YASA TASARISI İŞLEYİŞİ HK. YASA TASARISI (1 Kişi İçeride)

B İ L A L

BaskanOnline's Youngest Player 🕶️
Vatandaş
Gerekli adımlar atılacaktır. Defalarca Meclis Başkanı Duyurusu yayınladım. Vekillerin çoğunluğunun oy kullanmamayı alışkanlık haline getirdiği tespit edilirse idari yaptırımlar yapılabileceğini unutmayalım dedik. Bu milletin ekmeğini maaşını yiyerek önünde el freni olanlara peki paşam demeyeceğiz. Yatmak istiyorsanız evinizde yatın.
Birde 115 vekilden 69'u oy kullanmış, kalan 46 vekil nerede? Sonradan atandım maaş bile almadım. Ama görevimi yerine getirdim. Bazı vekiller maaşı alıp görev yapmıyor.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Sayın yönetici bu saçma birşey vekiller oy kullanmiyorsa bizim suçumuz ne acaba bu saçmalıklar yüzünden oyunu silicem benim gibi bir çoğu kişi sıkılıp siliyor bunu tehdit olarak algılamayın sadece düşüncemi söylüyorum size oyunu daha güzel ve daha heyecanlı hale getirmek için herşeyi deniyoruz hep Redd ediyorsunuz ya vekiller yüzünden yada beğenmediniz için
Bu konuya bir çare bulmak size kalmış

Saygılarımla
Buna bir çare bulmak yine Meclisin elinde.
Bu kural sürekli olarak var.
Meclis yasa tasarısı çıkarsın,
Yasa tasarısının onaylanması için salt çoğunluk yerine oylama çoğunluğu aransın şeklinde yapılsın bu da geçsin.
Ne kadar kolay değil mi ? @O A B İ

SiraçDeniz42

ALTIN OK NEFERİ
Vatandaş
İfşa etmek ve müdahale etmek görev tanımınızda.

Oy kullanan kişiler:
D E N İ Z
Sıraçhan
Muhammed daban
B A R O N
feyyazkayaa
TOMRİSKATUN
O A B İ
Pena
köksalllmetinnn
Şebir Çetin
BaMeBo
Alp BÜYÜKTÜRK
- Ö Z G Ü R -
ADANALI0102
Akın Cinar
PULSAR
B A Y - Z
C E M
.Emir
egeemre34
Berkin Bakırel
MuratCanY
erkanpaşa
SSivaslı58
Emre Bağcı
B Ö R Ü
SEMİH KARAOĞLU
Tozkoparan
Emir21
bualpra
Burak Uysal
Türk Bey
Asena35
M U R A T
K Ü R Ş A D
Mert Köksal
lowZ
lord icardi
kıröfkesi
Ahmet5470
Scootbey
efe kağan
||| Mert
K E R E M
_Adanalı_
ALİBAŞKAN1907
Ömer.123
ErilanDayıı
umuttaa
TurkmenBeyi1
A S P
Ahmecet
Z A F E R
BİLGEKAĞAN12
Ömer GÜVEN
Mustafa Yağız
can1990
AliDessidero
ALİ.EREN
yunus özaydın
E. BURÇAK
BATUGA.HAN
Ö Z E R
Beratkılç
Bir zamanlar bizde vardık bu listelerde vay be

B İ L A L

Vatandaş
Yasa tasarısının onaylanması için salt çoğunluk yerine oylama çoğunluğu aransın şeklinde yapılsın bu da geçsin.
Hocam bunun direkt geçerli sayılması gerekiyor. Diğer türlü oylamaya sunulduğunda salt çoğunluğunluk gerekecek. Yeterli olmadığı takdirde başa saracak. 🤔

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Hocam bunun direkt geçerli sayılması gerekiyor. Diğer türlü oylamaya sunulduğunda salt çoğunluğunluk gerekecek. Yeterli olmadığı takdirde başa saracak. 🤔
Bunu Meclis Başkanı seçim bittikten sonra itiraz edip, uygun bir dille anlatırsa yönetim re'sen de onaylayabilir.
Ancak ortada yasa tasarısı yokken bile, meclis işleyişini biz neden düzenelyelim.

Akın Cınar

Türk, Türkcü, Atatürkcü. & YüceTürk Kurucusu.
Vatandaş
Sayın yönetici bu saçma birşey vekiller oy kullanmiyorsa bizim suçumuz ne acaba bu saçmalıklar yüzünden oyunu silicem benim gibi bir çoğu kişi sıkılıp siliyor bunu tehdit olarak algılamayın sadece düşüncemi söylüyorum size oyunu daha güzel ve daha heyecanlı hale getirmek için herşeyi deniyoruz hep Redd ediyorsunuz ya vekiller yüzünden yada beğenmediniz için
Bu konuya bir çare bulmak size kalmış

Saygılarımla
Bakın ben de oyumu kullandım, lakin şunu açıkça belirtmek istiyorum:

Bir oyuncunun “oyunu bırakacağım” demesi ne kadar kendi görüşü ve samimiyetiyle ilgiliyse, sizin de “oy vermeyen vekile yaptırım uygulanacak” açıklamanız bir o kadar net bir tehdit anlamı taşır.

Bu oyun bir seçim ve strateji oyunuysa, oy vermemek de bir tercihtir, bir stratejidir, bir mesajdır. Siz şimdi kalkıp “oy vermeyene ceza gelir” derseniz, bu oyuncuyu zorla yönlendirmektir. Yani pasif kalıp, oy atmama hakkını kullanmak isteyenlere bu yasa mecbur kulanacaksın demek haline getirmek demektir.

Bu durumda artık “özgür irade” değil, “mecburiyet” devreye girer. Oy gönülle değil, korkuyla kullanılır hale gelir.
Ve bu ne demek biliyor musunuz?

“Ya bizim istediğimiz gibi aktif olursun, ya da oyun dışı kalırsın.”

Bu yaklaşım, stratejiye değil, dayatmaya hizmet eder.
Oy atmak istemeyen farklı çözüm üretmek isteyen insanların korku ile hareket ettiği bir sistemde, ne siyaset olur ne heyecan kalır.

Ayrıca, oyunun da belli ciddi kısmının gönülden istemediği bu tarz ceza dayatmalarına illa çözüm yok mu sanıyorsunuz? Elbette vardır.
Burada mesele sadece bir yasa geçirmek değil, adaletli bir işleyiş kurmak. Neden bu noktaya gelindiğini sorgulayıp, çözümü orada aramak gerek.

Saygılarımla.

B İ L A L

Vatandaş

Bir oyuncunun “oyunu bırakacağım” demesi ne kadar kendi görüşü ve samimiyetiyle ilgiliyse, sizin de “oy vermeyen vekile yaptırım uygulanacak” açıklamanız bir o kadar net bir tehdit anlamı taşır.

Bu oyun bir seçim ve strateji oyunuysa, oy vermemek de bir tercihtir, bir stratejidir, bir mesajdır. Siz şimdi kalkıp “oy vermeyene ceza gelir” derseniz, bu oyuncuyu zorla yönlendirmektir. Yani pasif kalıp, oy atmama hakkını kullanmak isteyenlere bu yasa mecbur kulanacaksın demek haline getirmek demektir.

Bu durumda artık “özgür irade” değil, “mecburiyet” devreye girer. Oy gönülle değil, korkuyla kullanılır hale gelir.

Oy atmak istemeyen farklı çözüm üretmek isteyen insanların korku ile hareket ettiği bir sistemde, ne siyaset olur ne heyecan kalır.

Ayrıca, oyunun da belli ciddi kısmının gönülden istemediği bu tarz ceza dayatmalarına illa çözüm yok mu sanıyorsunuz? Elbette vardır.
Burada mesele sadece bir yasa geçirmek değil, adaletli bir işleyiş kurmak. Neden bu noktaya gelindiğini sorgulayıp, çözümü orada aramak gerek.

Saygılarımla.
Görüşünüzü açık ve net şekilde saygıyla belirtmişsiniz. Normalde konuyla bir alakam yok fakat oy atmamak ciddi bir kayıptır. En azından yasayı kabul etmiyorsa bile "Reddeder."

Fakat hem reddetmiyor, hem de kabul etmiyor olabilir. Ama bu sayı "49" vekil gibi bir sayıya çıkması ciddi bir sorun oluşturuyor. Hatta açıkça "Oyunun işleyişini" oluşturan yasaları görmezden geliyor.

O A B İ

A D İ N🎗️Altın Ok Sözcüsü 57&46.Dnm Meclis Bşk.
Vatandaş
Yetersiz kalır hocam. 30 kişi oy kullandı diyelim 16 kişinin oyuyla da bir tasarı hakkında karar verilemez. Ancak şöyle bir kural için çalışmalara başlayalım. Tasarılar oylamaya katılanların salt çoğunluğu (yarısından bir fazlasının) ile meclisten geçer. Ancak evet oyu meclis üye tamsayısının 1/4'ünden (29 vekil) az olamaz.

O A B İ

Vatandaş

Saygılarımla.
Eğer beğenmiyorsa hayır
Begeniyorsa evet diyecek başkanım bu kadar basit. 119 vekil içinden 60 vekil görüş belirtiyorsa demek ki kalan kişiler milletin sırtına yük olmasa da işler yürür.

Akın Cınar

Vatandaş
Görüşünüzü açık ve net şekilde saygıyla belirtmişsiniz. Normalde konuyla bir alakam yok fakat oy atmamak ciddi bir kayıptır. En azından yasayı kabul etmiyorsa bile "Reddeder."

Fakat hem reddetmiyor, hem de kabul etmiyor olabilir. Ama bu sayı "49" vekil gibi bir sayıya çıkması ciddi bir sorun oluşturuyor. Hatta açıkça "Oyunun işleyişini" oluşturan yasaları görmezden geliyor.
Konu ile birebir bir alakam yok benim de, sadece yorumunuzu görünce birkaç kelam etmek istedim.
Bakın, burada asıl önemli olan şu: Daha önce de yasalar çıkıyor, kabul ya da ret ediliyordu. Ancak şimdi sayı 50 gibi ciddi bir rakama ulaşmışsa, bu durumun altında yatan nedenleri sorgulamak gerekir.

Demek ki bu oyunun sorumluluğunu taşıyan insanlar, “ne oldu da işler bu noktaya geldi?” diye kendine bir eleştiri getirmeli. Çünkü bu sadece bir ret durumu değil; artık bir şeylerin sinyal verdiği, dikkate alınması gereken bir tablo olduğunu gösteriyor bu rakamlar. 🌹

Akın Cınar

Vatandaş
Eğer beğenmiyorsa hayır
Begeniyorsa evet diyecek başkanım bu kadar basit. 119 vekil içinden 60 vekil görüş belirtiyorsa demek ki kalan kişiler milletin sırtına yük olmasa da işler yürür.
bakanım az önce de belirttim simdi de sana yazayim arkadaşa yazdığımı;

Bakın, burada asıl önemli olan şu: Daha önce de yasalar çıkıyor, kabul ya da ret ediliyordu. Ancak şimdi sayı 50-60 gibi ciddi bir rakama ulaşmışsa, bu durumun altında yatan nedenleri sorgulamak gerekir.

Demek ki bu oyunun sorumluluğunu taşıyan insanlar, “ne oldu da işler bu noktaya geldi?” diye kendine bir eleştiri getirmeli. Çünkü bu sadece bir ret durumu değil; artık bir şeylerin sinyal verdiği, dikkate alınması gereken bir tablo olduğunu gösteriyor bu rakamlar. 🌹

Muhammed daban.

Üye
Vatandaş

Saygılarımla.
Kesinlikle katılıyorum ellerine sağlık

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Konu ile birebir bir alakam yok benim de, sadece yorumunuzu görünce birkaç kelam etmek istedim.
Bakın, burada asıl önemli olan şu: Daha önce de yasalar çıkıyor, kabul ya da ret ediliyordu. Ancak şimdi sayı 50 gibi ciddi bir rakama ulaşmışsa, bu durumun altında yatan nedenleri sorgulamak gerekir.

Bakın akın bey,
Meclis Başkanına bu kişiler hakkında işlem yapacağımıza dair bilgiyi ilettik.
Meclis başkanın tek yapması gereken şey bu kişileri tespit edip bildirmesi.
Bunun için de meclisin işlemesi ve onun analiz etmesi gerekiyor.
Yani bir sürecin işletilmesi gerekiyor.
Meclis Başkanımız sağ olsun, hiç kimsenin olmadığı kadar iddialı.
Eminim 2. oylamayı da takip edip, oradan yine oy kullanmayı tespit edip bir liste çıkaracaktır.
O liste çıktığında gereken yapılır.
Suçu bize atmak en kolayı ama süreç işletmeyi artık oyunculara bırakıyoruz ve. bunun kimse farkında değil.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Ben @O A B İ'nin mesajlarından anladığım kadarıyla bir sonraki oylamayı bekliyor ve iki seçimde de oy kullanmayanları yetkisini kullanarak görevden alacağını düşünüyorum.
Bu böyle olduğunda anlamı olur.

O A B İ

Vatandaş

Saygılarımla.
Akın hocam ayrıyeten şöyle bir konu var bizler zorla evet diyeceksiniz diye baskı yapmıyoruz. Seçimler 2 seçenekli. Katılanlar evet katılmayanlar hayır diyebilir. Bu kadar basit. Vekilin görev tanımında trip atmak yok. Gerçek hayatta 1 ay içinde özürsüz 5 birleşim günü katılmayan vekilin milletvekilliği düşürülüyor. Kimsede demiyor ki meclis çalışmasına bizi zorlamanız özgür irademizi zedeliyor demiyor.

Lütfen özgürlük ile sorumluluğunu yerine getirmemeyi karıştırmayalım.

Akın Cınar

Vatandaş
Bakın akın bey,
Meclis Başkanına bu kişiler hakkında işlem yapacağımıza dair bilgiyi ilettik.
Meclis başkanın tek yapması gereken şey bu kişileri tespit edip bildirmesi.
Bunun için de meclisin işlemesi ve onun analiz etmesi gerekiyor.
Yani bir sürecin işletilmesi gerekiyor.
Meclis Başkanımız sağ olsun, hiç kimsenin olmadığı kadar iddialı.
Eminim 2. oylamayı da takip edip, oradan yine oy kullanmayı tespit edip bir liste çıkaracaktır.
O liste çıktığında gereken yapılır.
Suçu bize atmak en kolayı ama süreç işletmeyi artık oyunculara bırakıyoruz ve. bunun kimse farkında değil.
Oyun yönetimi olarak en büyük sorununuz, zamansız ve belirsiz açıklamalar yapmanızdır. Aldığınız kararlar doğru olsa bile, neyi ifade ettiğinizi kesin ve net bir şekilde oyunculara aktaramamanız ciddi sorunlara yol açıyor.

Burada imada bulunmanızı ya da “kötü kalkacak sonra” demenizi kastetmiyorum. Partileri doğrudan ilgilendirecek konular da son dakika değil de Oyunun işleyişi açısından şu anda bu yasa veya karar zarar veriyor. Ay sonunda yeni dönemle birlikte kaldırılacağına dair net bir tarih ve duyuru yapılması gerekiyor. Eğer böyle açık bilgi verilmez ve söz konusu yasa veya kararınız o anda parti menfaatlerine zarar veriyorsa, sorumluluk artık oyunculara ait değildir.

Dahası, oyuncular bu durumlara kendi çaplarında tepki gösterip bazı adımlar attığında, “ceza tasarısı” gündeme getirmek ya da “süreci oyunculara bırakıyoruz, kimse farkında değil” demek de doğru bir yaklaşım değildir. Çünkü aynı oyuncular bundan 1-2 ay önce gayet oy kullanıp lehde ve aleyhte oy haklarını kullandılar.

Sorgulamaya buradan başlamak gerek oyunculara topu atmadan önce.

Bir oyuncu olarak Fikrim budur. 🌹

Son düzenleme:

Akın Cınar

Vatandaş
Akın hocam ayrıyeten şöyle bir konu var bizler zorla evet diyeceksiniz diye baskı yapmıyoruz. Seçimler 2 seçenekli. Katılanlar evet katılmayanlar hayır diyebilir. Bu kadar basit. Vekilin görev tanımında trip atmak yok. Gerçek hayatta 1 ay içinde özürsüz 5 birleşim günü katılmayan vekilin milletvekilliği düşürülüyor. Kimsede demiyor ki meclis çalışmasına bizi zorlamanız özgür irademizi zedeliyor demiyor.

Lütfen özgürlük ile sorumluluğunu yerine getirmemeyi karıştırmayalım.
bekir baskanim sen 3. bir secenegi trip atmak olarak algılıyorsun ben tepki verip bir yanlış var ise düzeltilmesi gerektiğini anlıyorum. Burada anlaşmazlık oluyor 😄