Yanlış uygulanan yasa tasarısı hk. (1 Kişi İçeride)

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
"Yasa açıklamasında yerine yedek aday atanır diye ibare var."
İlgili maddenin yer aldığı konu ve yasayı gösterebilir misiniz?
Bir vekil parti değiştirmek isterse vekilliği otomatik olarak düşer , yerine yedek listedeki aday gelir yazıyor.

Yani bir yöneticinin yasayı gösterebilirmisiniz demesi bir garip.

K E R E M

A D İ N 🎗️|| 56-57.Dönem Adalet Bakanı⚖️
Vatandaş
Bir vekil parti değiştirmek isterse vekilliği otomatik olarak düşer , yerine yedek listedeki aday gelir yazıyor.

Mevcut yönetimin o dönemde oyuna olmadığından kaynaklı olarak bunu sorması neden garip?

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı

İlk defa olan bir uygulama değil, garip olan nedir?

Bu gibi durumlarda sayın yönetim kanıtlar ile itiraz ister.
Ve bu tasarıyı bulmak da 4-5 saniye mi aldı. Bunda ki garipliği anlayamadım açıkçası

O A B İ

A D İ N🎗️ Parti Sözcüsü 57&46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Valla ben vekil sadakat yasasına hayır verelim dediğim günü bile hatırlıyorum. İsteyen istediği partiye gitsin bize ne. Kaldı ki o kişi 30 katsayıyla en az bir vekil kazandırmış biriyse ben itiraz bile etmezdim.

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
Buradaki soru tasarı içerisinde yedek aday yazmasına rağmen böyle bir uygulama olmaması değil mi? Madem böyle bir uygulama yok ben neden kabul edilen yasa tasarısında yedek aday göreve gelecek diye bir şey okuyabiliyorum?

O A B İ

A D İ N🎗️ Parti Sözcüsü 57&46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Buradaki soru tasarı içerisinde yedek aday yazmasına rağmen böyle bir uygulama olmaması değil mi? Madem böyle bir uygulama yok ben neden kabul edilen yasa tasarısında yedek aday göreve gelecek diye bir şey okuyabiliyorum?
İşte anayasaya göre Herhangi bir sebeple görevden alınan vekili atama yetkisini elinde bulunduran Meclis Başkanı Yedek olarak tekrardan Nil başkanı atayacaktır.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-09-22-19-21-08-661_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-09-22-19-21-08-661_net.shrin.baskan.jpg
    612.5 KB · Görüntüleme: 3

MuratKan

Ayyıldız Hareket Partisi
Vatandaş
İlk defa olan bir uygulama değil, garip olan nedir?

Bu gibi durumlarda sayın yönetim kanıtlar ile itiraz ister.
Ve bu tasarıyı bulmak da 4-5 saniye mi aldı. Bunda ki garipliği anlayamadım açıkçası
Altınok başkanı senin kadar tecrübeli değilim . Benim ilk kez gördüğüm bir uygulama .

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
Altınok başkanı senin kadar tecrübeli değilim . Benim ilk kez gördüğüm bir uygulama .

Bende yoktum bu tasarı geçtiğinde ancak istendiği takdirde arama butonuna yazıp çıkartabiliyorum.
Bunu garip karşılamıyorum. Saniyeleri mi almıyor.
Bir itirazım varsa somut çıkarımlarım da olur.

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
İşte anayasaya göre Herhangi bir sebeple görevden alınan vekili atama yetkisini elinde bulunduran Meclis Başkanı Yedek olarak tekrardan Nil başkanı atayacaktır.
Kankam taktın meclis başkanına tamam en iyisi meclis başkanı ben diyorumki bu yasa tasarısı uygulamaya geçirilirken yanlışlık yapılmış yüce meclisimiz burada partilerin listesine yedek üye eklenmesini kabul etmiş ve bu sebepten milletvekili görevden alınırsa o yedek üyelerden birinin göreve geleceğini kabul etmiş