Eğleniyoor kendi başınaa ahh neşesi yeteer
Bana laf mı attın sen yaaa yapma abisi eleştiri ve tepkileri göğüsleyecek bir irade ve bilgi birikimi yok bende ama
Güya akıllı, zeki geçinip , kimseciklerin aklını beğenmiyordum.
Yahu, saftiriğin tekiymişim meğer.
Gelsen onca kitap oku , okul bitir , kendini eğit, uğraş vs, yıllarımı heba etmişim.
Evet, elmalar kırmızı iken kuşların da iki kanadı vardır…
Ne alaka değil mi?
Beyin diyorum, 2.5 milyon GB kapasiteli, 100 milyar hücre, 15 milyar nöronla günde 24 saat, haftada 7 gün, yılda 52 hafta çalışır.
Haaa, ben eskiden aklıma alay ediliyor diye kızardım, şimdi kızmıyorum. Çünkü akıl, beyin denilen organda uzun ve meşakkatli bir süreçte ancak gayret edilerek oluşturulan kalıcı bilgi ve tecrübe birikiminin nöronlar aracılığıyla yorumlanması ve karar verme eylemini ifade eder.
Şimdi arkadaşın bana söylemek istediği cümleye istinaden tekrar soralım; olmayan ve son derece yetersiz gördüğü bir akılla alay edilir mi yav
Edilir, ediliyor, edilecek, edecekler…
Ama buna rağmen kendinizi çok akıllı, idealist hissediyor ve doğru yaptığınıza inandığınızı da biliyorum.
Kendi adıma, burada yazdıklarım kimsenin fikrini değiştirmek, propaganda yapmak filan da değil amacım.
Yahu arkadaş burada geyik yapıyoruz nihayetinde, yanlış da olur, eksik de olur.
Yazdığım şeylere herkesin katılması gibi bir mecburiyeti yok. Ancak yazdığıma katılmayan engin bilgi ve tecrübesiyle(!) bana ayar vermeye kalkmıyor mu, güleyim mi, kızayım mı bilmiyorum.
Sözleri mi * Ziya Paşanın bu dörtlüğü ile bitiriyorum;
Yâ Rab ne eksilirdi deryâ-yı izzetinden
Peymâne-i vücûda zehr-âb dolmasaydı
Âzâde-ser kalırdım âsîb-i derd ü gamdan
Ya dehre gelmeseydim ya aklım olmasaydı
Cümleten keyifli oyunlar