Laiklik Günü 🇹🇷 (19 Kişi İçeride)

Metin PALAS

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Kimse bir dili ya da kimliği aşağılamadı ama özellikle hassas bir konuda topluluğun ortak dili dışında bilinçli olarak farklı bir dil kullanmak bilerek ortalığı kızıştıirmak icin yapilan bisey oldugu acikca bellidir
Herkes Türkçe konuşurken hassas bir konuda bilerek bu dili bilerek tercih etmek açıkça ortamı germek için yapılmış bir harekettir Bu bir iletişim çabası değil kışkırtma çabasıdır
Niyetinin samimi olduğunu bilsek böyle karşılık vermeyiz
Ama derdi ortalık karıştırmak olan böyle davranır.
Benim demek istediğimi anlamıyorsunuz herhalde
Sorun kurtce konuşması olmasın tamam herkesin ortak dili olan Türkçeyi bilerek devre dışı bırakmasi Konu Atatürk ve laiklik gibi hassas bir mesele iken ortamı germek için anlaşılmayacak bir dili tercih etmek açıkça provokasyondur. Yoksa burada kimsenin diline düşmanlık yaptığı yok. Ama maksadı sağlıklı bir tartışma değil ortamı karıştırmak. Herkes anlasın diye konuşmak varken inatla anlamayacağımız şekilde yazıyorsa bu iyi niyet değil düpedüz tahrik
Art niyet olur veya olmaz buna bişey diyemem ama gidip de inadına diline laf edilmesi sence doğru mu daha güzel bir şekilde cevap vermek varken bi kaç kişinin ırkçı fikirleri yüzünden bu kadar çabuk gaza gelmeyin

İsmail bozkaya

Yükselen gençlik partisi
Vatandaş
Öncelikle Fırat başkanım seni az çok tanıyorum ama ben o kelimenin ne demek olduğunu biliyorum sana yazıklar olsun Ne var bizim dilimizde anayasamızda var Türkçe

Metin PALAS

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Hocam ama çoğunluğun bilmediği bir dil, yanlış bir ifade kullanılmamışki?
Akto iyice oku dostum yazılanları burda çoğunluğun bilmediği bir dil evet buna bişey demiyoruz zaten olabilir bişey ama bilinmeyen bir dil kelimesinin ne anlamda kullanıldığını sende bizde iyi biliyoruz

İsmail bozkaya

Yükselen gençlik partisi
Vatandaş
Akto iyice oku dostum yazılanları burda çoğunluğun bilmediği bir dil evet buna bişey demiyoruz zaten olabilir bişey ama bilinmeyen bir dil kelimesinin ne anlamda kullanıldığını sende bizde iyi biliyoruz
Başkanım Siz o kelimeyi bir Google'da aratır mısınız şu an burada paylaşmak istemiyorum yasak çünkü başka uygulamalardan paylaşmak

A

AKTO

Ziyaretçi
Metin böyle hassas bir konu altına kürtçe yazması ve (cümlede normal bir cümle değil)
amacını sende bende biliyoruz şuan bunun savunmasını yapmana gerek yok

B E S O

Hürriyet Kurucu Bsk. / 53.Dönem Ekonomi Bakanı
Yasaklı Üye
Vatandaş
Benim demek istediğimi anlamıyorsunuz herhalde

Art niyet olur veya olmaz buna bişey diyemem ama gidip de inadına diline laf edilmesi sence doğru mu daha güzel bir şekilde cevap vermek varken bi kaç kişinin ırkçı fikirleri yüzünden bu kadar çabuk gaza gelmeyin
Kimsenin diline doğrudan hakaret eden yok ama siz hala olayı ırkçılığa çekiyorsunuz Kimse Kürtçe konuşmayın demiyorki mesele herkesin anlaşılmayan bir dili seçmenin zamanlaması ve niyeti. Atatürk ve laiklik gibi önemli bir konuda birlik olmamız gerekirken kimlik siyasetine dönüştürüp konuyu dağıtmak fayda değil zarar getirir. Tepki de bunun için

İsmail bozkaya

Yükselen gençlik partisi
Vatandaş
açıklama yapmak istiyorum birincisi Türk Kürt kardeştir Fırat başkanın niye böyle bir kelime kullandığını bilmiyorum zaten ilk mesajı da tavırlıydı kendisine sadece şunu demek istiyorum Atatürk olmasaydı belki Türkiye Cumhuriyeti şu an yoktu ve sen Türkiye Cumhuriyeti'nin ana diline laf ettin Senin yaptığın adamlığa sığar mı

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
“bilinmeyen bir dil ” diyerek Kürtçeyi dışlamaya çalışmak sadece bilgisizlik değil, açıkça ayrımcılıktır ve ırkçılıktır. Kürtçe bu coğrafyanın en eski dillerinden biridir. Zaten Burada yazılan cümle nezaket içeren basit bir ifadedir. Anlamıyorsan bu senin eksikliğindir, dilin değil. Eğer tartışacaksanız birbirinizin diline kimliğine laf uzatmadan tartışın iki taraf için de söylüyorum bunu
Bilmediğim şey için bilinmeyen bir dil diyebilirim bunu demek ayrımcılık ırkçılık değil zira TBMM’de de konuşulduğunda kayıtlara böyle geçer. Benim anlamamam benim eksikliğim değil çünkü ülkemizin resmi dili bellidir. Burada tartışma konusu Arkadaşın dili ırkı değil Atatürk ve laiklik konu başlığı altında anlamadığımız dilde bir şey yazmasıdır. Her konudan bir ajitaston çıkarılmasın lütfen.

İsmail bozkaya

Yükselen gençlik partisi
Vatandaş
Bilmediğim şey için bilinmeyen bir dil diyebilirim bunu demek ayrımcılık ırkçılık değil zira TBMM’de de konuşulduğunda kayıtlara böyle geçer. Benim anlamamam benim eksikliğim değil çünkü ülkemizin resmi dili bellidir. Burada tartışma konusu Arkadaşın dili ırkı değil Atatürk ve laiklik konu başlığı altında anlamadığımız dilde bir şey yazmasıdır. Her konudan bir ajitaston çıkarılmasın lütfen.
Ama kimsenin demediği şey şu ki o kelime ne anlama geliyor anlamına baksanız iyi olacak

İsmail bozkaya

Yükselen gençlik partisi
Vatandaş
@ErenA Başkanım maalesef terbiyem burada paylaşmama izin vermiyor yönetim Birazdan gelir bence Hiçbirimiz uzatmayalım arkadaş cezasını çeksin olan bize olur bizi ırkçı zannederler

B E S O

Hürriyet Kurucu Bsk. / 53.Dönem Ekonomi Bakanı
Yasaklı Üye
Vatandaş
Eğriye eğri doğruya doğru biz Atatürk’ün izinde yürürken yönümüz bellidir
şunu da bilin Atatürk'ü anlamak onu sevmekten öte bir zeka meselesidir. Herkesin harcı değildir. Biz onun açtığı yolda aklın ve bilimin ışığında yürümeye devam edeceğiz. Siz ne kadar kıvranırsanız kıvranın bu gerçek değişmeyecek😉
Hayırlı akşamlar :)