Güncelleme Önerilerim (6 Kişi İçeride)

Tolga

Bozkurt Harekat
37. Dönem Oyun Başkanı
Farkındaysanız teki geldi zaten ulaşım aracı satın al yeri geldi aynı mantıkla üst tarafta simge resmi altında iş makinasının yazısının adı ne ise artık kategorisi kepçe kamyon çöp kamyonu süpürge aracı gibi ve onun altında da satın al yazısı şeklinde oyun içerisine uygun entegre tarzda zaten gelebilecek şeyler bunlar
İş makinası önemli bence de

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
Önerim sadece çok basit şekilde nasıl oyunun tek verdiği imkan olan tıklama yolu varsa aynı şekilde iş makinesi shorrom kısmı oluşturulup oradan ℅100 olana kadar bütçemizide gözeterek kendi filomuzu kurmak
Yani en fazla her ℅ yüzde 1 adet araç demek yani ℅100 olduğu anda 100 adet her birinden alabilmek ve araçlar içinde otomatik vergilendirme yapılıp vergilerinin haftalık hazine kasasından çektiğimiz belediye bütçesinden otomatik olarak kesinti olması şeklinde olabilir her ayın belirli bir günü belediye filosu vergisi kesinti günü şeklinde ona göre de bütçeyi doğru yönetme şeklinde bir işlemler yapılabilir

Bu işlem valiliklere de kendi içlerinde araç alımı geldikleri anda kendi panelleri yerleri geldikleri anda da geçerli aynı şekilde tüm bakanlıkların kendi alanları geldikleri anda onların da kendilerine araç aldıkları anda vergilendirilmeleri dahil yapılabilir

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
Önerim sadece çok basit şekilde nasıl oyunun tek verdiği imkan olan tıklama yolu varsa aynı şekilde iş makinesi shorrom kısmı oluşturulup oradan ℅100 olana kadar bütçemizide gözeterek kendi filomuzu kurmak
Ve aynı şekilde oyuna araç muayene istasyonları eklenip, bu sayede oyuna yenilik gelmesi yani oyundaki tüm devlet kurumu araçlarının, yani iş makinası filosunun hizmet yapabileceklerine dair kontrollerin yapılması. Araçlarda, oyunun el verdiği imkanlar doğrultusunda oyuncuları sıkmamak adına 3 ayda 1 olmak üzere araç muayene istasyonu uyarısı verilip, tüm muayenesi gelen araçları araç muayene istasyonuna götürme işlemi yapılabilir. Oraya götürmeden önce, tüm araçların tamir yüzdeliği %100 olacak şekilde geçişlerinin sağlanması yapılabilir. Bu sayede muayenesi olmayan iş makinelerinin de ilgili bakanlık alt birimleri tarafından sistemlerinden muayenesi yapılmayan araçlar, yani devlet dairesi kurumlarının tespiti yapılarak, o devlet kurumlarına her geç getirdiği gün başına 1500 TL gibi bir kesinti yapılabilir. Ekstra muayene ücreti eklenebilir. Yani ben devlet kurumuyum, Yozgat Belediye Başkanıyım ve 5 kepçemden 3 tanesinin muayenesini yaptırmadım. 3 ayda 1 yapıldığı için oyun gereğince bana denk geldi, o anda mesela ben yaptırmadım, normal araç başına kesintisi 5000 TL. Ama her getirmediğim gün başına araç kesintisi 1500 TL ekstra ücret vergilendirme yapılabilir ve devlet bütçelerinin doğru yönetilmesi konusunda yenilikçi bir güncelleme önerisi gelmiş olur.

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
23. Önerim

Şehir işlemleri kısmı içerisine, belediyelerin kendi hazine kasası bütçesiyle, yani belediye bütçesiyle, kendilerine otogar yapabilmeleri imkanının getirilmesi. Bu sayede, havalimanları gibi kiralama yöntemi ve seyahat etme yöntemleri sayesinde, oranın gelirlerinin haftalık olarak hazine kasasına, yani belediye bütçesi üzerine eklenmesi sağlanabilir. Bu sayede, belediyelere yönelik örnek verdiğim proje yapabilme haricinde, ek gelir sağlayabilecekleri yerler arasında yerlerden birisi olabilecek. Bu sayede de, yeni bir ulaşım anlamında hem kiralama hem de uçak haricinde, seyahat etme noktasında, yeni bir şehirler arası ulaşım kategorisi, yani otogarlar havalimanları yanında çıkmış olacaktır.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-18-23-59-51-386_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-18-23-59-51-386_net.shrin.baskan.jpg
    426.5 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_2025-01-19-00-09-40-134_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-19-00-09-40-134_net.shrin.baskan.jpg
    313.2 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
24. Önerim

Oyuna mevcut bakanlıklar haricinde artık yeni bir bakanlık eklenme zamanı geldi. Oyun içerisine ulaştırma ve altyapı bakanlığını ekleyip, EKONOMİ yerinde yer alan havalimanları kısmı artık alt menünün içerisinde yer alacak olan ULAŞTIRMA adı altında bir yere taşınıp, o alana da ulaştırma bakanına özel olarak, kendilerine özgü şehir işlemleri kısmı gibi "şehirler işlemleri" adı altında bir bölüm gelebilir. Bu sayede, havalimanından uçak ile seyahatlerde başka bir şehre ve aynı şekilde havalimanı kiralamaları, direkt olarak haftalık olarak çekilecek olan hazine kasasına, yani ulaştırma ve altyapı bakanlığı bütçesine eklenmiş olur. Bu sayede de bakanlığa ek gelir olabilecek alternatif bir yer oluşturulmuş olur.

Bu sayede, ulaştırma bakanına özel alandan, ulaştırma bakanı havalimanlarını kendi bütçesinden yapabilecektir. Aynı şekilde havalimanları haricinde, 2) tren garları ve 3) yüksek hızlı tren garları şeklinde, iki adet daha bakanlığa bağlı olarak şehirler arası seyahat imkanı ve kiralama imkanı olan yerlerin oluşması sağlanıp, oraların kiralanma paralarının hazine kasasına haftalık olarak yatırılması sağlanabilir. Yani elmas ile kiralanmadığı için yatırılan elmasların ulaştırma bakanlığına elmasların değerinin, oyun karşılığındaki paraya dönüşümünün otomatik sağlanması şeklinde olabilir. Örnek olarak, 13 havalimanı var, haftalık 13.000 elmas yaptı. Bu 13.000 elmasın oyun içindeki paraya dönüşüm değeri ne ise, otomatik dönüşmesi ve hazine kasasına, yani bakanlık kendi kasasına, yatması şeklinde olabilir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-19-00-25-19-006_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-19-00-25-19-006_net.shrin.baskan.jpg
    372.7 KB · Görüntüleme: 11
  • Screenshot_2025-01-19-00-25-27-858_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-19-00-25-27-858_net.shrin.baskan.jpg
    287.1 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
24. Önerim

Oyun içerisinde yer alan

1) para birimi
2) yeşil taş
3) kırmızı taş

Gibi yerlerde para birimi sayıları milyar mı milyon mu net şekilde anlaşılamamaktadır ve karmaşıklağa yol açmaktadır bu yüzden dolayıda önlerine küçük ses simgesi eklenip para birimleri sesli şekilde okutulabilir

Ekli dosyalar

• 20250121_221708_0000.png
    20250121_221708_0000.png
    53.7 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenrecorder-2025-01-21-22-05-27-259.mp4
    7.6 MB · Görüntüleme: 0
Y

Y U S U F

Ziyaretçi
24. Önerim

Oyun içerisinde yer alan

1) para birimi
2) yeşil taş
3) kırmızı taş

Gibi yerlerde para birimi sayıları milyar mı milyon mu net şekilde anlaşılamamaktadır ve karmaşıklağa yol açmaktadır bu yüzden dolayıda önlerine küçük ses simgesi eklenip para birimleri sesli şekilde okutulabilir
Evet özellikle para gönderim kısmında bu durum anlaşılmıyor. Bu konu hakkında düzenleme yapılırsa bazı hataların da önüne geçilmiş olur. @BaşkanOnline

Önerileriniz için sizi tebrik ederim @Göktuğ Gökçebağ 29 başkanım 😊🌹

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
Önemli yasa tasarılarım bilgilendirmesi❗

Şu ana kadar ki süre zarfında, yani 18'inde saat 12:45:15'te tam bana bilgilendirme makam mesajı geldiği için yarım gün oldu seçileli diyelim. Bugünü de tüm gün olarak sayacak olursak, 3.5 gün içerisinde 20 adet yasa tasarısı vermiş bulunmaktayım. Buna karşı çıkanlar olsun, 'çok yasa tasarısı verdin, başkasına da en azından vermek için bir şeyler kalsaydı' diyenler var biliyorum; ister kendi partim, ister başka partiler olsun, diyenler var. Bunu asla kötü anlamda söylemiyorum bilginiz olsun, kimse sakın yanlış anlamasın cümlemi lütfen rica ediyorum. Ama şunu hatırlatmak isterim net şekilde:

Ben bu 20 adet şu anki verdiğim yasa tasarısına ek olarak, görev sürem bitene kadar rakamı örnek olarak sallıyorum, rakama fazla takılmayın, 10 adet daha verdim diyelim. Ve bunların 30 adet yasa tasarısının 25 adeti kabul edildi diyelim. Zaten bu 25 adet hemen gelecek bir şey değil ki; 12 aya yani 1 seneye bölünerek veya 18 aya yani 1.5 seneye bölünecek şekilde bu 25 adet geleceği için parça parça, gerekirse tek tek o yüzden oyun açısından da hiçbir şekilde fazla yasa tasarısı vermenin zararının olmayacağını altını çizerek hatırlatma olarak dile getirmek isterim. Ve oyun yönetimi bana bu hakkı herkeste tüm milletvekillerinde olduğu gibi görev süreleri boyunca sınırsız şekilde yasa tasarısı verme hakkını tanımış ve bende görev sürem boyunca bana verilen bu hakkımı burada oyun işleyişine uygun şekilde görev sürem boyunca, görev sürem sona erene kadar kullanmak istiyorum. Buda bir oyuncu olarak en doğal hakkım, yüzden de amacına uygun şekilde oyunu oynadığım net şekilde ortaya çıkmaktadır.

Şunu da belirtmek isterim: Benim haricimde başkası da gelse, o kişi kim olursa olsun, A'dan Z'ye ister benim partimden, ister başka partiden, oyundaki tüm oyuncular için bunu söylüyorum. Benim şu anki 20 adet yasa tasarımın 2 katı, 40 adet veya 3 katı, 60 adet bile olsa, sayıya asla takılmam. Herhangi birisi yasa tasarısı sunsa, asla yargılamam. 'Bu ne kadar yasa tasarısı, biraz da bize kalsaydı, ben de yazsaydım' gibi şeyler asla söylemem. Çünkü o kişinin en doğal hakkı. Oyun yönetimi herkeste, hepimizde, yani milletvekillerinde olduğu gibi, o da kendine verilen o hakkını kullandığı için, o kişinin de oyun kurallarına uygun şekilde oynadığı net şekilde ortaya çıkacaktır. Düz mantık o kadar. Bu şekilde fazla yazan kişilere söyleneceklerine, kendileri de yazabilirler o anlarda. Zaten oyun yönetimi sizlere o kadar sınırsız hak tanımış. Bunları yasa tasarısı olarak yazıp kullanacaklarına, tam aksine bu şekilde fazla sayıda yasa tasarısı verenler hakkında yargılamalar ortaya çıkmış oluyor. Bu da hiç hoş bir davranış değil, olmuyor tabii ki. Ama şunu hatırlatmak isterim: Oyun kuralları gereğince herkes adaletli şekilde, haykırı bir davranış yani oyun kurallarını çiğnemeden hakkını kullanıyor. Örnek olarak, orada 1 ayda yani 1 milletvekilliği döneminde en fazla, sallıyorum rakamı, 6 adet öneri verebilirsiniz deseler, haklısınız diyenler için söylüyorum bunu. Ama orada sınırsız şekilde yasa tasarısı sunma hakkı tanınmışken, işini düzgün şekilde yapan, kurallara uygun şekilde davranış gösteren kişilere de lütfen bundan sonra aynı cümlelerde bulunmayın. O kişilerin amacına uygun şekilde oyunu oynadıkları net şekilde ortaya çıkmıştır zaten. Ki zaten 60 adet benden başka bir kişi sunup, 50 adeti kabul edilse bile, aynı şekilde 1 seneye yani 12 aya veya 1.5 seneye yani 18 aya veya 2 seneye yani 24 aya bölünmüş şeklinde, 50 adet farklı yasa tasarısı gelecektir. Zaten bir anda hepsi gelecek diye asla böyle bir şey yok. O yüzden de fazla yasa tasarısı vermenin zararının olmayacağını net şekilde tekrardan belirtmek isterim. Herkes görevini hakkıyla yapıyor zaten, bunu net şekilde belirtmek isterim.

Murat Baykal

Yeni Üye
Vatandaş
Göktuğ başkanım belediye başkanlarının görevleri var ama valilerin belediye başkanlarını atamak dışında bir görevi yok bunun için bir öneriniz varsa sunabilir misiniz

liyaa

Üye
Vatandaş
Önerilerini keyifle okuyoruz göktuğ, şehir alanında çok iyi öneriler sunuyorsun. şu an mevcut yapıda yararlanammız hepsinde mümkün olmasa da şehir alanı geliştirilirken bu konuya bakacağız.
Öneriler için 5000 yeşilt aş gönderdik.
Ben dün ufakta olsa biraz çık öneri yaptım sanırım ☺️

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
Göktuğ başkanım belediye başkanlarının görevleri var ama valilerin belediye başkanlarını atamak dışında bir görevi yok bunun için bir öneriniz varsa sunabilir misiniz
onun için zaten sunmuştum valilere özel nasıl belediyelerin şehir işlemleri kısmı varsa valilere özel olarak da 922 adet ilçe ismi eklenemezmiş imkan yokmuş o kadar sayıya o yüzden de yine 81 il üzerinden valilere özel de şehir işlemleri adı altında kendilerine özgü bir alan yapılabilir altyapı işlemleri gibi alan olmayacak onların alanı ama farklı kendilerine yaptıkları alanlara göre mesela millet bahçesi yapımı tarihi yerler kazandırma gibi zaten söylemiştim bunlar gelebilir

aynı şekilde de önceden dediğim gibi mevcut bakanlıklara özel olarak şehir işlemleri adı altında demiyorum ismini değiştirerek şehirler işlemleri adı altında 81 ile özel olarak kendi alanlarında ki şeyleri yapacakları bir alan yaratma gelebilir

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
25.Önerim

Oyun içerisinde ki havalimanı simgeleri gerçekçilik kazandırmağı şu anki mevcut gelişen arka plana oranla çok basit kaldıkları için oyun içerisinde ki mevcut 13 ve yeni gelecek olan her havalimanları için gerçek birebir tasarımları 3 boyutlu şekilde çizimlerle oyuna entegre şekilde yapılabilir

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-24-17-51-19-083_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-24-17-51-19-083_net.shrin.baskan.jpg
    294.1 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme: