Laiklik Günü 🇹🇷 (4 Kişi İçeride)

Y İ Ğ İ T

Tutunamayanlar Kurucularından
Yasaklı Üye
Vatandaş
Atatürk'ü sevmeyenlerin Ya dedesi denize dökülmüştür, yada asılmıştır.

Atatürk"ü sevmiyorlar diye moralimi bozmuyorum çünkü Atatürk"ü sevmek derin bir anlaylş, keskin bir idrak yeteneği, müthiş bir sezgi gücü ve herşeyden Önce beyin gerektirir.☺️
Yürü be besom helal sana❤️🔥🤘🐺

B E S O

Hürriyet Kurucu Bsk. / 53.Dönem Ekonomi Bakanı
Vatandaş
bavêje zarokê dapîra xwe
Bu kişi açıkça laikliğe karşı olduğunu belirtmişken şimdi de tartışmaları provoke etmek için kasıtlı olarak çoğunluğun anlamadığı bir dilde mesajlar paylaşıyor. Bu durum yalnızca konuyu sulandırmak ve ortamı germek amacı taşiyor
Herkesin anlayabileceği ortak bir dil varken böyle bilinçli tercihler topluluğun huzurunu bozmaktan başka bir işe yaramıyor.
@BaşkanOnline bu tutumun göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

B E S O

Vatandaş
Demek ki fikir üretecek gücün yok sadece -1 ve beğenmedim ile ortamı meşgul ediyorsun. Eğer bir görüşün cevabın yoksa boş tıklamalarla bu konuyu gereksiz yere karıştırma

Metin Palas

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Topluluğumuzun tamamı tarafından anlaşılamayacak ne dediği belirsiz hele ki böyle bir hassas konuda ne söylendiği belli olmayan bilinmeyen bir dil kullanılmasını doğru bulmuyorum. Bu konuya yönetimin müdahil olması elzemdir @BaşkanOnline

Yerli ve milli oyunumuzda olmayan dilin konuşması yasak olması lazım😃
“bilinmeyen bir dil ” diyerek Kürtçeyi dışlamaya çalışmak sadece bilgisizlik değil, açıkça ayrımcılıktır ve ırkçılıktır. Kürtçe bu coğrafyanın en eski dillerinden biridir. Zaten Burada yazılan cümle nezaket içeren basit bir ifadedir. Anlamıyorsan bu senin eksikliğindir, dilin değil. Eğer tartışacaksanız birbirinizin diline kimliğine laf uzatmadan tartışın iki taraf için de söylüyorum bunu

AKTO

BHP | Yönetim Üyesi
Vatandaş
“bilinmeyen bir dil ” diyerek Kürtçeyi dışlamaya çalışmak sadece bilgisizlik değil, açıkça ayrımcılıktır ve ırkçılıktır. Kürtçe bu coğrafyanın en eski dillerinden biridir. Zaten Burada yazılan cümle nezaket içeren basit bir ifadedir. Anlamıyorsan bu senin eksikliğindir, dilin değil. Eğer tartışacaksanız birbirinizin diline kimliğine laf uzatmadan tartışın iki taraf için de söylüyorum bunu
Burda problem Kürtçe konuşması değil ki?
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapması.

Y İ Ğ İ T

Tutunamayanlar Kurucularından
Yasaklı Üye
Vatandaş
Öyle bir dil nerde var Allah aşkına hangi ülke söyle tamam dicem

AKTO

BHP | Yönetim Üyesi
Vatandaş
Ek olarak herkes kürtçe bilmek zorunda değil.
Herkesin anlayacağı şekilde Türkçe konuşmak zorunda.

Metin Palas

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Burda problem Kürtçe konuşması değil ki?
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapması.
Atatürk’e saygısızlık yapılmanın burda cezası vardır elbet öyle değil mi her kim veya ne olursa olsun saygısızlık yapılmaması gerekir bunu savunmuyorum zaten benim karşı olduğum şey direk birinin kimliğine diline laf atılmasıdır eğer problem Kürtçe konuşması değilse bilinmeyen bir dil gibi ırkçı söylemler kullanılmazdır

AKTO

BHP | Yönetim Üyesi
Vatandaş
Atatürk’e saygısızlık yapılmanın burda cezası vardır elbet öyle değil mi her kim veya ne olursa olsun saygısızlık yapılmaması gerekir bunu savunmuyorum zaten benim karşı olduğum şey direk birinin kimliğine diline laf atılmasıdır eğer problem Kürtçe konuşması değilse bilinmeyen bir dil gibi ırkçı söylemler kullanılmazdır
Hocam ama çoğunluğun bilmediği bir dil, yanlış bir ifade kullanılmamışki?

B E S O

Vatandaş
Kimse bir dili ya da kimliği aşağılamadı ama özellikle hassas bir konuda topluluğun ortak dili dışında bilinçli olarak farklı bir dil kullanmak bilerek ortalığı kızıştıirmak icin yapilan bisey oldugu acikca bellidir
Herkes Türkçe konuşurken hassas bir konuda bilerek bu dili bilerek tercih etmek açıkça ortamı germek için yapılmış bir harekettir Bu bir iletişim çabası değil kışkırtma çabasıdır
Niyetinin samimi olduğunu bilsek böyle karşılık vermeyiz
Ama derdi ortalık karıştırmak olan böyle davranır.

B E S O

Vatandaş
Biz zaten kimseye zorla Kürtçe bilecekler diğe baskı yapmıyoruz ki herkes burda istediği dili konuşabilir bunda sorun ney tam olarak
Sorun kurtce konuşması olmasın tamam herkesin ortak dili olan Türkçeyi bilerek devre dışı bırakmasi Konu Atatürk ve laiklik gibi hassas bir mesele iken ortamı germek için anlaşılmayacak bir dili tercih etmek açıkça provokasyondur. Yoksa burada kimsenin diline düşmanlık yaptığı yok. Ama maksadı sağlıklı bir tartışma değil ortamı karıştırmak. Herkes anlasın diye konuşmak varken inatla anlamayacağımız şekilde yazıyorsa bu iyi niyet değil düpedüz tahrik