Sayın yönetici bu saçma birşey vekiller oy kullanmiyorsa bizim suçumuz ne acaba bu saçmalıklar yüzünden oyunu silicem benim gibi bir çoğu kişi sıkılıp siliyor bunu tehdit olarak algılamayın sadece düşüncemi söylüyorum size oyunu daha güzel ve daha heyecanlı hale getirmek için herşeyi deniyoruz hep Redd ediyorsunuz ya vekiller yüzünden yada beğenmediniz için
Bu konuya bir çare bulmak size kalmış
Saygılarımla
Bakın ben de oyumu kullandım, lakin şunu açıkça belirtmek istiyorum:
Bir oyuncunun “oyunu bırakacağım” demesi ne kadar kendi görüşü ve samimiyetiyle ilgiliyse, sizin de “oy vermeyen vekile yaptırım uygulanacak” açıklamanız bir o kadar net bir
tehdit anlamı taşır.
Bu oyun bir
seçim ve strateji oyunuysa, oy vermemek de bir tercihtir, bir stratejidir, bir mesajdır. Siz şimdi kalkıp “oy vermeyene ceza gelir” derseniz, bu oyuncuyu zorla yönlendirmektir. Yani pasif kalıp, oy atmama hakkını kullanmak isteyenlere bu yasa mecbur kulanacaksın demek haline getirmek demektir.
Bu durumda artık “özgür irade” değil, “mecburiyet” devreye girer. Oy gönülle değil, korkuyla kullanılır hale gelir.
Ve bu ne demek biliyor musunuz?
“Ya bizim istediğimiz gibi aktif olursun, ya da oyun dışı kalırsın.”
Bu yaklaşım, stratejiye değil, dayatmaya hizmet eder.
Oy atmak istemeyen farklı çözüm üretmek isteyen insanların korku ile hareket ettiği bir sistemde, ne siyaset olur ne heyecan kalır.
Ayrıca, oyunun da belli ciddi kısmının gönülden istemediği bu tarz ceza dayatmalarına illa çözüm yok mu sanıyorsunuz? Elbette vardır.
Burada mesele sadece bir yasa geçirmek değil,
adaletli bir işleyiş kurmak. Neden bu noktaya gelindiğini sorgulayıp, çözümü orada aramak gerek.
Saygılarımla.