54. DÖNEM OYUN BŞK. SEÇİMİ KISA BİR SÜRE SONRA BAŞLIYOR! (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
54. DÖNEM Oyun Başkanı seçimleri kısa bir süre başlayacak olup seçim takvimi aşağıdaki gibidir.

Seçim Takvimi:
-Ayın 1. Günü – 00.00: Oyun Başkanı Adaylarının ilanı
(Bu dönemin Genel Sıralamasında yer alan ilk 4 kişi,
Bu dönemin Vergi Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi,
Bu dönemin Eğitim Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi aday olacaktır.)
-Ayın 1. Günü – 00.10: Oyun Başkanı Seçiminin Başlaması
-Ayın 5. Günü – 23.59:00: Oyun Başkanı Seçiminin Bitimi & Tüm oyların onaylanması

Seçim Detayları:
-Seçime toplamda 10 aday katılacak olup, tüm adayların seçime girmesi zorunludur. (Adayların seçimden geri çekilmesi kaldırılmıştır.)
-Eğer birden fazla derecede yer alan aday mevcutsa aday sayısı değişkenlik gösterebilir, derece başka oyuncuya devredilemez.

Seçim Sonuçlarının Açıklanması:
-Seçimler bitiş saati itibariyle katsayılar hesaplanarak sonuçlar açıklanır.

Seçimle ilgili detaylar bu şekilde tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.
Herkese iyi oyunlar dileriz.

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
başkanım adaylar için olarak bir çok partinin kendi partisinden bir aday çıkabilmesi adına aynı partiden olan sıralamadaki adayların yerine başka parti adaylarında seçime girmesi için küçük öneri bulunacaktım.

Genel sıramadan 4 adayın misal olarak 2 aynı veya 4 adayında aynı partiden çıkması durumunda yerine aday olarak genel sıralama esasına göre ilk 10 bakılarak farklı partili adayların 4 aday seçilmesi ve bu süreçte bir çok partinin adayı çıkmış olur.

Vergi sıralamsına göre 3 aday olması ve ilk 10 göre farklı partilerde olarak 3 adayın belirlenmesi
Egitim sıralaması olarak 3 adayında ilk 10 içerinden farklı parti üyelerinin içerisinde seçilmesi iyi olur.

Toplam 10 adayıın arasında aynı partiye mahsus olarak sadece 2 adayın seçimlere girmiş olarak ayarlanması ve bu süreçte bir çok parti ob seçimine bir anlam katmış olur katılımlarıyla.

Bu görüşümde partiler için seçimin daha anlamlı olabilecegi kanatindeyim.Neticeye göre adaylara bakıldında 3 partinin veya 2 partinin adaylarından mevcut bir ob seçimi görülmektedir.Bu durumun diger partiler için bir heycan katmamaktadır.Bu fikir ve düşünce olarak bir ön görümdür.Bir netice olarakda size kalmıştır.Sayın başkan onlien.

Son düzenleme:

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
bir öneri konusu açmak yerine buraya yazmak istedim👍🏻ama bir cevablanma olmazsa bunun için bir konu açmak isterim.😁

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
başkanım adaylar için olarak bir çok partinin kendi partisinden bir aday çıkabilmesi adına aynı partiden olan sıralamadaki adayların yerine başka parti adaylarında seçime girmesi için küçük öneri bulunacaktım.

Genel sıramadan 4 adayın misal olarak 2 aynı veya 4 adayında aynı partiden çıkması durumunda yerine aday olarak genel sıralama esasına göre ilk 10 bakılarak farklı partili adayların 4 aday seçilmesi ve bu süreçte bir çok partinin adayı çıkmış olur.

Vergi sıralamsına göre 3 aday olması ve ilk 10 göre farklı partilerde olarak 3 adayın belirlenmesi
Egitim sıralaması olarak 3 adayında ilk 10 içerinden farklı parti üyelerinin içerisinde seçilmesi iyi olur.

Toplam 10 adayıın arasında aynı partiye mahsus olarak sadece 2 adayın seçimlere girmiş olarak ayarlanması ve bu süreçte bir çok parti ob seçimine bir anlam katmış olur katılımlarıyla.

Bu görüşümde partiler için seçimin daha anlamlı olabilecegi kanatindeyim.Neticeye göre adaylara bakıldında 3 partinin veya 2 partinin adaylarından mevcut bir ob seçimi görülmektedir.Bu durumun diger partiler için bir heycan katmamaktadır.Bu fikir ve düşünce olarak bir ön görümdür.Bir netice olarakda size kalmıştır.Sayın başkan onlien.
Sen şuna direk bizim sayımız kalabalık partimizden birden fazla aday çıkınca oy kayması yaşanıyor önüne geçmek istiyorum desene 😁

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
Yasaklı Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı

Dert etme, nasılsa aday olmayanları milli harekat diye yan parti açıp ondan oraya kaçırıyorsunuz 😃
Mesela D E N İ Z

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
Sen şuna direk bizim sayımız kalabalık partimizden birden fazla aday çıkınca oy kayması yaşanıyor önüne geçmek istiyorum desene 😁
düşüncem tek olması genel rekabette bizim partimizdeki üyelere yakın olan yok dogrusu şu birçok adayın bizden çıkması bunun önüne geçmek aynen genel rekabette emek verenler belli bu yarardan çok zarar vermektedir Eski usül iyidi yine bu denklemde yapılsın ilk 10 parti ob olabilecek şartları karşılayan aday göstersin seçim böyle girelim hoşnut olmazsınız demi

Son düzenleme:

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
Dert etme, nasılsa aday olmayanları milli harekat diye yan parti açıp ondan oraya kaçırıyorsunuz 😃
Mesela D E N İ Z
bir şeyi idrak edememişsin kardeşim saten bizim temelimiz milliharekattır.Şuan ise liderlerimiz ortak kararlarıyla birleştik yani o oraya gitti bu baraya gitti meselesi ve aday çoklugu bizde oldugundan hoşnut duyuyorsunuz oyların bölünmesinden yana demi gerçekleri dile getir

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
başkan onlien bir yanıt almazsam konu açacam bu seçim hangi partinin zararına kimlerin yararına açık açık konuşuruz 2 seçimdir herdaim bunu görüyorum bizden çok aday var bu seçim sistemin bize yarardan çok zararı var

ErenA

🫳
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
başkan onlien bir yanıt almazsam konu açacam bu seçim hangi partinin zararına kimlerin yararına açık açık konuşuruz 2 seçimdir herdaim bunu görüyorum bizden çok aday var bu seçim sistemin bize yarardan çok zararı var
Görünmüyor mu kimin yararına kimin zararına. Siz çok aday gibi girmiş olsanızda aslında tek adayınız var ve hepiniz ona veriyorsunuz. Size muhalif partilerin ise ayrı ayrı adayları bulunmakta. Seçim 2 turlu olsaydı kazanacak aday farklı olabilirdi. Tabi burada sizden de şöyle bir eleştiri gelecek madem bize muhalifsiniz birleşin diyeceksiniz ancak partilerin her biri farklı görüşlerde farklı konumlarda ve aslında birbirinede rakip. Birleşmeler aynı görüş ve düşünceye sahip partiler tarafından yapılmalıdır aksi halde bu sadece çıkar ilişkisini gösterir. Konuya dönecek olursak en azından oyun başkanı gibi bir makamın belli bir üyenin oyuyla değil salt çoğunluk ile belirlenmesi gerektiği bu sebeplede seçimlerin 2 turlu olması gerektiğini düşünüyorum.

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
Görünmüyor mu kimin yararına kimin zararına. Siz çok aday gibi girmiş olsanızda aslında tek adayınız var ve hepiniz ona veriyorsunuz. Size muhalif partilerin ise ayrı ayrı adayları bulunmakta. Seçim 2 turlu olsaydı kazanacak aday farklı olabilirdi. Tabi burada sizden de şöyle bir eleştiri gelecek madem bize muhalifsiniz birleşin diyeceksiniz ancak partilerin her biri farklı görüşlerde farklı konumlarda ve aslında birbirinede rakip. Birleşmeler aynı görüş ve düşünceye sahip partiler tarafından yapılmalıdır aksi halde bu sadece çıkar ilişkisini gösterir. Konuya dönecek olursak en azından oyun başkanı gibi bir makamın belli bir üyenin oyuyla değil salt çoğunluk ile belirlenmesi gerektiği bu sebeplede seçimlerin 2 turlu olması gerektiğini düşünüyorum.
İşte onursal başkan. Şiir gibi konuşmuş

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
Zaten oyun başkanını tek bir partinin değil. Farklı görüşteki birden fazla partinin seçmesi demokrasi olur.

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
partiler olarak itifak kurma olarak öneri sunuyorsunuz karar ve anlayışlarınız nasıl farklı oluyor bunu anlamadım.Partilerinizi birleştirin ve seçimde çıkan adayınızı desteklersiniz bu kadar basit her seçim bizden fazla aday çıkıyor ben bunun dile getiriyorum.Sizde seçimde farklı partiler olarak anlaşarak kendinize oy toplama politikası yürütmek istiyorsunuz.Benim görüşümle senin anlayışın çok farklı partilerinizi birleştirin istedin sonucu alırsın oldu mu.

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
partiler olarak itifak kurma olarak öneri sunuyorsunuz karar ve anlayışlarınız nasıl farklı oluyor bunu anlamadım.Partilerinizi birleştirin ve seçimde çıkan adayınızı desteklersiniz bu kadar basit her seçim bizden fazla aday çıkıyor ben bunun dile getiriyorum.Sizde seçimde farklı partiler olarak anlaşarak kendinize oy toplama politikası yürütmek istiyorsunuz.Benim görüşümle senin anlayışın çok farklı partilerinizi birleştirin istedin sonucu alırsın oldu mu.
Bak adamın dediği ittifak değil yanlış anlıyorsun. İttifaklar kurulup oyunun rekabeti bitsin demiyor.
Seçim 2 tur olsun en çok oyu alan 2 isim 2. Tura kalsın. En azından farklı görüşte olan partilerinde oyun başkanı seçiminde söz hakkı olsun istiyor

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
Sen Eren'in yazdıklarını okudun mu ?

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
Bak adamın dediği ittifak değil yanlış anlıyorsun. İttifaklar kurulup oyunun rekabeti bitsin demiyor.
Seçim 2 tur olsun en çok oyu alan 2 isim 2. Tura kalsın. En azından farklı görüşte olan partilerinde oyun başkanı seçiminde söz hakkı olsun istiyor
ilk dedinle 2 dedin arasında bir fark yok diyorum siz bunu idrak ediyormusunuz.

ErenA

🫳
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Olmadı ben ittifaktan bahsetmiyorum oyun başkanı oyunun en tepede ki ismi ve ben bunu seçerken sizle ya da diğer partilerle ortak hareket edebilmeyi istiyorum. Sadece Senin partinin oylarıyla seçilmiş bir oyun başkanı nasıl tüm oyunu temsil edebilecek. Ben demokratik bir olaydan bahsediyorum senin partinin toplam oyu seçimin ilk turunda %50+1i geçemiyorsa ikinci turda başka partilerdende oy alabilmeye çalış diyorum bu diğer partiler içinde geçerli demokratik olan bu değilmidir. Birleşme konusu ise şahsi olarak ben birleşebilecek bir parti göremiyorum başka bir partide bulunmak istemiyorum ancak oyun başkanını seçerken sizlerle ya da diğerleriyle ortak hareket edilebileceğini söylüyorum. Sen bizim partimizden tek aday çıksın her partiden bir aday çıksın diyerek partinin galibiyetini mutlak hale getirip her seçimi kazanmak üzerine politika kuruyorsun ben ise demokratik olanı söylüyorum.

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
Olmadı ben ittifaktan bahsetmiyorum oyun başkanı oyunun en tepede ki ismi ve ben bunu seçerken sizle ya da diğer partilerle ortak hareket edebilmeyi istiyorum. Sadece Senin partinin oylarıyla seçilmiş bir oyun başkanı nasıl tüm oyunu temsil edebilecek. Ben demokratik bir olaydan bahsediyorum senin partinin toplam oyu seçimin ilk turunda %50+1i geçemiyorsa ikinci turda başka partilerdende oy alabilmeye çalış diyorum bu diğer partiler içinde geçerli demokratik olan bu değilmidir. Birleşme konusu ise şahsi olarak ben birleşebilecek bir parti göremiyorum başka bir partide bulunmak istemiyorum ancak oyun başkanını seçerken sizlerle ya da diğerleriyle ortak hareket edilebileceğini söylüyorum. Sen bizim partimizden tek aday çıksın her partiden bir aday çıksın diyerek partinin galibiyetini mutlak hale getirip her seçimi kazanmak üzerine politika kuruyorsun ben ise demokratik olanı söylüyo
2 tur olayını tamamen yanlış anlamışsın sen. Toplam 10 aday var.
Seçim 3 gün sürer, 1. Turda katsayısız seçim olur, 3'üncü Gün seçim açıklanır ve en çok oy alan 2 aday 2.tura kalır. Geri kalan 8 aday elenir.
2. Tur seçimi ise katsayılı olarak devam eder. Seçimin 5. Günü gecesi 23:59 da seçim biter. Ve kazanan açıklanır.

Burada önemli nokta şu, elenen 8 aday ve partileri artık her iki adayı da destekleyebileceklerdir. Bu seçime daha heyecan ve rekabet getirecektir.
bunun gibi 2. tur olabılır işte

EKREM

Büyük MUŞ Cumhuriyeti 🇹🇷
53. Dönem Oyun Başkanı
ilk dedinle 2 dedin arasında bir fark yok diyorum siz bunu idrak ediyormusunuz.
Bak başkan sana tane tane anlatayım örnekler vererek.
Misalen bozkurt partisi hiç bir zaman bizimle ittifak içerisinde olmadı. Fikirlerimiz uyuşmadığı içinde asla birleşme ihtimalimiz yok.
Şimdi erenin demek istediği.
Fikirleri uyuşan , anlaşan partiler ittifak olmadığı için onun yerine birleşsin sorun yok.
Seçimde en çok oyu alan 2 aday.
2. Tura kalsın
2. Turda ittifak olmayan , birbirleriyle anlalamayıp güclü aday çıkaramayan partilerde oyun başkanı gibi oyunun en büyük makamının seçiminde söz hakkı olsun.
En azından seçilen oyun başkanı oyunun büyük bir kitlesinin takdiriyle seçilmiş olur diyor.
Aksi takdirde iş ittifak sistemine biraz daha benzer hale gelerek.
Misalen maddi durumu iyi olup, vip üyelik , yeşiltaş hatta ve hatta eğitim paketi dağıtabilecek güçte olan biri. Partisini bir şekilde büyütüp her seçimde oyun başkanı makamını kazanır demek istiyor
@ErenA 😁