FORUM SOHBET ALANI (9 Kişi İçeride)

• Konuyu başlatan Juvanes*
  • Başlangıç tarihi

Dündar

Üye
Vatandaş
10 + vekil çıkaran partilerin göstereceği meclis başkanı ve bakan adayları aday listesine;

partisine ve ittifakına bakılmadan seçilmiş tüm vekillerin istedikleri gibi kısıtlama olmadan oy vermesinin sakıncalı ve arızalı olan kısmı neresi? merak ettiğim için soruyorum. @BaşkanOnline

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
10 + vekil çıkaran partilerin göstereceği meclis başkanı ve bakan adayları aday listesine;

partisine ve ittifakına bakılmadan seçilmiş tüm vekillerin istedikleri gibi kısıtlama olmadan oy vermesinin sakıncalı ve arızalı olan kısmı neresi? merak ettiğim için soruyorum. @BaşkanOnline
Buna neden dün itiraz etmediniz peki.?

Dündar

Üye
Vatandaş
Buna neden dün itiraz etmediniz peki.?
başkanım mevcut seçimlerin sonucuna itiraz etmiyorum oyunun geçmişteki uygulamalarına hakim değilim. Bu kadar karmaşık hale gelmesine giden yolda bu yöntem illa ki akla gelmiştir ama neden tercih edilmedi bunun için soruyorum. Ne vekilliğim var ne de parti organlarında görevim. Ne olduğuna hakim değilim zaten. Sadece basit bir çözüm olarak gördüğüm için neden tercih edilmediğini merakımdan soruyorum

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
başkanım mevcut seçimlerin sonucuna itiraz etmiyorum oyunun geçmişteki uygulamalarına hakim değilim. Bu kadar karmaşık hale gelmesine giden yolda bu yöntem illa ki akla gelmiştir ama neden tercih edilmedi bunun için soruyorum. Ne vekilliğim var ne de parti organlarında görevim. Ne olduğuna hakim değilim zaten. Sadece basit bir çözüm olarak gördüğüm için neden tercih edilmediğini merakımdan soruyorum
Tercih edilmedi değil başkanım, geçmişte dediğiniz gibiydi. Şuan ki kural yeni geldi zaten

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi

Kısıtlama hali oldugu halde bu kadar itiraz geliyor, kısıtlama gelmese siz düşünün :)

Dündar

Üye
Vatandaş
Kısıtlama hali oldugu halde bu kadar itiraz geliyor, kısıtlama gelmese siz düşünün :)
Gizli oy, açık sayım ile kimin kime oy verdiği bilinmediği durumda. Daha heyecanlı olur bence. Kaos, kan ve gözyaşı 🫣

Olay aslında o kadar dramatik durumda ki;

vekil olan ve meclis bileşenleri seçimlerinde hiç oy kullanmayan oyuncu, aynı zamanda vekil seçimlerinde de oy kullanmamış birisi. Yani kendine bile oy vermedi aslında. Ne diyebilirim ki?

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Alınmayın ama Pençe ittifakı üyeleri ne siyaset yapabiliyor ne de siyasetten anlıyor.
photo-output.png
Oyun Başkanlığı seçimlerinde her ittifak kendi ittifak adayına oy verecek dediniz böyle bir kural var o zaman seçimi yapmamıza gerek yok en yüksek katsayılı Pençe ittifakına soralım kimi istiyorlarsa o oyun başkanı olsun. Bu tartışma ya da öneriler oyun başkanlığı seçimlerinde de yaşanacak bence şimdiden karar vermek gerekir ya her ittifak her seçimde sadece kendine verebilsin ya da her oyuncu hangi ittifakta olursa olsun istediği adaya verebilsin. Bir seçimde şöyle diğerinde böyle olursa ittifak sisteminin manası kalmaz. İttifaklar ortadaki partilerin oyuna ihtiyaç duyuyorlarsa bir şekilde ittifakına dahil etsin.

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
Alınmayın ama Pençe ittifakı üyeleri ne siyaset yapabiliyor ne de siyasetten anlıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 21318
Oyun Başkanlığı seçimlerinde her ittifak kendi ittifak adayına oy verecek dediniz böyle bir kural var o zaman seçimi yapmamıza gerek yok en yüksek katsayılı Pençe ittifakına soralım kimi istiyorlarsa o oyun başkanı olsun. Bu tartışma ya da öneriler oyun başkanlığı seçimlerinde de yaşanacak bence şimdiden karar vermek gerekir ya her ittifak her seçimde sadece kendine verebilsin ya da her oyuncu hangi ittifakta olursa olsun istediği adaya verebilsin. Bir seçimde şöyle diğerinde böyle olursa ittifak sisteminin manası kalmaz. İttifaklar ortadaki partilerin oyuna ihtiyaç duyuyorlarsa bir şekilde ittifakına dahil etsin.
Yahu bu seçimin aynısı önceki dönemde de oldu, neden. Bakanlıklar bölüşüldü. Biz bu sisteme kaybetmemize rağmen hiç bir zaman itiraz etmedik. Şimdi ne oldu da sistem eleştirildi.
Ortada sistem sorunu diye birşey yok, adamların vekilleri oy kullanmamış. Hadi herşeyi geçtim pençe ittifakı en yuksek Oyuncu sayısına sahip ittifak. Katsayısız oylarına bakarmısınız bi kaç oy almışlar. Bu adamlar seçimde başarısızlık elde etti diye neden sistem sorgulanıyor.

Pençe ittifakı: 203 uye sayısı 503 oy
Yıldırım ittidakı: 162 uye sayısı 428 oy
Hançer ittfakı: 100 uye sayısı 208 oy

Bence dikkat edilmesi gereken nokta burasıdır.

Berkin Bakırel

Altın Ok Partisi Sözcüsü ve Gönüllüsü
Vatandaş
Ekli dosyayı görüntüle 21318
Yok ya bence şu olmalı. Wikiye artık şu yazılmalı, Pençe ittifağında hangi parti en yüksek katsayı aldı ise bütün önemli Makamları onlar almalı ortağı ise ondan daha az ama önemli Makamları almalı diğerleri ise geri kalan makamları alıp yoluna öyle devam etmeli.

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Yahu bu seçimin aynısı önceki dönemde de oldu, neden. Bakanlıklar bölüşüldü. Biz bu sisteme kaybetmemize rağmen hiç bir zaman itiraz etmedik. Şimdi ne oldu da sistem eleştirildi.
Ortada sistem sorunu diye birşey yok, adamların vekilleri oy kullanmamış. Hadi herşeyi geçtim pençe ittifakı en yuksek Oyuncu sayısına sahip ittifak. Katsayısız oylarına bakarmısınız bi kaç oy almışlar. Bu adamlar seçimde başarısızlık elde etti diye neden sistem sorgulanıyor.

Pençe ittifakı: 203 uye sayısı 503 oy
Yıldırım ittidakı: 162 uye sayısı 428 oy
Hançer ittfakı: 100 uye sayısı 208 oy

Bence dikkat edilmesi gereken nokta burasıdır.
Ben sistem sorgulamasını dün yapmadım bu ittifak sistemi geldiğinde de yönetime sordum onlarda seçimlerde izleyelim bakalım dediler izledik şahsen bana mantıklı gelmedi. Pençe ittifakı zaten başarısız bu kadar üyeye güce sahip olmasına rağmen seçim kazanamıyorlar amacım pençe seçim kazansın demek değil zaten yükselenin olduğu bir yeride desteklemem kazanmasınıda istemem ama sistem bana mantıklı gelmiyor.