Meclis Seçimlerinde Oy Kullanmayanlar hk. (2 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

C E M

YüceTürk Kurucusu Parti Genel Başkan Yardımcısı
Vatandaş
Kardeşim bunları anlatmana gerek bile yok.
Bizim aramızda ki bağ farklıdır. Ama bende açıklama yapayım hadi.

Bekir kardeşim zamanında meclis başkanı iken Altın Ok tarafından darbe ile indirildi. Güzel bir anı yaşadık role play yaptık tabi.😁
Tabi o zamanlardan beri Bekir ve dostları dostumuz olmuş, dostluğumuz baki kalmıştır. Hep birlikte olmuş, birbirimize destek olmuşuzdur. İttifaklık dönemimizde bile bir kere olsun makam için ikili polemik yaşamamış tek seferde halletmişizdir.

Şimdi Bekir kardeşim bana gelmiş demiş ki, Altın Ok zor durumda destek olmak boynumun borcudur.
Bende demişim ki, zamanında seni koltuğundan ettik, onu geri teslim etmek boynumun borcudur.
Kendisi istemedi, istemezde. Ama zaten bende sormadım ona seni yapalım mı diye, yönetimdeki dostlarımızda benimle hemfikir oldu ve destekledi.

Kimsenin bizim aramızdaki bağı ve dostluk hakkında kötü düşünmesine ve kirli yorum yapmasına müsade etmem. Makam dediğin nedir ki, Bu ay kaybedilirse diğer ay çok çalışır kazanırsın.

Kaybettik , kaybediyoruz diye. Küsmek darılmak. Yada bunu birilerine yıkarak, siz insanları aşağılıyorsunuz darıltıyorsunuz diyerek haklı olduğunu düşünmesin kimse.

Bu bir oyun, dostluğu iyi yapan da , strateji üretende kazanır.
Senlik bir problemim yok karşim

Akın Cınar

Türk, Türkcü, Atatürkcü. & YüceTürk Kurucusu.
Vatandaş
Milletvekili Kuralı açık ve net. Ayrıca basit. Bunun robotluk ile alakası yok akın bey kardeşim.

Ayrıca demişsin ki; sadece el kaldır diye değil, doğruyu düşündüğüm gibi savunayım diye yaptı.

Sandığa gitmemek, bazen en net tepkidir.

Bizde diyoruz ki, tepkin kime?

Meclis seçimi şekli bellidir. Örtülü seçim, adaylar partiler tarafından verilen ve oylanan seçim.
Yani kamuoyuna ilan edilen bir aday yok. Tüm vekiller bakan adayı iken, senin bu seçimde tepkin kime oldu onu merak ettim.
Tepkim, adalet ve eşitlik kavramlarından uzaklaşılmış olmasıdır. Bu konuda sayabileceğim birçok sebep var ama sorun çıkar diye fazla açmıyorum.

Onu geçtim, belki beğendiğimiz bir aday çıkmadı, belki benim görüşüme uygun olmayan adaylar çıktı. Sen bana “illa oy vermek zorundasın” diyorsun, bu beni kısıtlamak değil midir? İstemediğim bir adaya zorla oy vermek hangi oyunda görülmüştür?

Herkese demiyorum tabi, bu genel bir tespittir ve haklı bir tespittir. Ben de bu duruma tepki verip, oyun kuralları çerçevesinde protesto hakkımı kullandım. Burası bir seçim ve demokrasi oyunu; oy kullanmadığı için vekilliğin düşürülmesi ya da ceza verilmesi nerede görülmüş? Kural açık ve basit olduğu kadar kısıtlayıcıdır. Her insan özgürdür; oy atmamak da demokratik bir haktır Kadir başkanım.

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
Tepkim, adalet ve eşitlik kavramlarından uzaklaşılmış olmasıdır. Bu konuda sayabileceğim birçok sebep var ama sorun çıkar diye fazla açmıyorum.

Onu geçtim, belki beğendiğimiz bir aday çıkmadı, belki benim görüşüme uygun olmayan adaylar çıktı. Sen bana “illa oy vermek zorundasın” diyorsun, bu beni kısıtlamak değil midir? İstemediğim bir adaya zorla oy vermek hangi oyunda görülmüştür?

Herkese demiyorum tabi, bu genel bir tespittir ve haklı bir tespittir. Ben de bu duruma tepki verip, oyun kuralları çerçevesinde protesto hakkımı kullandım. Burası bir seçim ve demokrasi oyunu; oy kullanmadığı için vekilliğin düşürülmesi ya da ceza verilmesi nerede görülmüş? Kural açık ve basit olduğu kadar kısıtlayıcıdır. Her insan özgürdür; oy atmamak da demokratik bir haktır Kadir başkanım.
Bak anlatmak istediğimi anlamadın akın bey kardeşim.

Beğendiğimiz aday çıkmadı diyorsun . Güzel kardeşim tüm milletvekilleri aday zaten. İlan edilmiş bir aday yok bu seçimde. Yani sen 117 tane vekil içinden istediğin herkese oy kullanırsın. Buna kendin dahil.

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı

Partin sana uygun aday çıkartamadıysa o partide neden hala duruyorsun?

Oy kullanmak senin hakkın değil, görevin. Sen bunun için maaş aldın.

İlla Protesto etmek istiyorsan istifa et seçeneği bunun için daha uygun, ama para alamazsın değil mi? Paragözler sizi.

O A B İ

A D İ N🎗️Altın Ok Sözcüsü 57&46.Dnm Meclis Bşk.
Vatandaş

İlgili kuralın iptali için tasarı hazırlayabilirsin başkanım. Oyun yönetimi ve meclis çoğunluğu kabul ettigi takdirde belki oyuna bir faydamız olur. Derdimiz meclisin işlemesi çalışması. Bismillah dedik gecenin 03:00'ünde tasarı işleyişinin akıcılığı için tasarı hazırladık. Sabahında tüm tasarılar oyun yönetimi kontrolünden geçti.

Derdimiz rakibe zarar vermek değil laçkalaşan sistemi onarmaktır.

O A B İ

Vatandaş
Ayrıca bir önemli dipnot ise talebimi incelerseniz oy kullanmayan 46 kişinin görevinden alınmasını talep etmedim. Bunu kasıtlı yaptığı tespit edilen vekillerin alınmasını wikinin bana verdiği yetki ile talep ediyorum. Burası milletin iradesini temsil makamı. Milletin seçtiği 117 vekile bana uygun aday yoktu diyerek burun kıvıramazsınız.

Akın Cınar

Vatandaş
Partin sana uygun aday çıkartamadıysa o partide neden hala duruyorsun?

Oy kullanmak senin hakkın değil, görevin. Sen bunun için maaş aldın.

İlla Protesto etmek istiyorsan istifa et seçeneği bunun için daha uygun, ama para alamazsın değil mi? Paragözler sizi.
Fatih Başkanım, paraya ihtiyacım mı var, neden olsun? Vergide de 2. sıradayım, ay sonu emeklerimin karşılığını vekillikten gelen paradan misliyle, kat kat alacağım. Öyle bir problemim yok, emin ol.

Ama unutma, vekillik sadece maaş almak değil, temsil etmek ve görevini layıkıyla yapmak demek. Eğer sen, kendi fikrinle bağdaşmayan herkese "paragöz" diyorsan işin zor. Paragözlükle karıştırmayalım. Sırf istediğin olmuyor diye herkesi paragöz gibi itham etmek de doğru değil. Bi sen mi akıllısın 😄

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
İlgili kuralın iptali için tasarı hazırlayabilirsin başkanım. Oyun yönetimi ve meclis çoğunluğu kabul ettigi takdirde belki oyuna bir faydamız olur. Derdimiz meclisin işlemesi çalışması. Bismillah dedik gecenin 03:00'ünde tasarı işleyişinin akıcılığı için tasarı hazırladık. Sabahında tüm tasarılar oyun yönetimi kontrolünden geçti.

Derdimiz rakibe zarar vermek değil laçkalaşan sistemi onarmaktır.
Thread 'Meclis ve Bileşenleri Seçimi Hk.' https://forum.baskanonline.com/threads/meclis-ve-bilesenleri-secimi-hk.13534/

Bu konu ile ilgili öneri paylaşımı yaptım mesela. Okuduklarını sanmıyorum bile.

Bu oyunda amaç sadece seçimlere girmek değil. Nasıl daha heyecanlı olur onu sürdürmek. Bizler bunlarıda düşünüyoruz.

Soruyorum arkadaşlara neden bu önerime fikir beyanında bulunmadılar.

Cevap: KÜSTÜK

O A B İ

Vatandaş
Thread 'Meclis ve Bileşenleri Seçimi Hk.' https://forum.baskanonline.com/threads/meclis-ve-bilesenleri-secimi-hk.13534/

Bu konu ile ilgili öneri paylaşımı yaptım mesela. Okuduklarını sanmıyorum bile.

Bu oyunda amaç sadece seçimlere girmek değil. Nasıl daha heyecanlı olur onu sürdürmek. Bizler bunlarıda düşünüyoruz.

Soruyorum arkadaşlara neden bu önerime fikir beyanında bulunmadılar.

Cevap: KÜSTÜK
Yok kankam uygun adayları yokmuş yoksa yazarlardı bence 😂

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik ♾️
Vatandaş
Çok iyi anlarlar görevden. Aynı hassasiyeti İçişleri bakanımız çalışma yapmaya çalışıp atama yapacak üye ararken seçim sonrası belediye başkanlarını ve valileri görevden bilerek istifa ettirip bakanımızı zor duruma düşürdüğünüzde de bu kadar erdemli ve oyuna hizmet eden rolde olsaydınız.

Rollplay adı altında insanlara hakaret vari sözler söyleyerek, kendinizi üstün görerek bıkkınlık verdikten sonra yalandan biz bir şey yapmadık demeniz de boşa.

Partinizin oyun başkanı ben iş yapmam , adam bulabiliyorsa atama yapsın diye konuşurken aynı tepkiyi gösterseydin samimi gelirdiniz belki ama o sözlerden sonra bir de ona destek olmuşken hiç samimi gelmiyorsunuz.

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
Fatih Başkanım, paraya ihtiyacım mı var, neden olsun? Vergide de 2. sıradayım, ay sonu emeklerimin karşılığını vekillikten gelen paradan misliyle, kat kat alacağım. Öyle bir problemim yok, emin ol.

Ama unutma, vekillik sadece maaş almak değil, temsil etmek ve görevini layıkıyla yapmak demek. Eğer sen, kendi fikrinle bağdaşmayan herkese "paragöz" diyorsan işin zor. Paragözlükle karıştırmayalım. Sırf istediğin olmuyor diye herkesi paragöz gibi itham etmek de doğru değil. Bi sen mi akıllısın 😄

İstediğim oldu, meclis bizim 😀

Ama siz oyunda yoksunuz, fikirleriniz yok, seçimleriniz yok hala vergi kasıyorum diyorsun, bence o parayı da haketmiyorsun.

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik ♾️
Vatandaş

Ama siz oyunda yoksunuz, fikirleriniz yok, seçimleriniz yok hala vergi kasıyorum diyorsun, bence o parayı da haketmiyorsun.
Onurlu bir duruş sergilemelerini takdir ediyorum.

Yalandan rekabet olsun diye üçer üçer bölünüp ittifak kurup ittifaktakiler aptal yerine koyarak oyun başkanlığı alıp karşı tarafa geçip yalandan bahanelerle sağa sola sataşmalarındansa kendi arkadaş grubunda mutlu mesut oyun oynamak gayet samimi.

Strateji adı altında yalan gülücükler dağıtmak ve verilen söze ihanet edip kendini satmaktansa doğru yolun bu olduğuna bende inanıyorum

Akın Cınar

Vatandaş

E sen onu da yapmıyorsun; hiçbir sıralamada yoksun, emek vermiyorsun. Sonra kalkıp “İstediğimiz oldu, meclis bizim” demek ayrı bir ironi. O zaman ben de şöyle mi diyim , Sen şimdi meclisi mi hak ediyorsun. 😃 Senin nazarında soylüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...