Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü (1 Kişi İçeride)

ismaildkul

Tek tabanca
Vatandaş
Belki gkp yada komutanlar yalan darbe haberi çıkarıp soru sorma hakkını kullanmasını bekleyecek ondan sonra darbe yapacak
Okumadın herhalde yalan darbe haberi çıkaran ordu mensuplarının darbe hakkı elinden alınmalı diyorum darbe yapmayacaksa yalandan darbe haberi çıkarması söz konusu olmamalı adam siyasetçi değil ordu mensubu siyaset mi yapıyo ordu mu yönetiyo?
Böyle bi durumda ordunun demokrasiye olan güveni sarstığı, alenen siyaset yaptığı ve siyaset üzerine baskı kurduğu gerekçesiyle darbe hakkı elinden alınmalı

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik & Türk Ulus Birliği ♾️
Vatandaş
Evet cevabı aldığında ise, darbenin gereğini araştırabilir. Burada oyun yönetimi gkb ve mit toplantı düzenleyip darbe için araştırma komisyonu kurulabilir.
Sonraki süreçte kamuoyuna duyurulan bir darbe gerekliliği metni olsa bu da bugünkü seçim gibi referandumla halka sorulup bu darbe gerekli mi diye güven oylaması yapılsa oylama sonucunda darbe gerekli görülürse genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları ceza almadan istediği zaman darbeyi tekrar yapabilecek hale geri dönüp istikbalat başkanı yargılansa darbe gerekli görülmediğinde ise genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları yargılansa nasıl olur sence?

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
Okumadın herhalde yalan darbe haberi çıkaran ordu mensuplarının darbe hakkı elinden alınmalı diyorum darbe yapmayacaksa yalandan darbe haberi çıkarması söz konusu olmamalı adam siyasetçi değil ordu mensubu siyaset mi yapıyo ordu mu yönetiyo?
Böyle bi durumda ordunun demokrasiye olan güveni sarstığı, alenen siyaset yaptığı ve siyaset üzerine baskı kurduğu gerekçesiyle darbe hakkı elinden alınmalı
Bende diyorum ki sana mit başkanı hakkını kullansın diye haber çıkarıyor olabilir hakkını kullandıktan sonra yönetime darbe bildirisini verebilir mesela

Sevim AYDIN

Vatandaş
Bende diyorum ki sana mit başkanı hakkını kullansın diye haber çıkarıyor olabilir hakkını kullandıktan sonra yönetime darbe bildirisini verebilir mesela
Evet yapabilir bu onun hakkı bu stratejiyi yapabiliyorsan milli istihbarat başkanını kandırabiliyorsa yapar niye yapmasın dediğim gibi siz diyorsunuz ki darbeyi engelliyorsun darbeyi engellemiyorum farklı alan açıyorum farklı akıl oyunları yapabileceğiniz strateji geliştirebileceğiniz yeni bir oyun alanı

Sevim AYDIN

Vatandaş
Yani açıkçası darbede de değil benim amacım adalet bakanına ve yargı elemanlarına yeni özellikler ve yetkiler gelsin istiyorum bugün koltuk kuvveti ataması yaptıracağım isteyen var mı dedim ne yapıyor dediler hiçbir şey yapmıyor ne diyeyim şimdi onlara 😂😂😂

K A T L İ A M

🇹🇷 HÜRRİYET🇹🇷
Vatandaş
Evet yapabilir bu onun hakkı bu stratejiyi yapabiliyorsan milli istihbarat başkanını kandırabiliyorsa yapar niye yapmasın dediğim gibi siz diyorsunuz ki darbeyi engelliyorsun darbeyi engellemiyorum farklı alan açıyorum farklı akıl oyunları yapabileceğiniz strateji geliştirebileceğiniz yeni bir oyun alanı
Sevim ob olsana seni destekleycem 😂😂

A M İ R A L

Aktif Üye
Vatandaş
Aslında mantıklı bir makam ama nasıl olacağını kimse kestiremiyor önce net yetkileri ve görevleri olmalı sonra oyuna getirilmeli diyorum

Sevim AYDIN

Vatandaş
Aslında mantıklı bir makam ama nasıl olacağını kimse kestiremiyor önce net yetkileri ve görevleri olmalı sonra oyuna getirilmeli diyorum
Bir yola geldiniz hayret nskdlflcl

Oyuna katkı ve çalışmalar için seri bir şekilde yükselen gençlik partisine gelir misiniz hızlı 😂😂😂

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Güzel öneri ama mit başkanının oyun yönetimi ve oyun başkanı dışında kimsenin bilmemesi gerekir ama muhtemelen böyle olmayacak herkes öğrenecek. Gizli tutulabilirse hatta gizli tutamayan oyun başkanına bir yaptırım uygulanabilirse güzel olabilir. MİT komutanların içine sızıp onlardan bilgi almaya çalışabilir komutanlar bilmeden mit başkanına darbe hakkında bilgiler verebilir veyahut komutanlar mit başkanını kandırabilir. Öneri güzel ama içerik olarak yetersiz katkılarla geliştirilebilinir.