@bekircann başkana soralım ?
İlgili arkadaşa söyleyebilirsiniz. Eski ittifak yöneticilerimizin darbe kararı aldığı gecenin sabahında yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirene kadar boşalan tüm koltukları bu zamana kadar süre gelen adet üzerine kazanan diriliş ittifakı partilerine sırayla ne bir eksik ne bir fazla adil bir şekilde gerçekleştirdim. Milletin oylarıyla kazandığımız yetkiyi tüm partilerin vekillerini kapsayacak şekilde kullanmam gerektiği hiçbir kuralda belirtilmemektedir. Siz şimdi diyeceksiniz neden YDP li sayısı bu kadar arttı. 2 sebebi var;
1- Milletvekili arkadaşlarımızın liyakati açısından parti yöneticilerinin hangi üyesinin vekillik makamına layık bir şekilde çalışabileceği konusunda sağlıklı öneriler verebileceği düşünülerek fikir alışverişi yapmak suretiyle gerçekleştirdim. Fakat ilgili yöneticiler kendi üyelerini tanıyamamış ki 3 gün oyuna giriş yapmama sebebiyle vekil sayıları erimiştir.
2- Bir diğer sebep darbe girişimi öğrenildikten sonra hangi partinin darbenin karşısında bizimle omuz omuza duracağı konusunda emin olana kadar kendi vekillerimizi atamak durumunda kaldık. Ayrıca bu süreçte Türk Budun ve Bürküt partilerimizden de atama gerçekleştirdik. Herşey demokrasi zaferi için .