Önemli yasa tasarılarım bilgilendirmesi
Şu ana kadar ki süre zarfında, yani 18'inde saat 12:45:15'te tam bana bilgilendirme makam mesajı geldiği için yarım gün oldu seçileli diyelim. Bugünü de tüm gün olarak sayacak olursak, 3.5 gün içerisinde 20 adet yasa tasarısı vermiş bulunmaktayım. Buna karşı çıkanlar olsun, 'çok yasa tasarısı verdin, başkasına da en azından vermek için bir şeyler kalsaydı' diyenler var biliyorum; ister kendi partim, ister başka partiler olsun, diyenler var. Bunu asla kötü anlamda söylemiyorum bilginiz olsun, kimse sakın yanlış anlamasın cümlemi lütfen rica ediyorum. Ama şunu hatırlatmak isterim net şekilde:
Ben bu 20 adet şu anki verdiğim yasa tasarısına ek olarak, görev sürem bitene kadar rakamı örnek olarak sallıyorum, rakama fazla takılmayın, 10 adet daha verdim diyelim. Ve bunların 30 adet yasa tasarısının 25 adeti kabul edildi diyelim. Zaten bu 25 adet hemen gelecek bir şey değil ki; 12 aya yani 1 seneye bölünerek veya 18 aya yani 1.5 seneye bölünecek şekilde bu 25 adet geleceği için parça parça, gerekirse tek tek o yüzden oyun açısından da hiçbir şekilde fazla yasa tasarısı vermenin zararının olmayacağını altını çizerek hatırlatma olarak dile getirmek isterim. Ve oyun yönetimi bana bu hakkı herkeste tüm milletvekillerinde olduğu gibi görev süreleri boyunca sınırsız şekilde yasa tasarısı verme hakkını tanımış ve bende görev sürem boyunca bana verilen bu hakkımı burada oyun işleyişine uygun şekilde görev sürem boyunca, görev sürem sona erene kadar kullanmak istiyorum. Buda bir oyuncu olarak en doğal hakkım, yüzden de amacına uygun şekilde oyunu oynadığım net şekilde ortaya çıkmaktadır.
Şunu da belirtmek isterim: Benim haricimde başkası da gelse, o kişi kim olursa olsun, A'dan Z'ye ister benim partimden, ister başka partiden, oyundaki tüm oyuncular için bunu söylüyorum. Benim şu anki 20 adet yasa tasarımın 2 katı, 40 adet veya 3 katı, 60 adet bile olsa, sayıya asla takılmam. Herhangi birisi yasa tasarısı sunsa, asla yargılamam. 'Bu ne kadar yasa tasarısı, biraz da bize kalsaydı, ben de yazsaydım' gibi şeyler asla söylemem. Çünkü o kişinin en doğal hakkı. Oyun yönetimi herkeste, hepimizde, yani milletvekillerinde olduğu gibi, o da kendine verilen o hakkını kullandığı için, o kişinin de oyun kurallarına uygun şekilde oynadığı net şekilde ortaya çıkacaktır. Düz mantık o kadar. Bu şekilde fazla yazan kişilere söyleneceklerine, kendileri de yazabilirler o anlarda. Zaten oyun yönetimi sizlere o kadar sınırsız hak tanımış. Bunları yasa tasarısı olarak yazıp kullanacaklarına, tam aksine bu şekilde fazla sayıda yasa tasarısı verenler hakkında yargılamalar ortaya çıkmış oluyor. Bu da hiç hoş bir davranış değil, olmuyor tabii ki. Ama şunu hatırlatmak isterim: Oyun kuralları gereğince herkes adaletli şekilde, haykırı bir davranış yani oyun kurallarını çiğnemeden hakkını kullanıyor. Örnek olarak, orada 1 ayda yani 1 milletvekilliği döneminde en fazla, sallıyorum rakamı, 6 adet öneri verebilirsiniz deseler, haklısınız diyenler için söylüyorum bunu. Ama orada sınırsız şekilde yasa tasarısı sunma hakkı tanınmışken, işini düzgün şekilde yapan, kurallara uygun şekilde davranış gösteren kişilere de lütfen bundan sonra aynı cümlelerde bulunmayın. O kişilerin amacına uygun şekilde oyunu oynadıkları net şekilde ortaya çıkmıştır zaten. Ki zaten 60 adet benden başka bir kişi sunup, 50 adeti kabul edilse bile, aynı şekilde 1 seneye yani 12 aya veya 1.5 seneye yani 18 aya veya 2 seneye yani 24 aya bölünmüş şeklinde, 50 adet farklı yasa tasarısı gelecektir. Zaten bir anda hepsi gelecek diye asla böyle bir şey yok. O yüzden de fazla yasa tasarısı vermenin zararının olmayacağını net şekilde tekrardan belirtmek isterim. Herkes görevini hakkıyla yapıyor zaten, bunu net şekilde belirtmek isterim.