Yanlış uygulanan yasa tasarısı hk. (1 Kişi İçeride)

O A B İ

A D İ N🎗️ Parti Sözcüsü 57&46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Kankam taktın meclis başkanına tamam en iyisi meclis başkanı ben diyorumki bu yasa tasarısı uygulamaya geçirilirken yanlışlık yapılmış yüce meclisimiz burada partilerin listesine yedek üye eklenmesini kabul etmiş ve bu sebepten milletvekili görevden alınırsa o yedek üyelerden birinin göreve geleceğini kabul etmiş
Yedekleri partilerin belirlediği de yazmıyor ki. Bu senin çıkarımın

O A B İ

Vatandaş
Allah aşkına Cemi çağırın soralım neyi kastetmiş bu tasarıyı o yazmıştı 😂

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
Yedekleri partilerin belirlediği de yazmıyor ki. Bu senin çıkarımın
Tamam parti yazmasın herhangi biri yazsın yedek üyeyi fark eder mi? ama orada kesin olan bir şey var oda bu sebepten dolayı görevden alınan milletvekili yerine yedek üye geleceği değil mi? Nerede yazıyo bu sebepten dolayı görevden alınan milletvekili yerine meclis başkanı atama yapacak diye? Eğer son karar olarak meclis başkanının atama yapacağı kararına varılırsa yasa tasarısı iptal edilsin

O A B İ

Vatandaş
Tamam parti yazmasın herhangi biri yazsın yedek üyeyi fark eder mi? ama orada kesin olan bir şey var oda bu sebepten dolayı görevden alınan milletvekili yerine yedek üye geleceği değil mi? Nerede yazıyo bu sebepten dolayı görevden alınan milletvekili yerine meclis başkanı atama yapacak diye? Eğer son karar olarak meclis başkanının atama yapacağı kararına varılırsa yasa tasarısı iptal edilsin
Dur senin için kırpayım😂

Ekli dosyalar

• IMG_20250922_195839.jpg
    IMG_20250922_195839.jpg
    239.3 KB · Görüntüleme: 14

O A B İ

Vatandaş
Yok yok size laf anlatılmıyor. Anlamanız gereken şey belirsiz olan bir hüküm. Net olan bir hükmü iptal edemez .

O A B İ

Vatandaş
Bu arada vazgeçtim bende yeni atılacak yasayı desteklemeyeceğim. Bir de bunun vekilliği mi düşürülmüştü diye bakıp mı atama yapayım. Bir sürü şeye bakıyoruz zaten üşendim.

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
Yok yok size laf anlatılmıyor. Anlamanız gereken şey belirsiz olan bir hüküm. Net olan bir hükmü iptal edemez .
Reisim benim senin laf anlatmana ihtiyacım yok anlatamazsında zaten biz en başından beri yasa tasarısı böyle ama uygulamada böyle değil demiyo muyuz sen sadece muhalif olmak için atladın meclis başkanı diye tutturdun bende tasarıya göre böyle olmamalı yanlışlık var diye açıklama yapıyorum sana iki saattir

O A B İ

Vatandaş
Reisim benim senin laf anlatmana ihtiyacım yok anlatamazsında zaten biz en başından beri yasa tasarısı böyle ama uygulamada böyle değil demiyo muyuz sen sadece muhalif olmak için atladın meclis başkanı diye tutturdun bende tasarıya göre böyle olmamalı yanlışlık var diye açıklama yapıyorum sana iki saattir
Ben sana en az 3-4 tane geçmiş tasarı bulurum. Hazırlayan kişiler oyuna tam hakim olmadığı için alakasız bir kaç madde yazmış ancak genel mantık hoşa gittiği için meclisten geçmiş. Her şey uygulamaya dönük değil. Ayrıca reddi yeniden revizesi yeniden onaylaması uzun sürdüğü için bu tarz işlevsiz muğlak yerler uygulamada pek kaale alınmaz

EKG07

AYYILDIZ HAREKET
Vatandaş
Ben sana en az 3-4 tane geçmiş tasarı bulurum. Hazırlayan kişiler oyuna tam hakim olmadığı için alakasız bir kaç madde yazmış ancak genel mantık hoşa gittiği için meclisten geçmiş. Her şey uygulamaya dönük değil. Ayrıca reddi yeniden revizesi yeniden onaylaması uzun sürdüğü için bu tarz işlevsiz muğlak yerler uygulamada pek kaale alınmaz
O zaman sen şuan tüm yasa tasarılarını geçersiz kıldın kanka naptın😁 alakasız demişsin bu alakasız bir şey mi kime göre neye göre denmez mi şimdi alakasız olan yerler neye göre seçiliyo? Yasa tasarıları tam anlamıyla olamayacağı zaman yönetim onu zaten öneri olarak değerlendirmiyo mu? Orada herhangi bir yerde yazan bir şey meclisten geçmiş mi geçmiş kanıtlı şekilde evet o zaman her harfine uyacağız bu meclis kararı kim itiraz edebilir?

O A B İ

Vatandaş
Bir gün oyun başkanı olursam hayalim meclis yasalarını online zoom toplantısı ile tartışarak oluşturmak kabul etmek ve reddetmek. Her ay en az bir defa yapılarak bir plan oluşturulmasını hedefliyorum. İnşallah nasip olur.

O A B İ

Vatandaş
O zaman sen şuan tüm yasa tasarılarını geçersiz kıldın kanka naptın😁 alakasız demişsin bu alakasız bir şey mi kime göre neye göre denmez mi şimdi alakasız olan yerler neye göre seçiliyo? Yasa tasarıları tam anlamıyla olamayacağı zaman yönetim onu zaten öneri olarak değerlendirmiyo mu? Orada herhangi bir yerde yazan bir şey meclisten geçmiş mi geçmiş kanıtlı şekilde evet o zaman her harfine uyacağız bu meclis kararı kim itiraz edebilir?
Al bak bir tane örnek. Milletvekili devamsızlık yasası yütürlükte ancak bunun bir takip sistemi yasada olmasına rağmen reelde yok. Meclis başkanları tek tek vekil profillerinden kontrol ediyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-09-22-20-16-59-111_net.shrin.baskan.jpg
    Screenshot_2025-09-22-20-16-59-111_net.shrin.baskan.jpg
    618.4 KB · Görüntüleme: 10

O A B İ

Vatandaş
Şaka bir yana moderatör iyi yönetirse bir şey olmaz.