Wikide ilgili maddeler incelendiğinde:
-Milli Savunma bakanı, Genel Kurmay Başkanı seçiminin olmadığı aylarda tüm kuvvet komutanlarını görevden alabilir ve yerine atama yapabilir.
Burada işlemi yapan Genel Kurmay Başkanı,
Genel Kurmay Başkanına dair böyle bir açık madde yok.
Yapılan görevden alma:
-Genel Kurmay Başkanı, göreve başladığı ay içerisinde tüm Kuvvet Komutanlarını görevden alabilir ve yerine atama yapabilir.
maddesine dayanıyor.
Ancak Genel Kurmay Başkanı bu ay göreve başlamadı.
-Genel Kurmay Başkanı Görev Ve Yetkileri:
-Genel Kurmay Başkanının görev süresi 2 Oyun Dönemidir. (Genel Kurmay Başkanı seçimlerinden 1 gün önce görevden alınır.)
-Genel Kurmay Başkanı, oyun içi huzurun bozulması durumunda diğer Kuvvet Komutanları ile darbe yaparak alternatif bir yönetim oluşturabilir.
-Genel Kurmay Başkanı, Oyun Başkanı ve Meclise oyundaki kötü gidişat ya da yönetim sorunları ile ilgili ültimatom verebilir.
-Genel Kurmay Başkanı, göreve başladığı ay içerisinde tüm Kuvvet Komutanlarını görevden alabilir ve yerine atama yapabilir.
-Genel Kurmay Başkanı, diğer Kuvvet Komutanları ile ortak karar alarak Darbe Bildirisi yayınlayabilir ve Darbe senaryosunu başlatabilir.
(Darbe senaryosu ORDU başlığında işlenmiştir.)
-Genel Kurmay Başkanı, başka hiçbir makamın onayına gerek kalmaksızın Güvenoyu Referandumu yapabilir.
Güvenoyunda mevcut yönetim aleyhine bir karar çıkarsa Darbe Bildirisini ortak karar almaksızın yayınlayabilir ancak kısıtlı Darbe senaryosu etkin olur.
(Kısıtlı Darbe senaryosu ORDU başlığında işlenmiştir.)
-Genel Kurmay Başkanı, mevcut bir darbeyi sona erdirebilir.
(Darbenin Sona Ermesi senaryosu ORDU başlığında işlenmiştir.)
-Genel Kurmay Başkanı, Darbe Senaryosu aktif iken olağanüstü yetkilere sahip olabilir.
(Darbe senaryosu ORDU başlığında işlenmiştir.)
Burada ise görevden almaya dair bir yetki yada. görev yok.
Kuvvet Komutanı atamaları incelendiğinde:
-Kuvvet Komutanları atamaları, 2. 4. 6. 8. 10. ve 12. aylarda Genel Kurmay Başkanı Seçimi tamamlandığında ve 1. 3. 5. 7. 9. ve 11. aylarda Milli Savunma Bakanı Seçimi tamamlandığında, her ay yapılır.
yazmakta.
Burada 6. ayda Genel Kurmay Başkanı seçimi tamamlanma durumu da yok.
Atama talebi reddedilmiştir.