54. DÖNEM OYUN BŞK. SEÇİMİ KISA BİR SÜRE SONRA BAŞLIYOR! (15 Kişi İçeride)

ErenA

🫳
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Bak başkan sana tane tane anlatayım örnekler vererek.
Misalen bozkurt partisi hiç bir zaman bizimle ittifak içerisinde olmadı. Fikirlerimiz uyuşmadığı içinde asla birleşme ihtimalimiz yok.
Şimdi erenin demek istediği.
Fikirleri uyuşan , anlaşan partiler ittifak olmadığı için onun yerine birleşsin sorun yok.
Seçimde en çok oyu alan 2 aday.
2. Tura kalsın
2. Turda ittifak olmayan , birbirleriyle anlalamayıp güclü aday çıkaramayan partilerde oyun başkanı gibi oyunun en büyük makamının seçiminde söz hakkı olsun.
En azından seçilen oyun başkanı oyunun büyük bir kitlesinin takdiriyle seçilmiş olur diyor.
Aksi takdirde iş ittifak sistemine biraz daha benzer hale gelerek.
Misalen maddi durumu iyi olup, vip üyelik , yeşiltaş hatta ve hatta eğitim paketi dağıtabilecek güçte olan biri. Partisini bir şekilde büyütüp her seçimde oyun başkanı makamını kazanır demek istiyor
@ErenA 😁
Mükemmel anlatım ayakta alkışladım 😂😂

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
Olmadı ben ittifaktan bahsetmiyorum oyun başkanı oyunun en tepede ki ismi ve ben bunu seçerken sizle ya da diğer partilerle ortak hareket edebilmeyi istiyorum. Sadece Senin partinin oylarıyla seçilmiş bir oyun başkanı nasıl tüm oyunu temsil edebilecek. Ben demokratik bir olaydan bahsediyorum senin partinin toplam oyu seçimin ilk turunda %50+1i geçemiyorsa ikinci turda başka partilerdende oy alabilmeye çalış diyorum bu diğer partiler içinde geçerli demokratik olan bu değilmidir. Birleşme konusu ise şahsi olarak ben birleşebilecek bir parti göremiyorum başka bir partide bulunmak istemiyorum ancak oyun başkanını seçerken sizlerle ya da diğerleriyle ortak hareket edilebileceğini söylüyorum. Sen bizim partimizden tek aday çıksın her partiden bir aday çıksın diyerek partinin galibiyetini mutlak hale getirip her seçimi kazanmak üzerine politika kuruyorsun ben ise demokratik olanı söylüyorum.
bu sistemde oluna bilmek için farklı partilerde olmayın nasıl birleşim yapılabilecek bir parti yok hem yok diyorsun heöde 2 turda genel seçimde herkezi bu noktada ortak bir birleşim istiyorsunuz farklı partilerden benim adayımı destekleyin diyeceksin bu nasıl oluyor

ErenA

🫳
bu sistemde oluna bilmek için farklı partilerde olmayın nasıl birleşim yapılabilecek bir parti yok hem yok diyorsun heöde 2 turda genel seçimde herkezi bu noktada ortak bir birleşim istiyorsunuz farklı partilerden benim adayımı destekleyin diyeceksin bu nasıl oluyor
Şimdi ben Türk Ulus ile aynı düşüncede değilim keza Altın Oklada değilim zaten birinden biriyle aynı düşüncede olsam mesela bugün Bozkurt Harekat olmazdı ikisinden birinde olur makam elde ederdi dimi. Ben aynı düşüncede olmadığım insanlarla aynı partide aynı telegramda olup yalandan dost olmak istemiyorum. Ancak Oyun başkanını seçerken ikinci turda önüme Altın Ok ve Türk Ulusu geldiğinde ikisi arasında tercih yaparak oyun başkanının seçilmesinde benimde katkım olsun diyorum. Tabi burada ben diye bahsettiğim şey birleşmeyen partiler için diyorum kendimden bahsetmiyorum.

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
41. Dönem Oyun Başkanı
Hikmet sen hiç bir yazılanı anlamamışsın

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
Hikmet sen hiç bir yazılanı anlamamışsın
senin önerilerinde aynı kafaya denk geliyor seçimde bir başarı saglamama yönünde bir endişemi var bunun için mi 2 tur die devamlı dile getiriyorsunuz Benim dedimle sizin anlattınız arasında daglar. farklar var sen yazdıklarımı okudun mu

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
ben bir partinin aday yogunlugunda bahsediyorum siz seçim diyorsunuz

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
41. Dönem Oyun Başkanı
senin önerilerinde aynı kafaya denk geliyor seçimde bir başarı saglamama yönünde bir endişemi var bunun için mi 2 tur die devamlı dile getiriyorsunuz Benim dedimle sizin anlattınız arasında daglar. farklar var sen yazdıklarımı okudun mu
Bu oyun siyaset oyunu,herkes herkese muhalefet olacaktır. Siz çoğunluk olarak seçim kazanırsınız, bizlerde bu duruma muhalefet olur yasa tasarısı veya öneri sunarız babacan. bu oyunun dinamikleri arasında yer alıyor. Bizim aylarca kazandığımız dönemlerde sizlerden bu gibi hamleleri göremedik hiç, sizlerde yapsaydınız öneriler, tasarılar neden yapmadınız. Biz yapınca hemen korktu oluyor,neyden korkcam kardeşim. Biz bu oyunda çoğu şeyleri aştık zaten, farklı havalar katabilir miyiz ona bakıyoruz

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
sizin düşünceleriniz hem birleşmeyelim hemde ortak bir adayımız olsun onu seçelim oh ne ala vallaha sistem degişikliginden dolayı birleşimler oldu partiler olarak cesaretiniz varsa birleşin bu şekilde 2 turunda bir anlamı kalmaz oldu mu??

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
41. Dönem Oyun Başkanı
sizin düşünceleriniz hem birleşmeyelim hemde ortak bir adayımız olsun onu seçelim oh ne ala vallaha sistem degişikliginden dolayı birleşimler oldu partiler olarak cesaretiniz varsa birleşin bu şekilde 2 turunda bir anlamı kalmaz oldu mu??
Ne alaka kardeşim millet zorunlu mu birleşmeye

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Birleşmek cesaret işi mi? Yoksa tükürdüğünü yutma işi mi ben bilemedim

ErenA

🫳
Cesaretimiz yok 😄