53. DÖNEM OYUN BAŞKANI SEÇİMİ YÖNTEMİ HK. (41 Kişi İçeride)

KadirBey.

Altın Ok
41. Dönem Oyun Başkanı
Vatandaş
Bence seçime katılan her 10 Parti'nin bir aday çıkarma hakkı olmalı. Diğer türlü sadece holdinge yüksek ve vergi kasan, oyna para yatırıp eğitim paketi alıp eğitim kasan yani kısacası oyuna para yatıracak düzeyde olan partiler aday gösterebilecek. Bunun neresi adaletli? Küçük bir parti adına düşünüyorum zaten zar zor üye topluyor ; seçimi ilk 10 partinin girmesi çok iyiydi çünkü onlara da söz hakkı vardı fakat bu yapıya göre oyun başkanın adayı çıkaramazlar. Oyun başkanlığı demek bence oyundaki her partinin aday çıkarabileceği bir düzeyde olmalı. Neden düşük bir parti oyun başkan adayı çıkaramıyor ? Neden seçime girmeye hak kazanan ilk 10 parti oyun başkanlığı için aday çıkaramıyor? Böylesi rekabet ortamını daha kızıştırmaz mı?

Bence seçime girebilen ilk 10 partinin aday çıkarma hakkı olmalı.
Diyelim ki 10 parti girdi, yükselen gençlik kimi aday gösterecek yeni oyuncuyu mu????

cano1905

Üye
Vatandaş
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
53. Dönem Oyun Başkanı seçimleri kısa bir süre başlayacak olup seçim takvimi aşağıdaki gibidir.

Seçim Takvimi:
-Ayın 1. Günü – 00.00: Oyun Başkanı Adaylarının ilanı
(Bu dönemin Genel Sıralamasında yer alan ilk 4 kişi,
Bu dönemin Vergi Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi,
Bu dönemin Eğitim Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi aday olacaktır.)
-Ayın 1. Günü – 00.10: Oyun Başkanı Seçiminin Başlaması
-Ayın 5. Günü – 23.59:00: Oyun Başkanı Seçiminin Bitimi & Tüm oyların onaylanması

Seçim Detayları:
-Seçime toplamda 10 aday katılacak olup, tüm adayların seçime girmesi zorunludur. (Adayların seçimden geri çekilmesi kaldırılmıştır.)
-Eğer birden fazla derecede yer alan aday mevcutsa aday sayısı değişkenlik gösterebilir, derece başka oyuncuya devredilemez.

Seçim Sonuçlarının Açıklanması:
-Seçimler bitiş saati itibariyle katsayılar hesaplanarak sonuçlar açıklanır.
Seçimle ilgili detaylar bu şekilde tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.
Herkese iyi oyunlar dileriz.
Sayın oyun yönetimi bir ligde lig devam ederken kural degisikligi olabiliyor mu hayir sezon icinde yapilaacak degiskligi soyleniliyor ama yeni sezonda bu kurallar faaliyete geciyor bunu bildiginizi dusunuyorum. Eğer böyle bir kural değisikliği yapmayi duşünuyordunuz neden bu kurali ay başlamadan söylemeyip son ana bırakıp kurallari değiştirmeyi planladiniz . Eğer böyle bir kural değişikliği yapiyorsaniz bu ay için geçerli olmayıp gelecek ay için bu kuralı gerçeklestirmeniz ve bu kurala göre oyuncular ona göre planlarıni yapması daha doğru olmaz mı. Bu yaptiğınız oyun devam ederken kural değişikliğini etik bulmuyorum ve bu karariniz bana göre çok yanliş buluyorum. Saygilarimla

KadirBey.

Altın Ok
41. Dönem Oyun Başkanı
Vatandaş
Bence seçime katılan her 10 Parti'nin bir aday çıkarma hakkı olmalı. Diğer türlü sadece holdinge yüksek ve vergi kasan, oyna para yatırıp eğitim paketi alıp eğitim kasan yani kısacası oyuna para yatıracak düzeyde olan partiler aday gösterebilecek. Bunun neresi adaletli? Küçük bir parti adına düşünüyorum zaten zar zor üye topluyor ; seçimi ilk 10 partinin girmesi çok iyiydi çünkü onlara da söz hakkı vardı fakat bu yapıya göre oyun başkanın adayı çıkaramazlar. Oyun başkanlığı demek bence oyundaki her partinin aday çıkarabileceği bir düzeyde olmalı. Neden düşük bir parti oyun başkan adayı çıkaramıyor ? Neden seçime girmeye hak kazanan ilk 10 parti oyun başkanlığı için aday çıkaramıyor? Böylesi rekabet ortamını daha kızıştırmaz mı?

Bence seçime girebilen ilk 10 partinin aday çıkarma hakkı olmalı.
Bu bayan çok uzun yazıyor. Göktuğ sen misin yoksa??

Ö Z E R

DAİMA ASİL TÜRK
Vatandaş
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
53. Dönem Oyun Başkanı seçimleri kısa bir süre başlayacak olup seçim takvimi aşağıdaki gibidir.

Seçim Takvimi:
-Ayın 1. Günü – 00.00: Oyun Başkanı Adaylarının ilanı
(Bu dönemin Genel Sıralamasında yer alan ilk 4 kişi,
Bu dönemin Vergi Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi,
Bu dönemin Eğitim Sıralamasında yer alan ilk 3 kişi aday olacaktır.)
-Ayın 1. Günü – 00.10: Oyun Başkanı Seçiminin Başlaması
-Ayın 5. Günü – 23.59:00: Oyun Başkanı Seçiminin Bitimi & Tüm oyların onaylanması

Seçim Detayları:
-Seçime toplamda 10 aday katılacak olup, tüm adayların seçime girmesi zorunludur. (Adayların seçimden geri çekilmesi kaldırılmıştır.)
-Eğer birden fazla derecede yer alan aday mevcutsa aday sayısı değişkenlik gösterebilir, derece başka oyuncuya devredilemez.

Seçim Sonuçlarının Açıklanması:
-Seçimler bitiş saati itibariyle katsayılar hesaplanarak sonuçlar açıklanır.
Seçimle ilgili detaylar bu şekilde tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.
Herkese iyi oyunlar dileriz.
Hocam bu olaylar bu kararlar bilinçli mi yapılıyor kaos mu lazım milleti canlı tutmak için mi yapılıyor😂

Ayın sonuna kalmış 3 gün partilerin stratejileri hiçe sayılmıyor mu ay başı açıklama yapılsa ona göre strateji oluştururduk. Şuan puan sıralamasında 2. Olan partim ve bunun altında emeği olan o kadar aktif kardeşim var ve benim partim aday çıkartamıyor. 2. Olmak demek aktiflik demek emek demek şimdi bu çöpe mi gidiyor 1 aday çıkartamıyor muyuz. Parti ismi vermiyorum herhangi parti diyelim 15 -20 kişilik 1 kişi paletini basmış ya da 1 kişi emek vermiş vergide sıralama yapmış geri kalanı uğraşmamış ve 10. Sırada diyelim bu partiyi aday çıkartıyor benim aktiflik yönünden daha kalabalık partim çıkartamıyor bu partimin hakkının yendiği anlama gelmez mi. Denilecek ki bu yorumuma 20 üyeli parti kazanamaz zaten oy potansiyeli felan denilecek denmesede düşünülecek yazılı olmayan ama devam eden birlikteliklerle bu mümkün kılınacak… yani şahsi yorumum nerden baksam hocam bu özellikle bizim partimizin hakkının baltalanmasıdır ..

Zayrus

Üye
Vatandaş
Sayın oyun yönetimi bir ligde lig devam ederken kural degisikligi olabiliyor mu hayir sezon icinde yapilaacak degiskligi soyleniliyor ama yeni sezonda bu kurallar faaliyete geciyor bunu bildiginizi dusunuyorum. Eğer böyle bir kural değisikliği yapmayi duşünuyordunuz neden bu kurali ay başlamadan söylemeyip son ana bırakıp kurallari değiştirmeyi planladiniz . Eğer böyle bir kural değişikliği yapiyorsaniz bu ay için geçerli olmayıp gelecek ay için bu kuralı gerçeklestirmeniz ve bu kurala göre oyuncular ona göre planlarıni yapması daha doğru olmaz mı. Bu yaptiğınız oyun devam ederken kural değişikliğini etik bulmuyorum ve bu karariniz bana göre çok yanliş buluyorum. Saygilarimla
Değişti ya mesela yabancı var hakemleri geldi yabancı orta hakemler gündemde lig başında böyle bir şey var mıydı ( Başkan online de sen yeni misin ki bunu diyorsun. Bu ilk kural değişikliği değil son da olmayacak strateji oyunu ona göre hazırlıkli olacaktın.)