir hafta önce darbe niyetlerini gizli olarak oyun yönetimine bildirmek zorundadır.

3. Milli İstihbarat Başkanı'nın Yetki ve Sorumlulukları

Milli İstihbarat Başkanı, her oyun ayında bir kez oyun yönetimine soru yönelterek Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının darbeye hazırlık içinde olup olmadığını resmî olarak sorgulama hakkına sahiptir.

Bu sorgulama, forumdaki içerikler ve toplanan kanıtlar ışığında yapılacaktır.

4. Yönetim Cevabı ve Sürecin İlerlemesi

İki ihtimal bulunmaktadır:

a) Yönetim "Darbe Hazırlığı Yoktur" Cevabı Verirse:

Milli İstihbarat Başkanı'nın kimliği derhal ifşa edilir.

İfşa sonrası, Milli İstihbarat Başkanı; Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu tarafından yargılanır.

Suçlu bulunması halinde gerekli cezai işlemler uygulanır.

b) Yönetim "Darbe Hazırlığı Vardır" Cevabı Verirse:

Adalet Bakanı, anayasaya aykırılık karinesi gerekçesiyle yürütmeyi durdurur.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinden oluşan Yargı Grubu önünde yargılanır.

Suçlu bulunmaları halinde ilgili cezalar uygulanır ve darbe girişimi engellenmiş sayılır.

Bu yasa tasarısı ile güncel sistemden farklı olarak Adalet bakanlığı, oyun savcısı, oyun hakimi ve kolluk kuvvetleri makamlarına yeni özellikler getirilerek önemleri artırılması , oyun başkanının yetkisinde bir genişleme ve oyuna yeni gelecek olan milli istihbarat başkanı makamıyla oyuna yeni bir soluk yeni bir renk katılması hedeflenmiştir.

Yasa Tasarımız 55. Dönem Bursa milletvekilimiz Akın Cinar tarafından meclise sunulmuştur.

Değerli oyun yöneticimiz @BaşkanOnline ve siz değerli oyuncularımızdan destek ve fikirlerini sunmalarını bekleriz

Yükselen Gençlik Partisi Genel Başkanı
Sevim AYDIN😂😂😂
Ekli dosyayı görüntüle 21996
Üşenmeden yazmış 😂