Meclis Seçimlerinde Oy Kullanmayanlar hk. (1 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

O A B İ

A D İ N🎗️Altın Ok Sözcüsü 57&46.Dnm Meclis Bşk.
Vatandaş
Evet dostlar burada Meclisin işleyişindeki aksaklıklar hakında konuşmak için bir konu oluşturduk. Akın başkanım gibi bir öneriniz, konu hakkında bir düşünceniz varsa bekleriz. Aksi halde şahsi çatışmalara son verelim. Konu amacından çıkmasın.

Berkin Bakırel

Altın Ok Partisi Gönüllüsü
Vatandaş
Sevgili Başkanonline halkı ve kıymetli oyun yönetimi,

Demokrasi, halkın temsilcileri aracılığıyla yönetime katıldığı bir sistemdir. Bu sistemde milletvekilleri, halk adına kararlar alır, yasa yapar, denetler ve özellikle kritik oylamalarda görevlerini eksiksiz yerine getirmekle yükümlüdür. Ancak son dönemde, meclisteki önemli bakanlık oylamalarında birçok vekilin oy kullanmadığı görülmektedir. Öyle ki son bakanlık seçiminde toplam 117 milletvekilinden sadece 71 tanesinin oy kullandığı tespit edilmiştir. Bu da yaklaşık milletvekillerinin %39'unun oy kullanmaması demektir.

Seçimle gelen, kırmızı taşını alıp koltuğuna oturan milletvekillerinin, en temel sorumluluğu meclis çalışmalarına katılmak ve halkın iradesini yansıtmaktır. Ancak bazı vekiller, oylamalara katılmayarak bu sorumluluktan kaçmaktadır. Göreve gelirken büyük vaatlerle, kırmızı halılarla karşılanan bu kişilerin; görevi icra etme kısmında sessiz kalmaları kabul edilemez.

Milletin vekili olan kişiler; maaşını halkın vergilerinden alırken, halkın geleceğini belirleyecek oylamalara katılmaktan imtina edemez. Sadece koltuk sahibi olmak için meclise gelmek, sonra halkın karar süreçlerinden uzak durmak, demokrasiye yapılmış bir saygısızlıktır.

Bu nedenle, oy kullanmayan vekillerin kamuoyuna açık bir şekilde ilan edilmesini, sembolik olarak verilen “kırmızı taş”ların geri alınmasını ve bunu kasıtlı olarak yaptığı tespit edilenlerin milletvekilliğinin düşürülmesini talep ediyorum.

Sorumluluk almayan, görevini yerine getirmeyen, halkın iradesini temsil etmeyen hiçbir vekilin bu makamlarda yeri olmamalıdır.

Oyun yönetiminden en kısa sürede konu hakkında dönüş bekliyor herkeze iyi çalışmalar diliyorum. @BaşkanOnline

57. Dönem Meclis Başkanı
O A B İ

Sayın Meclis Başkanımız Bekir Kaptan haklıdır. O yüce görevlere geliyorsak eğer sadece onaylamanız gereken yasa tasarılarını bile onaylamaya bir aciz vekillerimiz vardır. Bu görevlere geliyorsak o görevin layığını bilerek meclisimizde akışı sağlayalım. Yoksa Değerli Halkımıza bunun hesabını veremeyiz.

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik ♾️
Vatandaş
Aptal yerine koyduysak aptal olmayın
Yaptığının yanlış olduğunu bile kabul edemeyecek kadar kendini geliştirememiş insanlarla muhatap olmuyorum.
Zaten yazdığım cümle senin oyun karakterini belki de gerçek karakterini çok net bir şekilde belli ediyor.

Onursuzlukla yürüdüğün yolda başarılar dilerim.

Bana destek olan söz verdiğim insanların arkasından iş çevirip ihanet ettikten sonra aptal yerine koyduysak aptal olmayın demektense
Onurumla kaybetmeyin tercih ederim.

MAGARSUS

AltınOk Gladyatörü ⚔️
Yasaklı Üye
56. Dönem Oyun Başkanı
Yaptığının yanlış olduğunu bile kabul edemeyecek kadar kendini geliştirememiş insanlarla muhatap olmuyorum.
Zaten yazdığım cümle senin oyun karakterini belki de gerçek karakterini çok net bir şekilde belli ediyor.

Onursuzlukla yürüdüğün yolda başarılar dilerim.

Bana destek olan söz verdiğim insanların arkasından iş çevirip ihanet ettikten sonra aptal yerine koyduysak aptal olmayın demektense
Onurumla kaybetmeyin tercih ederim.
En azından bir karakterim var Sevim ağlamaya biraz daha devam et sen böyle yazdıkça ben çok mutlu oluyorum kaybet ve yok ol :)

Emreİzmir

Darbe Yönetimi Eski Altın Ok Genel Başkanı
50. Dönem Oyun Başkanı
😂😂😂😂😂

Allah'ıma çok şükür ne olduğumu da kim olduğumu da herkes biliyor.

Cümlelerinize dikkat edin bizim varlığımıza hiç senin ya da gereksizsiniz diyemezsiniz.

Çok şükür bugüne kadar verdiğim her gün sözümü tuttum ne yapacağım da belliydi ne yaptığımda arkadan iş çevirip kimseyi satmadım.

Söylediklerimizin birçok örneğini bu oyunda hayata geçiren sizken tutup karşıya laf atmayın gülünç oluyorsunuz
Gülünç olanda yalanla dolanla işlerini götürende acitasyon yapıp aglananda hep sizler oldunuz biz icraat yaptık siz hep ağlanmayı seçtiniz açık net görülüyor herşey merak etmeyin biz aylarca kaybettik sesimiz çıkmadı siz bi dönem kaybettiniz saniyede ağlama moduna geçtiniz siz boş işlerle uğraşmaya devam edin biz delikanlı kardeşlerimizle yol yürümeye devam ederiz kazaniriz yada kaybederiz.

O A B İ

A D İ N🎗️Altın Ok Sözcüsü 57&46.Dnm Meclis Bşk.
Vatandaş
Yav bu kadar meraklıysanız ben size acayım eteğindeki taşları dökme postu otdan devam edin. Kirletmeyin konumu rica edicim 😂

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...