Güncelleme Önerilerim (10 Kişi İçeride)

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
26.Önerim

Oyun içerisinde ki havalimanları simgesi gerçekçilik kazandırmağı için oyun içerisinde ki mevcut gelişen arka olanada uygun olmadığı net şekilde görüldüğünden dolayı yeni daha gerçekçi ve daha modern bir havalimanları ana simgesi tasarımı yapılabilir

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-24-17-51-05-607_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-24-17-51-05-607_net.shrin.baskan.jpg
    407.8 KB · Görüntüleme: 23

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
27. Önerim

Oyun içerisinde ki ekonomi alanında ki ekonomi bakanı seçimi geri sayım alanında ki bu simgenin gerçekçilik kazandırmağı şu anki mevcut gelişen arka plana oranla çok basit kaldığı için oyun içerisinde ki mevcut o alana yeni daha modern bir simge gelmesi gerektiği net şekilde ortaya çıkmıştır bence yapılabilir

Ekli dosyalar

• IMG_20250124_175705.jpg
    IMG_20250124_175705.jpg
    93.1 KB · Görüntüleme: 17

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
28. Önerim

Oyun içerisinde ki ekonomi alanında ki oyun kasası simgesinin gerçekçilik kazandırmağı şu anki mevcut gelişen arka plana oranla çok basit kaldığı için oyun içerisinde ki mevcut o alana yeni daha modern bir simge gelmesi gerektiği net şekilde ortaya çıkmıştır bence yapılabilir

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-24-18-02-58-729_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-24-18-02-58-729_net.shrin.baskan.jpg
    401.6 KB · Görüntüleme: 12

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
29. Önerim

Oyun içerisinde ki şehir bileşenleri işlemleri alanı içerisinde ki şehir valileri ve belediye başkanları simgeleri artık çok eskidiği ve mevcut modern gelişen arka plan tasarımına uymadıkları net şekilde gerçekçilik kazandırmağı ortadadır o yüzden mevcut o alanlara kendilerine özgü şekilde yeni daha modern bir simgeler gelmesi gerektiği net şekilde ortaya çıkmıştır bence yapılabilir

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-24-18-04-43-772_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-24-18-04-43-772_net.shrin.baskan.jpg
    343.3 KB · Görüntüleme: 8

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
30. Önerim

Oyun içerisinde ki meclis işlemleri alanı içerisinde ki milletvekilleri listesi simgesi artık çok eskidiği ve mevcut modern gelişen arka plan tasarımına uymadığı net şekilde gerçekçilik kazandırmağı ortadadır o yüzden mevcut o alana kendine özgü şekilde yeni daha modern bir simge gelmesi gerektiği net şekilde ortaya çıkmıştır bence yapılabilir

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-24-18-08-21-056_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-24-18-08-21-056_net.shrin.baskan.jpg
    439.2 KB · Görüntüleme: 10

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
8. önerime ek olarak verdiğim 2. önerimde geri dönüşüm konusunda mesaj silmelerin belediyeler tarafından geri dönüşüm kutuları konularak her geri dönüşüm kutusunun belirli bir % yüzdelik kapasitesi olması ve onlarında geri dönüşüm filosuyla toplanması noktasındaydı zaten bunu söylemiştim

ama çöp çıkarma noktasında illaki birşey gelir demiştim ama orası için birşey aklıma gelmemişti söyleyecek orası içinde şu şekilde olabilir şehir dükkanları kısmı içerisinde ki her yerden yaptığın alışveriş kadar yani alışveriş yap kısmına tıkladığın kadar oralarda % yüzdelik gözükecek şekilde çöp birikmesi gelebilir

orada ki 1) şehir kuaförü 2) şehir marketi 3) şehir sahafı 4) şehir mağazası 5) şehir kuyumcusu 6) şehir kasabı 7) şehir manavı olmak üzere 7 alan için bu uygulunabilir bence

veya aynı şekilde biriken çöplerin geri dönüşüm tesisinde dönüştürülüp belediye bütçesine yani şehir kasasına dönüştürülen karın paranın otomatik olarak yatması ve o yatan paranında bildiriminin bize gelmesi şeklinde olabilir

yani bir kasaptan et aldığınız anda orada o anda eti alma sonucunda hem bir çöp hemde eti kağıda sardıkları anda orada kağıt geri dönüşümü şeklinde bir işlem yapılabilir veya şehir mağazasından yani orası market yerinede biraz yakın bir alan olduğu için dükkan alanı alışveriş yap tıkladınız anda orada plastik geri dönüşüm atığının oluşması şeklinde olabilir yani pet şişe gibi hemde yine çöpe yönelik yüzde verilebilir hangi yere tıkladığımıza göre ve ne kadar tıkladığımıza göre şehirde o alanda otomatik çöp ve geri dönüşüm birikmesi şeklinde olabilir

Son düzenleme:

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
bu zaten son açıklamalarından sonra 3 veya 4 güne açılacağını şehir işlemlerinin söylemişlerdi o yüzden de orası açıldıktan sonra dahada geliştirilmesi yönünde ki zaten güncelleme önerilerimi dikkate aldıklarını çokda beğendiklerini takip ettiklerini söylemişlerdi içlerinden belki yapabileceklerini uygun gördüklerini zaten yaparlar

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
31. Önerim

Oyun kasası içerisinde yer alan hazine kasasının, ilk olarak şehirdeki nüfus oranına göre büyükşehir belediyeleri de olacağı için il belediyelerinin kendi bütçeleri farklı, büyükşehir belediyelerine verilen bütçenin farklı olması ve valiliklerin de kendilerine ait farklı bütçelerinin olması şeklinde düzenlenmesi. Büyükşehirlere ayrı, illere ayrı bütçe şeklinde verilmesi ve tüm mevcut bakanlıkların kendi alanlarına göre ayrı ayrı bütçelerinin verilmesi. O alana belediyeler, valilikler ve tüm mevcut bakanlıklar yani ekonomi, içişleri, adalet ve milli savunma olmak üzere 4 bakanlığın da kendine ait bütçesi olması şeklinde olabilir. Bununla birlikte de ek olarak, resimde göstermiş olduğum şu anki mevcut "Ödülü Topla" yazıları yerine, "Kasayı Topla" yazılarıyla değişiminin sağlanması gelebilir.

Ekli dosyalar

• Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250125_010026_0015.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250125_010026_0015.png
    62 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleme:

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
32. Önerim

ADALET alt menüsü içerisine, ceza alan oyunculara yönelik 3 boyutlu mahkeme salonu oluşturulup, bunun için çok önemli bir yenilik olacak olan, 31. önerimde yer alan her devlet kurumunun kendine ait bütçesi olması şeklindeki önerim vardı.

Belediyelerin şehir işlemleri kısmı var, kendilerine özel alanları zaten.
Valilere özel de şehir işlemleri kısmı gelirse, eğer
tüm mevcut bakanlıklara özel de şehirler işlemleri adı altında gelirse, eğer

adalet bakanlığı şehirler işlemleri adı altında istediğimiz şehirlere kendi bakanlık bütçemizle adliyeler yapabilme imkanımızın olması.

Tabii oyunun el verdiği tek imkan olan tıklama yoluyla. Mesela, adalet bakanlığı şehirler işlemleri adı altında, nasıl belediyelere yönelik altyapı işlemleri varsa, eğer onlara yönelik de inşaat işlemleri gibi bina yapabileceğimiz, onun belirli adını koyarlar (bulamadım ben), o kısım içerisine "adliye binası yap" seçeneği gibi bir seçenek eklenip, zaten sayfa olarak en üst sağ köşeden o şehri önceden seçtiğimiz için, mesela Yozgat şehrini seçtim. O şehrin Yozgat şehirler işlemleri kısmında olduğum net şekilde belli olur zaten.

İnşaatı başlatıp yaptığım anda ise, mesela ceza aldıysam, Yozgat'taysam, bana nasıl oy kullanırken SMS onayı geliyorsa, aynı şekilde dosya numarası gelip, oyunla ilgili cezamla ilgili, ona göre
cezam sonrasında belirli saat veya gün sonrasında, belirtilen saat içerisinde cezama yönelik açılan davanın, hangi saatte ve günde mahkememin olacağına dair, bana mesaj gelmesi ve o günde ve saatte başlaması ve en fazla da 4 dakika falan sorularla sorulması ve benimde oradan gerekli cevaplarımı yazıp en sonunda da mahkemenin bitmesi veya başka gün saate hakimin kendi ekranından, başka güne saate ertele mahkemeyi yazısına tıklayıp, oradan saati ve günü seçip evet diyip evet hayır diye sorulması ve evet dediği anda da otomatik bana bildirim mesajı yoluyla mahkemeniz ......... nedenlerden dolayı ....... tarihine ertelenmiştir bildirimi ile mesajının gelmedi şeklinde olabilir. Bu şekilde ki, 3 boyutlu oyun yapım ekibi tasarım yapıp, mahkeme salonu tasarımları ona göre belirtilen bana gelen mesaj doğrultusunda ve saatinde mahkememin başlaması şeklinde bir yenilik gelebilir. Önemli olmayan sohbet ve benzeri şeylere gerek yok, ama kalıcı şekilde olan, ban olabilecek duruma giden kişiler için oyun savcısının kendi ekranından, mahkemesi gözüken kişi ekranına tıklayıp, oradan da mahkeme saatini geçirdi, kolluk kuvvetlerini ilgili kişiyi mahkemeye getirmek için yönlendirme tıklayıp, kolluk kuvvetleri ana ekranlarında bildirim gelmesi.

Oyuncu açısından da mahkeme saati öncesinde, 30 dakika öncesinde 10'ar dakika arayla 3 kez bildirim gitmesi. Eğer mahkemeye katılmazsa da, 'mahkeme saatinizi geçirdiniz, lütfen mahkemenize geç kalmayınız. Aksi takdirde arama ve yakalama kararı çıkartılıp mahkemeye çıkartılacaksınız' şeklinde uyarı bildirimi gelip, onaylamadım takdirde, dikkate almadığım takdirde, mahkemeler için kolluk kuvveti olan 8 kişinin ancak beni oyun içerisinde aktif olarak gördükleri anda beni yakalayıp mahkemeye getirmeleri ve o anda da sadece oyun ekranımdan mahkeme salonu aktif olarak görünecek şekilde, diğer yerlere erişimim kısıtlanmış olacak şekilde işlem sağlayabilirim.

Bu şekilde bir yenilik gelebilir ve oyuncuların da çok dikkatini çeker bence. Bu sayede adalet bakanı da kendi alanından, yani adalet bakanlığı şehirler işlemleri adı altından, isterlerse 81 ile birden kendi bakanlık bütçeleriyle adliyeler yani adliye binaları yapabilecekler.

Önemli not ❗Resim 3d örnektir oyun yönetimi 3-4 adet farklı mahkeme salonu tasarımı yaparlar zaten

Ekli dosyalar

• istockphoto-1035938478-612x612.jpg
    istockphoto-1035938478-612x612.jpg
    21.8 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
33. Önerim

Şehir işlemleri içerisinde yer alan 81 il belediyelerinin yani belediye başkanlarının sadece tıklamasına açık olabilecek olan yol yap alanına yönelik, ilk başta oraya tıklama yerine, asfalt üretim tesisinde üretilen miktara veya satın alınan asfalt miktarına göre yol yapa tıklama ve üretilen asfaltı, istersek belediye bütçesine katkı olması yönünden satabilme imkanımızın olması gelebilir.

Simgelere takılmayın, oyun yönetimi daha gerçekçi benzerlerini kendileri yaparlar zaten, oyuna uygun tasarımlarda.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-01-29-15-50-56-304_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-01-29-15-50-56-304_net.shrin.baskan.jpg
    234.4 KB · Görüntüleme: 6
  • copilot_image_1738155960682.jpeg
    copilot_image_1738155960682.jpeg
    154.4 KB · Görüntüleme: 11
  • copilot_image_1738156107018.jpeg
    copilot_image_1738156107018.jpeg
    157 KB · Görüntüleme: 8

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
33. Önerime ek olarak, daha açıklayıcı resimler (dükkanlar kısmı gibi) saati geldiği anda asfaltı toplayabileceğimiz bir alan. Resim kendimce basit bir tasarımdır; oyun yönetimi daha iyisini yapar zaten.

Burası geldiği anda da aynı şekilde ürettiğimiz, yani topladığımız asfaltları satma imkanı da gelebilir ve yükseltme seviyeleri ile birlikte asfalt üretim tonu arttırılabilir.

Ekli dosyalar

• Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_201926_0019.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_201926_0019.png
    63.3 KB · Görüntüleme: 10
  • Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_201926_0016.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_201926_0016.png
    77.5 KB · Görüntüleme: 10
  • Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_201926_0017.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_201926_0017.png
    75.1 KB · Görüntüleme: 8

Coşkun Karaosmanoğlu

Asil Türk Partisi Kurucu Genel Başkanı
48. Dönem Oyun Başkanı
33. Önerime ek olarak, daha açıklayıcı resimler (dükkanlar kısmı gibi) saati geldiği anda asfaltı toplayabileceğimiz bir alan. Resim kendimce basit bir tasarımdır; oyun yönetimi daha iyisini yapar zaten.

Burası geldiği anda da aynı şekilde ürettiğimiz, yani topladığımız asfaltları satma imkanı da gelebilir ve yükseltme seviyeleri ile birlikte asfalt üretim tonu arttırılabilir.
Göktuğ başkan geri döndüğün çok belli ve dönüşene sevindim önerilerin ve fikirlerin de harikulade tebrikler

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
34. Önerim

Şehir işlemleri içerisinde yer alan 81 il belediyelerinin, yani belediye başkanlarının sadece tıklamasına açık olabilecek olan altyapı işlemleri alanına asfalt üretim tesisi haricinde taş ocağı tesisinin de getirilmesi. Bu sayede taş ocağı tesisinden üretilen toplanan taşları ister altyapıda kullanmak için, istersek de asfalt üretim tesisi gibi ürettiğimizin kendimiz satışını yapıp belediyeye ek bütçe şeklinde olabilir. Mesela 40 ton asfaltım ve 25 ton taşım varsa, topladığım bunlardan 10 ton asfaltı ......., fiyata piyasa fiyatlarına göre en fazla maximum ......... en az ........ kadar olacak şekilde yapıp hem belediyelere katkı sağlamak, ek gelir hemde hizmetler içinde isteyenler satın almak yerine kullanadabilirler. kendi üretim yerlerini açmayı göze alıp şeklinde olabilir. Piyasaya satış haricinde, diğer belediyelere istersek asfalt ve taş satabilmede gelebilir.

Simgelere takılmayın, oyun yönetimi daha gerçekçi benzerlerini kendileri yaparlar zaten, oyuna uygun tasarımlarda.

Ekli dosyalar

• Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_210330_0024.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_210330_0024.png
    77.2 KB · Görüntüleme: 6
  • Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_210330_0019.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_210330_0019.png
    87.7 KB · Görüntüleme: 5
  • Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_210330_0018.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250129_210330_0018.png
    90.1 KB · Görüntüleme: 8

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
34. Önerim resimlerini yanlış eklemişim doğruları

Ekli dosyalar

• Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250130_132640_0025.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250130_132640_0025.png
    77.3 KB · Görüntüleme: 7
  • Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250130_132640_0018.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250130_132640_0018.png
    90.1 KB · Görüntüleme: 6
  • Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250130_132640_0019.png
    Black White Minimal Simple Modern Creative Studio Ego Logo_20250130_132640_0019.png
    87.8 KB · Görüntüleme: 6

Göktuğ Gökçebağ.

Aktif Üye
Vatandaş
35. Önerim

Oyun içerisindeki şehir değişikliği işlemlerinde, oyun yönetimi tarafından yapılmasının önüne geçip, direkt olarak bilet alma sistemi sayesinde 81 ilde havalimanları olmadığı için bunu ilk olarak Türkiye’de bulunan 58 havalimanı olduğu için, bu şekilde 58 havalimanı yapılırsa, onlarla şehirler arası seyahat imkanı olması. Tabi, bir şehirden direkt bir anda 57 diğer şehire değil tabii ki belirli şehirlere şeklinde ve aynı şekilde gerçek Google uçuş süreleri ve seyahat sürelerine göre şehir değişikliği sürmesi şeklinde otomatik şekilde. Mesela Sivas’tan Ankara’ya uçak bileti aldıysam, ayın 1'inde, 1 saat 50 dakika gerçekte sürüyorsa, o saat diliminde beni götürmesi ve şehrimin değişmesi. Tabi bilet fiyatı da ona göre olacak. Tabi havalimanlarını da ulaştırma bakanı kendi bütçesiyle yapacak ama işletmesi, özel kişilerde o işi yapmak isteyen kişilerde olacak.

Aynı şekilde oyun içerisine tren garları eklendiği anda da mesela Sivas-Ankara arası 11 saat falan sürüyor normalde ama uçaktan daha uygun olduğu için, o günkü olan biletimi aldım, Ankara'ya mesela 11 saat tren yolculuğu sonrasında Ankara'ya geçişim olacak. Ulaştırma bakanlığı üstlenecek ama bunu.

Aynı şekilde yüksek hızlı tren garları da ileride ekleneceği için, o güne biletimi aldım mesela belirli saat aralıklarıyla, yoğunluğa bağlı bilet koyup o şekilde olabilir ve aynı şekilde trenler konusunda da trenler satın alınıp, oyun içerisinde şehir değişikliklerine yönelik yolcu kapasitesi en düşük 10 oyuncu olacak şekilde isterlerse yolcu kapasitesini veya yoğunluğa bağlı olarak ek tren seferleri koyabilmeleri şeklinde olabilir.

Belediyeler için ise, şehirler arası otobüs terminallerinde, kendi şehirlerinde, 1 ile 5 arasındaki şehir değişikliği işlemlerine yönelik olarak, kendi alt şirketlerini kurup, kendi illeri haricinde kalan 80 ile talep olan noktalara yolcuların gitmesini sağlama şeklinde ve ek gelir kaynağı şeklinde bir alan gelebilir. Bence Sivas-Ankara arası otobüs 6 saat ise, 6 saat sonrasında benim Sivas şehrimin Ankara şehri ile otomatik olarak değişmesi şeklinde gelebilir.