32. Önerim
ADALET alt menüsü içerisine, ceza alan oyunculara yönelik 3 boyutlu mahkeme salonu oluşturulup, bunun için çok önemli bir yenilik olacak olan, 31. önerimde yer alan her devlet kurumunun kendine ait bütçesi olması şeklindeki önerim vardı.
Belediyelerin şehir işlemleri kısmı var, kendilerine özel alanları zaten.
Valilere özel de şehir işlemleri kısmı gelirse, eğer
tüm mevcut bakanlıklara özel de şehirler işlemleri adı altında gelirse, eğer
adalet bakanlığı şehirler işlemleri adı altında istediğimiz şehirlere kendi bakanlık bütçemizle adliyeler yapabilme imkanımızın olması.
Tabii oyunun el verdiği tek imkan olan tıklama yoluyla. Mesela, adalet bakanlığı şehirler işlemleri adı altında, nasıl belediyelere yönelik altyapı işlemleri varsa, eğer onlara yönelik de inşaat işlemleri gibi bina yapabileceğimiz, onun belirli adını koyarlar (bulamadım ben), o kısım içerisine "adliye binası yap" seçeneği gibi bir seçenek eklenip, zaten sayfa olarak en üst sağ köşeden o şehri önceden seçtiğimiz için, mesela Yozgat şehrini seçtim. O şehrin Yozgat şehirler işlemleri kısmında olduğum net şekilde belli olur zaten.
İnşaatı başlatıp yaptığım anda ise, mesela ceza aldıysam, Yozgat'taysam, bana nasıl oy kullanırken SMS onayı geliyorsa, aynı şekilde dosya numarası gelip, oyunla ilgili cezamla ilgili, ona göre
cezam sonrasında belirli saat veya gün sonrasında, belirtilen saat içerisinde cezama yönelik açılan davanın, hangi saatte ve günde mahkememin olacağına dair, bana mesaj gelmesi ve o günde ve saatte başlaması ve en fazla da 4 dakika falan sorularla sorulması ve benimde oradan gerekli cevaplarımı yazıp en sonunda da mahkemenin bitmesi veya başka gün saate hakimin kendi ekranından, başka güne saate ertele mahkemeyi yazısına tıklayıp, oradan saati ve günü seçip evet diyip evet hayır diye sorulması ve evet dediği anda da otomatik bana bildirim mesajı yoluyla mahkemeniz ......... nedenlerden dolayı ....... tarihine ertelenmiştir bildirimi ile mesajının gelmedi şeklinde olabilir. Bu şekilde ki, 3 boyutlu oyun yapım ekibi tasarım yapıp, mahkeme salonu tasarımları ona göre belirtilen bana gelen mesaj doğrultusunda ve saatinde mahkememin başlaması şeklinde bir yenilik gelebilir. Önemli olmayan sohbet ve benzeri şeylere gerek yok, ama kalıcı şekilde olan, ban olabilecek duruma giden kişiler için oyun savcısının kendi ekranından, mahkemesi gözüken kişi ekranına tıklayıp, oradan da mahkeme saatini geçirdi, kolluk kuvvetlerini ilgili kişiyi mahkemeye getirmek için yönlendirme tıklayıp, kolluk kuvvetleri ana ekranlarında bildirim gelmesi.
Oyuncu açısından da mahkeme saati öncesinde, 30 dakika öncesinde 10'ar dakika arayla 3 kez bildirim gitmesi. Eğer mahkemeye katılmazsa da, 'mahkeme saatinizi geçirdiniz, lütfen mahkemenize geç kalmayınız. Aksi takdirde arama ve yakalama kararı çıkartılıp mahkemeye çıkartılacaksınız' şeklinde uyarı bildirimi gelip, onaylamadım takdirde, dikkate almadığım takdirde, mahkemeler için kolluk kuvveti olan 8 kişinin ancak beni oyun içerisinde aktif olarak gördükleri anda beni yakalayıp mahkemeye getirmeleri ve o anda da sadece oyun ekranımdan mahkeme salonu aktif olarak görünecek şekilde, diğer yerlere erişimim kısıtlanmış olacak şekilde işlem sağlayabilirim.
Bu şekilde bir yenilik gelebilir ve oyuncuların da çok dikkatini çeker bence. Bu sayede adalet bakanı da kendi alanından, yani adalet bakanlığı şehirler işlemleri adı altından, isterlerse 81 ile birden kendi bakanlık bütçeleriyle adliyeler yani adliye binaları yapabilecekler.
Önemli not

Resim 3d örnektir oyun yönetimi 3-4 adet farklı mahkeme salonu tasarımı yaparlar zaten